10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα. Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε; Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες. Αλλά όχι στα greeklish – μου βγαίνουνε τα μάτια – κι αν είναι να μου βγουν, προτιμώ να τα βγάζω μόνη μου. Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Καλή μου νεράιδα γεια σου.

Είσαι κάτι σαν την Αννίτα Πανια των γκέι, επειδή παρόλο που ξέρουμε ότι με τον πύρινο λόγο σου και το καυστικό σου χιούμορ θα μας ξεφτιλίσεις ερχόμαστε σε σένα να εξομολογηθούμε :) Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι είμαι πολύ λιγούρι, βλέπω τους άντρες σαν ξερολουκουμα. Ίσως και να φταίει το γεγονός ότι είμαι ακόμα παρθένος αλλά τι να κάνω που δεν μου κάτσε τπτ καλό? Ειδικά όταν πάω σε gay club αντί να διασκεδάσω και να χορέψω ''ποζάρω'' :) το χειρότερο είναι ότι το κάνω ασυνείδητα. Κι όχι μόνο σε γκέι μέρη :) πάντα το ραντάρ μου πιάνει τον πιο ωραίο γκέι που είναι τριγύρω και αρχίζω να σκέφτομαι πως θα ήταν αν ήταν γκόμενός μου :) όλο λέω 'τι καλά που θα ’ταν να ’χα ένα γκόμενο τώρα' και περνάω απλώς καλά. Βέβαια όλα αυτά τα έλεγα από μέσα μου τώρα για να μην με κράξουν. Αλλά τουλάχιστον αν είναι να φάω το κράξιμο θέλω ας είναι από σένα που ’σαι και προφέσσιοναλ :)

πσ. δεν είμαι κούκλος αλλά δεν είμαι και κανένα μπάζο. και είχα και 2 σχεσούλες αλλά πάντα ονειρεύομαι τον prince charming πάνω στο άσπρο άλογο. . .

Θάνος, 20

 

Εικοσάχρονο μωρό μου,

Αν κατάλαβα καλά, έχεις ένα πολυσύνθετο πρόβλημα: γουστάρεις τρελά τους άντρες αλλά είσαι μόνος, δεν σου αρέσει καθόλου, αυτό σε μπλοκάρει και δεν μπορείς να διασκεδάσεις. Και είσαι και παρθένος. Για να το αντιμετωπίσεις ριζικά παίρνεις πόζες, στήνεσαι, φαντασιώνεις τρελές ιστορίες και κρατάς το στόμα σου κλειστό.

Σε βρίσκω θεά! Τέλεια! Είσαι στον σωστό δρόμο για την αυτοκτονία. Σε ένα εξάμηνο το πολύ θα τρώμε κόλλυβα. Παιδάκι μου είσαι καλά; Τι πρίγκιπες και πράσινα άλογα μου τσαμπουνάς; Πού υπάρχει ο τέλειος γκόμενος; Ή μήπως πιστεύεις ότι είσαι εσύ ο τέλειος, οπότε δεν σου αξίζει τίποτε λιγότερο; Άντε ανασκουμπώσου και άρχισε να αλληλεπιδράς με τον κόσμο. Χαλάρωσε και μίλα σε κανένα χριστιανό (και μουσουλμάνο, δεν πειράζει). Και άμα πέσει και καμία χυλόπιτα, τι έγινε; Μισή ντροπή δική σου, μισή δική του. Μωρό, άμα δεν σπάσεις τα αυγά, δεν τρως ομελέτα. Άσε τον καθρέφτη-καθρεφτάκι σου στην πάντα και get real!

Υ.Γ. Αν παρά τις προσπάθειές σου δεν γίνεται τίποτε, δες και κανένα ψυχολόγο. Μιλάω εντελώς σοβαρά.

 

 

Πολυαγαπημένη μου Νεράιδα,

Λοιπόν άκου: όταν κάποιος με φιλάει με πάθος ή το κάνουμε, μετά νομίζω ότι έχουμε σχέση αλλά όταν μιλάμε μου λέει ότι δεν τρέχει τίποτα φίλοι δεν είμαστε??? και εκεί τρώω μεγαλύτερο κόλλημα, και αναρωτιέμαι αν έκανα λάθος σε κάτι πάνω στο φιλί ή στο sex... Μπορείς να μου πεις τι θα κάνω με τα κολλήματα που παθαίνω? Πολλές φιλούμπες στα μαγουλάκια σου...

E.D. freeda

 

Χμ, ναι...

