10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Διαγαλαξιακά Νέα

της Σύλβιας Σάντενλυ

Διαβάστε και μάθετε το μέλλον ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ – πρώτη δόση στην επόμενη μετενσάρκωση, γιατί σε αυτή σας τα ’χει φάει όλα οι πιστωτική.

 

Κριός

Μπορεί να γυρίσατε με τροπικό μαύρισμα και θαλασσί καφτάνι από τις διακοπές, αλλά είναι ζωδίου φαεινότερο: κάτι σας λείπει. Μην κοιτάτε μέσα στην τσάντα θαλάσσης – ούτε εκεί είναι ο γκόμενος. Εμ, αφού τον αφήσατε να ξεροψήνεται στο γκριλ της Αθήνας, ενώ εσείς παίζατε με τα κουβαδάκια σας στις αμμουδιές, τι σας έκανε να πιστεύετε ότι θα τον βρίσκατε πιστή Πηνελόπη να σας περιμένει; Ο εγωισμός σας, να τι! Οι γκόμενοι δεν είναι εποχιακό είδος, να τους μπαινοβγάζετε στο πατάρι. (Αδικία, ε;)

Ταύρος

Ο Αύγουστος έρχεται πακέτο με τσαχπίνα Αφροδίτη, η οποία θα φροντίσει για το χάπι εντ του καλοκαιριού και τους νοσταλγικούς αναστεναγμούς του Σεπτέμβρη. Μετά τις σουηδικές, γερμανικές και – τι ήταν ο άλλος; – ιταλικές γεύσεις του περσινού καλοκαιριού, φέτος προτιμήστε εγχώρια προϊόντα. Ωραίο το έθνικ φίκι-φίκι, αλλά να σταυρώσετε και καμιά κουβέντα, αφού δεν τα ξέρετε τα ρημάδια τ’ αγγλικά! Πότε φάγατε τελευταία φορά ελληνικό κρεατάκι, ε;

Δίδυμοι

Με τον Κρόνο να σας καταδιώκει σαν τον Άκη τον ψυχοπαθή, που ιδρώσατε να ξεφορτωθείτε, ο Αύγουστος σας βρίσκει καταβεβλημένους και ξαναμμένους. Καλά νέα: Τέλη Αυγούστου, ο θείος Δίας σας σερβίρει ένα πιάτο διακοπών που θα κατασπαράξετε με βουλιμία. Επιδόρπιο: μια ολόκληρη γκάμα σιροπιαστών αγοριών με επικάλυψη σοκολάτα. Διατηρούνται στο ψυγείο χαλαρά μέχρι τον Οκτώβρη. Μη διανοηθείτε να γκρινιάξετε ότι κάνετε δίαιτα, θα σας πάρει και θα σας τον σηκώσει.

Καρκίνος

Οι καλοκαιρινές συναστρίες σας καλομαθαίνουν. (Όπως καλομαθαίνετε κι εσείς την γκόμενα, γι’ αυτό σας έχει βάλει τα δυο πόδια σ’ ένα Blahnik). Χωρίς εξάρσεις αλλά και χωρίς βουτιές (εκτός από εκείνες πού κάνατε για να εντυπωσιάσετε μια περαστική δίμετρη στη Χαλκιδική και παραλίγο να γίνετε πατέ στα βράχια), το υπόλοιπο καλοκαίρι θα περάσει αδιάφορα (σαν την περαστική που προσπαθήσατε να εντυπωσιάσετε). Αφιερώστε τον Αύγουστο για επανεκπαίδευση της γκόμενας. Είπαμε, ο αυταρχισμός έχει πλάκα μόνο στο κρεβάτι.

Λέων

Μίλησα με το Δία (και με τη θεία Νίτσα) για την περίπτωσή σας, αλλά δεν θέλω να σας μεταφέρω τι μου είπαν, μην επιμένετε! Καλά, αφού το πάτε φιρί-φιρί: Ο Λέων είναι βασιλιάς της ζούγκλας όχι του καναπέ, όπου έχετε εγκατασταθεί τρώγοντας σπόρια και βλέποντας επαναλήψεις. Οκέι, το καλοκαίρι σας βρήκε με 13 κιλά παραπάνω απ’ το επιτρεπτό όριο εμφάνισης στη Super Paradise, αλλά δεν θέλω ηττοπάθεια! Υπάρχει κι η Κινέττα, όπου μαθαίνω ότι οι ιθαγενείς έχουν πιο χαλαρά κριτήρια (όχι όμως και ήθη, δυστυχώς).

Παρθένος

Βουλέ βου κουσέ αβέκ μουά; Η γαλλική έχει κι άλλες λέξεις, αλλά εσάς ποσώς σας ενδιαφέρει. Σας αρκεί που έχετε πάρει ό,τι τουριστοειδές κυκλοφορεί από Προμαχώνα μέχρι Γαύδο. Είπαμε, να ζήσετε το μύθο σας φέτος το καλοκαίρι, αλλά ο δικός σας μύθος είναι σκέτη πορνοταινία. Δεν πειράζει, από ζήλια τα λέω κι εγώ η καψερή. Προσοχή όμως σε μια λυσσάρα φίλη σας που δεν είναι ανωτέρου όπως εγώ και θέλει να σας κάνει βουντού.

