10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
 
 

Έξω γρήγορα!

Χαρούμενη Αθήνα

«Ντριν!» Τρέχω με το ένα μπατζάκι μισοβαλμένο να προλάβω το τηλέφωνο. «Γεια σου, Αλέξη, τι κάνεις;»

«Καλά μωρέ, βαριέμαι. Δεν έχω και σχέση… Εσύ;»

«Εγώ ετοιμάζομαι να πάω σε μια προβολή ταινιών της ΛΟΑ στο Στέκι. Κι αύριο φεύγω εκδρομή στο βουνό με τα παιδιά της Αθηνάς Ολκείας».

«Πάλι μ’ αυτές τις αδερφές και τις λεσβίες;»

«Σόρρυ κιόλας, αλλά από πότε έγινες στρέιτ εσύ;»

«Ξέρεις τι εννοώ. Αυτά είναι γκέτο».

«Αφού το λέει η αφεντιά σου, απελευθερωμένε και ακομπλεξάριστε ομοφυλόφιλε. Μείνε εσύ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι μη σου φύγει. Εγώ πρέπει να βιαστώ τώρα!»

«Θες να βρεθούμε την Κυριακή το βράδυ;

«Δεν μπορώ. Έχω μάθημα latin χορών. Θα σου ’λεγα να ’ρθεις αλλά ανησυχώ μην κολλήσεις γκετίλα. Αν πάντως αλλάξεις γνώμη, μάθε ότι πλέον στην Αθήνα θα βρεις εκδρομές, ράφτινγκ & λάτιν χορούς. Μπάσκετ, 5x5 & σεμινάρια κινηματογράφου. Συζητήσεις, λογοτεχνικές βραδιές και προβολές ταινιών. Λεπτομέρειες και πιο ενημερωμένες ανακοινώσεις, θα βρεις στο www.10percent.gr. Bye τώρα!»

Αθηνά Ολκεία

Η αθλητική και πολιτιστική ομάδα, συνεχίζει τις δραστηριότητές της, στις οποίες ήδη συμμετέχουν πάνω 40 άντρες και γυναίκες. Ελάτε κι εσείς να αθληθείτε, να περπατήσετε, να παίξετε και να διασκεδάσετε παρέα με άλλους γκέι και λεσβίες σε κάποια από τις δραστηριότητες μας.

  1. Εκμάθηση latin χορών.
    Ελάτε να μάθετε τσα τσα, μάμπο, ρούμπα, μερένγκε. Κάθε Κυριακή, 20:30, στο Big Bar ή στο Καζάρμα.
  2. Εκδρομές, πεζοπορίες και εξορμήσεις για ράφτινγκ. Μονοήμερες ή διήμερες, περίπου δυο φορές τον μήνα. Οι εκδρομές μας γίνονται σε συνεργασία και με άλλους φορείς και ορειβατικούς ομίλους.
  3. Σεμινάρια κινηματογράφου: εικόνα / σενάριο / λήψη με κάμερα / δημιουργία ταινίας μικρού μήκους. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και τα σεμινάρια αρχίζουν στα τέλη Ιανουαρίου. Κάθε Παρασκευή 20:30 στο Στέκι. Πληροφορίες: Χριστίνα, 6976 242302.
  4. Προπονήσεις στίβου / κολύμβησης / ορεινής ποδηλασίας και ποδηλασίας δρόμου. Οργανώνονται ατομικές και ομαδικές προπονήσεις, ενώ παρέχονται συμβουλές και προγράμματα δωρεάν.
  5. Τένις στο Γαλάτσι κάθε Σάββατο πρωί.
  6. Παγκόσμια Out Games στο Μόντρεαλ. Ήδη θα συμμετάσχουν 20 αθλήτριες και αθλητές μας! Λήξη προθεσμίας συμμετοχής 1/03/06. Η διαμονή για δέκα μέρες στοιχίζει 150 ευρώ συνολικά και η συμμετοχή στους αγώνες ως αθλήτρια / αθλητής στοιχίζει 160 ευρω. Όσοι δεν θέλουν συμμετάσχουν στους αγώνες μπορούν να έρθουν ως supporter. Προθεσμία για δήλωση συμμετοχής 1 Μαρτίου.
  7. Τουρνουά 5x5 ανάμεσα σε οργανώσεις αλλά και παρέες στην Αθήνα. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.
  8. Διήμερη εκδρομή στη Μονεμβάσια τον Μάρτιο.
  9. Διαγωνισμός επιτραπέζιων παιχνιδιών στα μέσα Μαρτίου, μετά την Καθαρή Δευτέρα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάποια δραστηριότητα ή για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μέιλ ή τηλεφωνήστε στην Κωνσταντίνα: konstantina_k29@hotmail.com / athina@olke.org. Τηλ. 6997 972767.

ΟΛΚΕ

Η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας συνεχίζει και το 2006 τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και εκδηλώσεις της στο Στέκι Μεταναστών, τις Πέμπτες, 20:30.

