10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Επιστήμη

Γεια σου Πινόκιο εραστή!

του Χρήστου Στυλιανίδη

Δεν μπορείς με το καλημέρα να ρωτήσεις κάποιον πόσο τον έχει. Μια τέτοια ερώτηση δεν είναι ούτε φιλική, ούτε κόσμια. Οπότε;

Το μεγάλο μέγεθος δεν είναι εγγύηση ποιότητας: έχει αποδειχτεί ότι τα 24 εκατοστά μπορεί να ανήκουν σ’ έναν άντρα που στο κρεβάτι έχει λιγότερο ενδιαφέρον κι από μια φρυγανιά. Το λαϊκό αίσθημα, ωστόσο, προστάζει ότι ένα μεγάλο όργανο σημαίνει δυνατό επιβήτορα και καλό σεξ, αν και στην πράξη όλοι και όλες έχουμε δει αυτό το μύθο να καταρρίπτεται παταγωδώς πολλές φορές.

Σύμφωνα με την έρευνα του 10%, λιγότερο από 25% διαλέγει ερωτικό σύντροφο με βάση τα εκατοστά του. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ιδανικό ένα όργανο 18 εκατοστών. Παρ’ όλα αυτά, είτε στα σοβαρά είτε στα αστεία, ασχολούμαστε πολύ με το επίμαχο μήκος.

Γκέι άντρες και στρέιτ γυναίκες μπορούν να καταταχθούν σε τρεις κατηγορίες: οι βολικοί με την προσέγγιση «ο καλός μύλος όλα τα αλέθει»· οι απαιτητικοί: «οπωσδήποτε πάνω (ή κάτω) από 18»· και οι άπληστοι: «όσο μεγαλύτερος, τόσο καλύτερος».

Επειδή δεν μπορείς με το καλημέρα να ρωτήσεις κάποιον πόσο τον έχει, καθώς μια τέτοια ερώτηση δεν είναι ούτε φιλική, ούτε κόσμια, ούτε τέλος πάντων ο καλύτερος τρόπος για ν’ ανοίξεις κουβέντα, ο κόσμος καταφεύγει στους «έμμεσους δείκτες πεϊκού μεγέθους». Όπως η καφετζού κοιτάζει τα κατακάθια του καφέ για να μας πει πότε θα βρούμε γκόμενο, έτσι γενιές και γενιές γκέι αντρών και στρέιτ γυναικών έχουν εφεύρει ένα ολόκληρο σύστημα «έμμεσων δεικτών» για να απαντήσουν στο αγωνιώδες ερώτημα.

Ο πιο διαδεδομένος δείκτης είναι τα δάχτυλα των χεριών. Μεγάλα και χοντρά δάχτυλα προμηνύουν πούτσο αναλόγων διαστάσεων. Αν τα χέρια είναι σαν κουπιά μιλάμε για πούτσο τέρας. Οι απόψεις διίστανται ως προς τι ακριβώς πρέπει να μετρηθεί: η απόσταση ανάμεσα στο δείκτη και την καμπύλη του αντίχειρα; Η απόσταση από τον μέσο μέχρι τη βάση της παλάμης; Η απόσταση Πατήσια-Παγκράτι;

Αν για κακή μας τύχη ο τύπος έχει τα χέρια στις τσέπες ή είναι ανάπηρος, μπορούμε να καταφύγουμε στον επόμενο δείκτη πεϊκού μεγέθους: τη μύτη. Η εξίσωση είναι εξαιρετικά απλή: μεγάλη μύτη = μεγάλος πούτσος (ο Πινόκιο θα πρέπει να είχε το μεγαλύτερο τσουτσούνι όλων των εποχών – μόνο όταν μεγάλωνε η μύτη του όμως).

Αν το αντικείμενο του πόθου μας έχει στραβό διάφραγμα, σπασμένη μύτη (μποξέρ) ή την έχει σουλουπώσει χειρουργικά (διότι μια τεράστια μύτη δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής), τότε μας μένει ο τελευταίος, πιο σοβαρός και αξιόπιστος δείκτης, αυτός που κατά τη λαϊκή σοφία διαλύει κάθε ίχνος αμφιβολίας: το μέγεθος των παπουτσιών. Ένα 43, 44, 45 είναι ευθέως ανάλογο με το μέγεθος του προσφιλούς οργάνου και το αντίστροφο.

Δυστυχώς όμως, σύντροφοι και συντρόφισσες, πρόσφατες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι καμία -μα καμία- από τις μαντεψιές δεν έχει επιστημονική βάση. Δεν έχει βρεθεί καμία απολύτως συσχέτιση ανάμεσα στις διαστάσεις διαφόρων οργάνων ή τμημάτων του σώματος και του πέους! Η γενετική πληροφορία για το μέγεθος του πέους είναι άσχετη με αυτή του μεγέθους των δακτύλων, της μύτης, των αυτιών, των βλεφαρίδων κ.τ.λ., και οι ανδρικές ορμόνες που ρυθμίζουν κατά κύριο λόγο το μέγεθός του δεν επηρεάζουν τις διαστάσεις άλλων οργάνων. Πούτσες μπλε, δηλαδή!