Ζυγός

Το ανώτατο διαγαλαξιακό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα: σας αξίζουν διακοπές. Περάσατε με επιτυχία τις εργασιακές δοκιμασίες του Ιουνιουλίου και βγήκατε ζωντανοί κι αρτιμελείς από το συναισθηματικό μακελειό με τον πρώην σας· για εκείνο το τικ που σας έμεινε, μην ανησυχείτε, προσωρινό είναι όπως και οι υποσχέσεις που σας έδινε. Από τις 13 Αυγούστου ο Ερμής σας ετοιμάζει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ διακοπές-ξενοιασιά-έρωτας. Ρουφήξτε το μέχρι την τελευταία σταγόνα – όπως κι ό,τι άλλο προσφέρεται για ρούφηγμα.

Σκορπιός

Ο Αύγουστος για σας είναι μια γαλήνια θάλασσα που περιμένει ανυπόμονα να την ταξιδέψετε. Ανεβείτε σ’ ένα ποδήλατο θαλάσσης (να κάψουμε και λίγο λίπος απ’ το μπουτάκι) κι αναζητείστε νέες στεριές. Στεριές είπαμε, όχι γκόμενες, αμέσως εσείς! Με την Αφροδίτη στο τιμόνι του 12ου οίκου σας, τολμήστε να ξανοιχτείτε στο πέλαγος. Προς Θεού μην κοιτάξετε πίσω και κλείστε τ’ αυτιά σας στις σειρήνες –είναι αυτές οι ύπουλες της νοσταλγίας. Εκτός αν είναι του λιμενικού, οπότε τσακιστείτε πίσω.

Τοξότης

Τι είναι αυτό εκεί πέρα μακριά; Αχ, οι διακοπές σας είναι, που απομακρύνονται και άλλο – πάει, έφυγαν! Του χρόνου πάλι. Εμ, ή στην κορυφή της εταιρείας θ’ ανεβείτε ή σε πλοίο. Διακοπές και καριέρα δεν συνδυάζονται τόσο καλά όσο δυο γκόμενοι. Σας έχω λύση: προφασιστείτε σεμινάριο προώθησης πωλήσεων στο Βούπερταλ και φύγετε τουλάχιστον ένα σαββατοκύριακο στη Λούτσα, να δείτε λίγο γαλάζιο, γιατί ο χειμώνας προβλέπεται πιο μακρύς και σκληρός κι από το you-know-what του Γιώργου (που ακόμα αναπολείτε).

Αιγόκερως

Μετά από βαθιά σκέψη και προσεχτικούς υπολογισμούς, τη δική σας ζωή διάλεξε ο Άρης να κάνει αηδία αυτό το μήνα. Μη βιάζεστε να τον στολίσετε με χριστοπαναγίες. Η κρίση του Αυγούστου μπορεί να σας αλλάξει λίγο τον αδόξαστο, αλλά θα φέρει στο προσκήνιο νέες αξίες και στόχους που θα σηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα, μπλα-μπλα, και άλλες ζωδιακές παπαριές. Ψηλά τα κέρατα λοιπόν! Πάρτε βαθιά ανάσα, βουτήξτε στα βαθιά και ανακαλύψτε τους θησαυρούς που σας περιμένουν (αν βρείτε και το μονόπετρό μου, χαλάλι σας).

Υδροχόος

Οι αλήθειες που φροντίσατε επιμελώς να στραγγαλίσατε τους προηγούμενους μήνες, άρχισαν να μυρίζουν δυσάρεστα (εκτός αν είναι οι μασχάλες σας). Αν θέλετε να ξανακοιμηθείτε ήσυχοι, αδράξτε την ευκαιρία της επίσκεψης του Ερμή στο 10 ο οίκο σας και κάντε και γενική καθαριότητα στο παρελθόν σας. Κι όχι μόνο όσα βλέπει η πεθερά, ακαμάτρες! Αντιμετωπίστε τις βλακείες σας υπεύθυνα κι όχι με το κουζινομάχαιρο (αμέσως εσείς, την εύκολη λύση). Εκτός αν τη βρίσκετε με τα θρίλερ και δη τα κακογυρισμένα.

Ιχθείς

Μη μου παραπονιέστε ψαράκια! Ή μάλλον παραπονεθείτε όσο θέλετε, τζάμπα είναι. Σε αντίθεση με τις διακοπές, που κοστίζουν. Κι άλλοι δεν έχουν άδεια ή λεφτά και θα μείνουν στην πόλη, αλλά το παίρνουν λιγότερο υστερικά. Ευκαιρία να αναθερμάνετε φιλίες που έχουν αραχνιάσει εδώ και καιρό και να κάνετε μια υπέρβαση (εγωισμού, κατά προτίμηση) γι’ αυτή την έρμη τη σχέση που μουχλιάζει εδώ και καιρό στο ψυγείο σας, δίπλα στο πεπόνι. Άλλωστε, υπάρχει και το Φεστιβάλ Αθηνών για παρηγοριά.