16 Φεβρουάριου 2006

Στοπ στην Ομοφοβία «Χριστιανισμός-ομοφοβία: love for ever». Κατανοώντας την σημερινή ομοφοβία μέσα από την εξέλιξη του χριστιανικού δόγματος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των δράσεων της ΟΛΚΕ για την 17η Μαΐου, παγκόσμια μέρα κατά της ομοφοβίας. Παρουσίαση: Δημήτρης Τσαμπρούνης

2 Μαρτίου 2006

Πόσο λεσβία ήταν η Λεσβία; Αναφορά στην ζωή και το έργο της Σαπφούς. Παρουσίαση: Ευαγγελία Βλάμη

16 Μαρτίου 2006 & 30 Μαρτίου 2006

Σεξουαλική ταυτότητα και τέχνη - η αναγκαιότητα της lgbt κουλτούρας. Παρουσιάζουν Πάνος Κούτρας (σκηνοθέτης) και Παναγιώτης Ευαγγελίδης (συγγραφέας).

 

Πολύχρωμος Πλανήτης

Μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά βιβλία και συγγραφείς, να συζητήσουμε για την ταυτότητά μας αλλά και να γνωρίσουμε κόσμο είναι οι λογοτεχνικές βραδιές στον Πολύχρωμο Πλανήτη, που έχουν γίνει πλέον μόνιμος πόλος έλξης της γκέι και λεσβιακής κοινότητας.

Τετάρτη 22/02/06

Αφιέρωμα στο βιβλίο Το πηγάδι της Μοναξιάς, της Ράντκλιφ Χωλ. Την περιπέτεια του βιβλίου και της συγγραφέως θα μας αναλύσουν η μεταφράστρια του βιβλίου Νίκη Σταυρίδη και η συγγραφέας Άννα Αποστολίδου. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Τετάρτη 22/03/06

Αφιέρωμα στον συγγραφέα και αρθρογράφο Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, συγγραφέα του βιβλίου Η Επώνυμη. Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τετάρτη 12/04/06
Αφιέρωμα στον συγγραφέα Σεβαστό Σαμψούνη, συγγραφέα του βιβλίου Η Επικίνδυνη συνήθεια να αισθάνομαι (Εκδόσεις Κυριακίδη, 2005). Θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τετάρτη 17/05/06        
Αφιέρωμα στην ανθολογία ομοερωτικής ποίησης Η έλξη των Ομωνύμων (Εκδόσεις Οδυσσέας, 2005). Κατά την διάρκεια της βραδιάς, θα διαβαστούν ποιήματα από τους ηθοποιούς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Μηνά Χατζησάβα και τον επιμελητή-μεταφραστή της έκδοσης, Ρήγα Κούπα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.colourfulplanet.com
Πολύχρωμος Πλανήτης, Αντωνιάδου 6, Πεδίον Άρεως (έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕΕ, τηλ. 2108826600).

 

10%

Ελάτε να παίξετε με το 10%.

Το 10% συνεχίζει τα εξωφρενικά πάρτυ του σε αγαπημένα μπαρ της πόλης. Μετά το «Πώς μ’ αρέσει το έλατό σου» στο Fou το Δεκέμβριο και το «Μία πίτα ποτέ δεν είναι αρκετή» στο Γρανάζι τον Ιανουάριο, ετοιμαστείτε τους επόμενους μήνες για κουφά πάρτυ στο Group Therapy, Sodade, Blue Train, Big.

Στις 23 Φεβρουαρίου το 10% στήνει αποκριάτικο πάρτυ στο Group Therapy. Guest DJ: Trust your teknilust, με happy disco electronics (Madonna, Sandra, Army of Lovers), italo disco & σύγχρονη electro-disco μουσική (Les Rhythmes Digitales, Alden Tyrell).

Αποκριάτικα πάρτυ

Ξεφάντωμα αποκριάτικο στα αγαπημένα μας μπαρ.

Γρανάζι

Παρασκευή 17/2 Eurovision party με Number One νούμερα στο number one party της φετινής αποκριάς.

Παρασκευή 24/2 Παρασκευή και 24. Thriller Party! Βρικολακιάσαμε, αλλά δεν δαγκώνουμε. Χαϊδεύουμε!

Παρασκευή 3/3 Disco il gusto perfetto!

Κυριακή 5/3 Χαρταετός πάρτυ. Ελάτε να τον ξεπετάξουμε!

Fou Club

Πέμπτη 23/2 Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί. Παραδοσιακές στολές & μεζέδες γίνονται ένα. Πολλές εκπλήξεις και drag show.

Κυριακή 5/3 Μασκέ πάρτυ με θέμα drag queens. Θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες μεταμφιέσεις με χρηματικά ποσά και διάφορα δώρα. Εκπλήξεις, happenings & drag show.

Kazarma Club

Τετάρτη 22/02 Tο πετυχημένο Madonna Forever Party με το Live Show από τις δύο Μαντόνες μας επαναλαμβάνεται.

Πέμπτη 23/2 Πάρτυ Τσικνοπέμπτη

Παρασκευή 3/3 Αποκριάτικο πάρτυ στο Kazarma

Παρασκευή 10/3 Το GayHellas γιορτάζει τα 5 χρόνια λειτουργίας του μ’ ένα φανταχτερό event και πολλά δώρα.

Blue Train

Παρασκευή 24/2 Αποκριάτικο πάρτυ.