10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Αφιέρωμα - Ρεπορτάζ

Πόσο βαριά είναι τελικά;

Έρευνα του 10%

του Δημήτρη Νάστου

Δεν τη βάλαμε και στο ζύγι – δεν μας έκατσε ο τσολιάς. Μας έκατσαν όμως 311 Έλληνες, που για πρώτη φορά μιλάνε ανοιχτά για το πουλί τους.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του 10% για το πέος, βρήκαμε αρκετές έρευνες που μελετούν τη σχέση των αντρών με το πέος τους. Μόνο που αφορούν το εξωτερικό. Έτσι λοιπόν, το 10% αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα για τη σχέση που έχουμε οι Έλληνες με το πέος μας.

Η έρευνα έγινε μέσω Διαδικτύου και ήταν ανώνυμη, σε μη τυχαιοποιημένο δείγμα 311 αντρών, ηλικίας 16-57 ετών, σε διάστημα δύο μηνών. Από τους 311 άντρες που απάντησαν, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) ήταν γκέι, το 18% αμφιφυλόφιλοι και το 6% στρέιτ.

Ηλικίες

Από άποψη ηλικίας, στην έρευνα απάντησαν κυρίως άντρες ηλικίας 20-34 χρονών (73%), ενώ άλλο ένα 18% ήταν από 35 έως 49 ετών.

 

Σεξουαλικές Προτιμήσεις

Όσον αφορά τον προτιμούμενο ρόλο, η συντριπτική πλειοψηφία (61%) δηλώνουν ενεργοπαθητικοί ή versatile (ευέλικτοι), όπως είναι ο όρος που τείνει να επικρατήσει τελευταία στο διαδίκτυο. Οι ενεργητικοί είναι ελάχιστα περισσότεροι (21%) από τους παθητικούς (18%).

Το μέγεθος μετράει;

Ναι, απαντά ένα 39%. Αυτοί που δεν δίνουν σημασία στο μέγεθος του πουλιού είναι μόλις 11%. Για την πλειοψηφία των αντρών (50%), ωστόσο, το μέγεθος παίζει κάποιο ρόλο, αλλά όχι τον καθοριστικό.

 

Πόσοι κάνουν έρωτα με κριτήριο το μέγεθος του πέους του εραστή τους;

Τελικά μόνο ένας στους τέσσερις επιλέγει ερωτικούς συντρόφους με βάση το πέος τους. Εξάλλου, ο ένας στους τέσσερις θα πήγαινε με κάποιον «άσχημο» επειδή τον έχει μεγάλο, όπως προκύπτει από άλλη ερώτηση. Αντιθέτως, οι τρεις στους τέσσερις (75%) δεν επιλέγουν ερωτικούς συντρόφους με βάση το πέος.

Απορρίπτεσαι!

Το παραπάνω ποσοστό επιβεβαιώνεται επίσης από την ερώτηση που θέσαμε: «Έχετε απορρίψει κάποιον ως ερωτικό σύντροφο λόγω του μεγέθους του;» Πάλι ένας στους τέσσερις (26,6%) έχει δείξει την πόρτα σε πουλιά και ιδιοκτήτες που δεν πληρούν τα κριτήρια. Οι τρεις στους τέσσερις ωστόσο (73,4%) είναι λιγότερο αυστηροί.

Μόλις ένας στους δέκα έχει κοπεί στις ερωτικές εξετάσεις επειδή το πουλί του ήταν πολύ μικρό (ή ίσως πολύ μεγάλο;). Αν όμως για το 39% το μέγεθος παίζει ρόλο και το 25% επιλέγει εραστές ανάλογα με το πόσο τον έχουν, πώς δικαιολογείται ότι μόλις ένας στους δέκα τελικά κόβεται; Μήπως τελικά όταν αυτό το 26,6% που λέει ότι έχει απορρίψει ερωτικούς συντρόφους φτάσει στο κρεβάτι αρκείται σ’ ό,τι βρει κι έτσι λιγότεροι από τους μισούς αποφασίζουν να δείξουν την πόρτα; Ίσως.

