10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Παρουσίαση

Όχι απλώς ένα περιοδικό

Ποιοι βγάζουν το 10%; Γιατί;

42 άνθρωποι μολύνονται με τον HIV κάθε μήνα στην Ελλάδα. Να γιατί!

Αλλά φυσικά δεν το ξέρετε. Όπως δεν ξέρετε ότι η σύφιλη και η ηπατίτιδα Β παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση στην Ελλάδα. Κι ούτε είναι μόνο 42 – αυτοί είναι μονάχα αυτοί που ξεκινούν θεραπεία. Τα κρούσματα είναι πολλά παραπάνω.

Αν εξαιρέσουμε τις νερόβραστες εορταστικές παράτες μία φορά το χρόνο δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση ούτε για το HIV ούτε και τα υπόλοιπα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Στη Σύνθεση, την ομάδα που βγάζει το 10%, αρνούμαστε να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Το περιοδικό αυτό δεν είναι παρά ένα από τα project του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Σύνθεση Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Έρευνα για το HIV/AIDS», μιας εθελοντικής οργάνωσης με δύο στόχους: α) να στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ήδη διαγνωστεί οροθετικοί στον HIV και β) να ενημερώνει για τα ΣΜΝ.

Γι’ αυτό εκπονούμε εκστρατείες για το ασφαλέστερο σεξ, τη μετάδοση του HIV και των άλλων ΣΜΝ. Δημιουργούμε και διανέμουμε φυλλάδια που στοχεύουν να ενημερώσουν και να στηρίξουν τους οροθετικούς σε θέματα HIV (εξετάσεις, παρενέργειες, ανθεκτικότητα του ιού κ.τ.λ.). Τα φυλλάδιά μας στηρίζονται σε αντίστοιχες εκστρατείες του εξωτερικού.

Μέσα στο Δεκέμβριο, η Σύνθεση θα κυκλοφορήσει 4 νέα φυλλάδια τα οποία απευθύνονται σε οροθετικούς και θα διανεμηθούν σε νοσοκομεία, καθώς και ένα φυλλάδιο για τις ηπατίτιδες, το οποίο θα διανεμηθεί σε μπαρ.

Η Σύνθεση έχει επίσης φτιάξει και μεγαλύτερο και πληρέστερο site στα ελληνικά για το HIV/AIDS, το www.hiv.gr, το οποίο, μετά από 4 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, είναι προσωρινά υπό αναδιάρθρωση.

Η Σύνθεση συμμετέχει στο European AIDS Treatment Group, μια πανευρωπαϊκή οργάνωση εθελοντών που ασκεί πιέσεις στις φαρμακευτικές εταιρείες και τα ευρωπαϊκά κοινοτικά όργανα για την προστασία των δικαιωμάτων των οροθετικών, τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τη δεοντολογική αντιμετώπισή τους. Επίσης συμμετείχαμε στο συμβουλευτικό όργανο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, όπου συμβάλαμε στο σχεδιασμό στρατηγικών για το HIV/AIDS και τη σεξουαλική υγεία, καθώς και στο Civil Society Forum, ένα think tank της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάστρωση στρατηγικών για τη σεξουαλική υγεία.

Τα φυλλάδια, τα site και το 10% δημιουργούνται και συντηρούνται με εθελοντική εργασία. Αν νομίζετε ότι όλα αυτά αξίζουν τον κόποβάλτε κι εσείς το λιθαράκι σας.

Ελάτε να μας βοηθήσετε: γίνετε κι εσείς εθελοντές. Πληροφορίες info@10percent.gr & 210 88 111 44.

Γραφτείτε συνδρομητές στο 10%. Με τα 40 ευρώ που στοιχίζει η ετήσια συνδρομή λαμβάνετε το περιοδικό σας όπου θέλετε (και σε poste restante), κυρίως όμως μας βοηθάτε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας για το AIDS και να καταπολεμήσετε την ομοφοβία. Πληροφορίες syndromi@10percent.gr & 210 88 111 44.

Κάντε μια δωρεά στη Σύνθεση. Και το πιο μικρό ποσό μετράει. Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογ. 5012-024826-968.

Το 10% δεν αφορά μόνο τους γκέι άντρες και γυναίκες. Αφορά όλους όσους σκέφτονται. Ελάτε μαζί μας!