Δεν διευκρινίζεις αν είσαι αγοράκι ή κοριτσάκι ή και τα δύο, αλλά και στις τρεις περιπτώσεις η απάντησή μου είναι η ίδια. Τι εννοείς ότι "νομίζεις ότι έχετε σχέση"; Απ’ ό,τι ξέρω (και ενημέρωσέ με αν έχουν αλλάξει τα πράγματα τον τελευταίο μήνα), σχέση σημαίνει ότι αφού γνωρίσω καλά έναν άνθρωπο, το χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του, τον τρόπο ζωής του, τα καλά του και τα στραβά του, αφού το κάνουμε αρκετές φορές και δούμε ότι ταιριάζουμε στο κρεβάτι και με γουστάρει και αυτός, ΤΟΤΕ αρχίζω σιγά σιγά να σκέφτομαι ότι μου αρέσει, να τον βλέπω πιο συχνά και ΤΟΤΕ, ίσως υπό συνθήκες μπορώ να πω ότι έχω "έχω σχέση". Στοιχειωδώς χρειάζεσαι χρόνο! Εσύ πουλάκι μου, τι προλαβαίνεις να καταλάβεις από ένα φιλί και παίρνεις αμέσως φωτιά; Ηρέμησε, γιατί υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα έναν άνθρωπο που θα μπορούσες να κρατήσεις κοντά σου, να τον πανικοβάλεις με τη φούρια σου και να τον κάνεις να φύγει τρέχοντας. Μήπως αυτή σου η βιασύνη οφείλεται στη μοναξιά και την ανάγκη σου για στενότερη ανθρώπινη επαφή; Μήπως η άγρια ξενιτιά σου έχει κάνει τα νεύρα ταλιατέλες; Μήπως πρέπει να το συζητήσεις μ’ έναν ψυχολόγο;

Φιλάκια,

η πονετική Κ.Ν.

 

 

Καλημέρα Καλή Νεράιδα,

Είμαι 28 χρονών και μένω μόνος και αυτή την περίοδο δεν έχω σχέση. Πριν από 4 μήνες άρχισα να δέχομαι ανώνυμα τηλεφωνήματα από έναν άντρα που μου έκανε καμάκι. Ήταν πολύ ευγενικός και πνευματώδης και το διασκέδαζα. Παρότι δεν ήξερα ποιος είναι, έφτασα στο σημείο να περιμένω να με πάρει τηλέφωνο να τον ακούσω. Με είχε φάει η περιέργεια και κάποια στιγμή τον πίεσα να συναντηθούμε. Ήταν γύρω στα 50, έτσι κι έτσι φατσικά, αλλά εμένα μου άρεσε. Πήγαμε σπίτι μου, το κάναμε κι όταν μετά πιάσαμε τη κουβέντα μου είπε ότι είναι παντρεμένος, έχει 2 κόρες και μένει στη λοξά απέναντί μου πολυκατοικία! (με παρακολουθούσε πολύ καιρό απ’ το μπαλκόνι του). Μου λέει ότι η γυναίκα του ξέρει ότι είναι bisexual και δεν έχει πρόβλημα. Από τότε βρεθήκαμε μερικές φορές (έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα) και κάναμε υπέροχο σεξ. Τον γουστάρω πολύ κι έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι. Τον σκέφτομαι συνέχεια, δεν με ενδιαφέρουν άλλοι άντρες, μιλάμε στο τηλέφωνο 4-5 φορές τη μέρα, αλλά δεν τον βλέπω όσο θέλω και πολλές φορές μου λείπει. Όσο είμαστε μαζί περνάω καλά, αλλά τον υπόλοιπο καιρό νοιώθω πολύ μόνος και στενοχωριέμαι.

Δημήτρης από Νίκαια

 

Στενοχωρημένε Δημήτρη,

Ξέρεις το αρχαίο κινέζικο ρητό «όπως στρώνεις, έτσι κοιμάσαι»; Στη χειρότερη περίπτωση το ανακαλύπτει η γυναίκα του και γίνεται χαμός (αυτά περί προοδευτισμού εγώ τα μασάω και τα φτύνω). Στην καλύτερη εξακολουθείτε να συναντιέστε στα κρυφά όταν και εφόσον ο παντρεμένος φίλος σου έχει χρόνο και έχει καλύψει όλες τις προτεραιότητες (δουλειές, σπίτι, παιδιά, γυναίκα, πεθερικά, σόγια, παρέα από τη δουλειά, κλπ). Εσύ, όπως καταλαβαίνεις, είσαι στον πάτο της λίστας, γιατί συν τοις άλλοις δεν ούτε είσαι ανακοινώσιμος, ούτε παρουσιάσιμος. Του γεμίζεις το τελευταίο κενό της μέρας, τα τελευταία 1-2 «άδεια δωμάτια του σπιτιού του». Όλα τα υπόλοιπα είναι γεμάτα, συν του ότι έχει την απόλυτη κοινωνική κάλυψη (παντρεμένος με 2 παιδιά). Εσύ μένεις με «όλα τα δωμάτια άδεια», έχεις όλο το κοινωνικό κόστος (γκέι, ανύπαντρος, δακτυλοδεικτούμενος) και ο ρόλος σου είναι να τον ξεκαυλώνεις όταν και όποτε αυτός έχει καύλες λιγάκι «διαφορετικού τύπου». Εσύ κάθεσαι «κερί αναμμένο» και τον περιμένεις σαν μαλάκας ή μαζοχιστής (διαλέγεις και παίρνεις), ενώ αυτός κάνει τη ζωή του και σε απατάει καθημερινά με τη γυναίκα του. Τέλειο σκηνικό βρε! Άντε ν’ ανοίξουν τέτοιες τύχες και σε μας τις λέφτερες.

 

Η αντροχωρίστρα Κακιά Νεράιδα.

(Μπα σε καλό σας, όλα τα κουλά σε σας συμβαίνουν; Κανένα κανονικό γράμμα τύπου «ο δεσμός μου τρώει τα νύχια του, τι να κάνω;» δεν μπορείτε να μου στείλετε;)