Πόσο τον έχουμε;

Ένας στους δύο άντρες στην Ελλάδα (54%) τον έχει 15-17 εκατοστά. Ένα 12% τον έχει 14 εκατοστά κι ένα 14% έχει πέος μήκους 18 εκατοστών. Μόλις το 12% τον έχει από 19 μέχρι 20 εκατοστά, ενώ αυτοί με πουλί πάνω από 21 εκατοστά είναι μόλις 1,3% - μια ελάχιστη μειοψηφία. Αντιθέτως, οι άντρες με πέος μικρότερο των 13 εκατοστών είναι 8%. Από 10 εκατοστά και κάτω τον έχουν μόλις 1,7% άντρες. Με άλλα λόγια, στην Ελλάδα μόνο ένας στους δέκα άντρες που γνωρίζουμε θα τον έχει κάτω από 10 ή πάνω από 21 πόντους. Οι περισσότεροι και περισσότερες θα γνωρίζουμε και θα κάνουμε έρωτα με άντρες που τον έχουν γύρω στους 16 πόντους.

 

Και πόσο τον θέλουμε;

Αποκαλυπτικό είναι ότι ελάχιστοι (7%) είναι οι άντρες που θέλουν σύντροφο με εργαλείο πάνω από 21 πόντους – παρά τους μύθους που κυκλοφορούν. Εξίσου αποκαλυπτικό είναι ότι περισσότεροι άντρες προτιμούν ερωτικούς συντρόφους με πουλί μικρότερο των 15 εκατοστών (10%) παρά μεγαλύτερο των 21 πόντων.

Πειράζει που δεν τον έχουμε μεγαλύτερο;

Όχι πάρα πολύ. Δυο-τρεις πόντοι μας χωρίζουν από το πέος των ονείρων μας. Στην ερώτησή μας: «Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος για σας;» βλέπουμε ότι τρεις στους δέκα άντρες θεωρούν ιδανικό μέγεθος τα 18 εκατοστά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών (59%), δηλαδή έξι στους δέκα, θα ήθελαν ο σύντροφός τους να έχει πέος 18-20 πόντους. Στην πράξη, πάντως, θα γνωρίζουν άντρες που τον έχουν 2-3 εκατοστά μικρότερο.

Τελικά οι Έλληνες δεν είμαστε τόσο υπερβολικοί. Όσο τον έχουμε πάνω κάτω τόσο λέμε. Στην ερώτηση ελέγχου της έρευνας για αυτοεκτίμηση του μεγέθους, το 65% των ερωτώμενων απάντησε ότι τον έχει μεσαίο – ελαφρώς ψηλότερο ποσοστό από την πραγματικότητα. Αυτοί που θεωρούν ότι τον έχουν μεγάλο είναι 28% (ενώ σύμφωνα με τα αδιαμφισβήτητα εκατοστά είναι 25%), ενώ αν τον έχουμε μικρό, δηλαδή κάτω από 14 πόντους, είναι πιο πιθανό να τον πούμε μεσαίο. Ένα ελάχιστο ποσοστό (1,3%) κακώς πιστεύει ότι τον έχει extra large – να αρκεστεί στο large!

Είμαστε ικανοποιημένοι με το εργαλείο μας;

Λίγοι παραπάνω από τους μισούς άντρες (58%) θα ήθελαν να τον έχουν μεγαλύτερο, αλλά οι τέσσερις στους δέκα (42%) είναι ικανοποιημένοι με τα προσόντα που διαθέτουν. Παρ’ όλα αυτά, μόνο ένας στους δέκα (9,5%) έχει σκεφτεί σοβαρά να κάνει μεγέθυνση πέους.

Beaute πέους

Είναι γεγονός! Όταν βλέπετε έναν άντρα ν’ αγοράζει ξυραφάκια στο σουπερμάρκετ, πιθανότατα δεν τα προορίζει μόνο για το πρόσωπό του. Ο ένας στους δύο άντρες (53,3%) ξυρίζει ή κάνει trimming (παίρνει τις άκρες) στα γεννητικά όργανα. Τα ποσοστά ισχύουν και για τους στρέιτ που απάντησαν, αν και το στατιστικό δείγμα είναι κατά πολύ μικρότερο.

Αντιθέτως, ελάχιστοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν αξεσουάρ (cockring, piercing, κ.τ.λ.) – μόλις 8,7%, δηλαδή λιγότεροι από ένας στους δέκα.

Ένας στους δύο άντρες έχει φωτογραφήσει το πουλί του (52,3), αλλά από αυτούς που το έχουν φωτογραφήσει μόνο το 15% είναι στρέιτ.

Τέλος, οι μισοί (51,2%) από όσους άντρες απάντησαν έχουν εμφανιστεί γυμνοί μπροστά στον καλύτερο φίλο τους.