10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Κοινότητα

Athens Pride Festival 2006

Μπες στο παιχνίδι!

του Λύο Καλοβυρνά

Αν πέρυσι ήμασταν περήφανοι, φέτος είμαστε και ενθουσιασμένοι. Το φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας οργανώνεται και ετοιμάζεται να βγει στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου. Μαγκιά!

Η ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων ήταν άμεση. Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ πήρε άδεια για τη χρήση της πλατείας Κλαυθμώνος μέσα σε μία μόλις ημέρα, χάρη και στο προσωπικό ενδιαφέρον της δημοτικής συμβούλου, κ. Υβέτ Τζάρβις. Σε εποχές όταν οι δήμοι της Μόσχας και της Βαρσοβίας αρνούνται κατηγορηματικά τη διεξαγωγή ενός gay pride, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι σύμμαχος στις προσπάθειές μας για εξάλειψη των διακρίσεων.

Σε αντίθεση με τα pride parade του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης, που είναι περισσότερο πάρτυ, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας είναι ένα ηχηρό «Υπάρχουμε!» σε πείσμα όσων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είμαστε δυστυχισμένοι, διεστραμμένοι και προβληματικοί. Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι ο τρόπος μας να διεκδικήσουμε χώρο στην ελληνική κοινωνία.

Και όχι μόνο! Το περσινό φεστιβάλ ήταν μια καταπληκτική γιορτή. Η Κλαυθμώνος γέμισε γκέι άντρες και γυναίκες. Μαζί με τους στρέιτ φίλους μας χορεύαμε, πίναμε, πειραζόμασταν και χαιρόμασταν που μες στο κέντρο της Αθήνας ήμασταν ο εαυτός μας. Κι όταν ανησυχήσαμε μήπως μας την πέσουν τα φασιστάκια, όχι μόνο ήρθαν να μας βοηθήσουν άλλες ομάδες, αλλά και η ίδια η Αστυνομία, η οποία πολύ διακριτικά συνόδεψε την πορεία μας στο Σύνταγμα.

Η Οργανωτική Επιτροπή ξανασυστάθηκε το Φθινόπωρο του 2005 και έβαλε μπρος για να διοργανώσει ένα ακόμα καλύτερο, ακόμα μεγαλύτερο, ακόμα πιο περήφανο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Με την πείρα που αποκομίστηκε από τα περσινά λάθη και ελλείψεις, το φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας θα οργανωθεί ακόμα καλύτερα.

Και σ’ αυτό χρειαζόμαστε και σένα! Ακόμα κι αν έχεις δυο ώρες να διαθέσεις, η συμβολή σου έχει σημασία. Υπάρχουν διάφορες δουλειές στις οποίες η συμμετοχή σου θα πιάσει τόπο, όπως στο μπαρ, τη διακόσμηση της πλατείας, την καθαριότητα, την περιφρούρηση, την αφισοκόλληση, την οργάνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος, την εύρεση χορηγιών, λογιστικά, μεταφορές κτλ.

Θέλω κι εγώ κι εγώ να μπω στο παιχνίδι!

Μπες στο www.gayhomes.net/athenspride και συμπλήρωσε την αίτηση εθελοντή.

Επικοινώνησε με την Οργανωτική Επιτροπή τηλεφωνώντας στο 697 2575 357 (Παρασκευή: 17:00-21:00) ή στο email ath.pride.ethel@freemail.gr.

Έλα να το ζήσεις, έλα να βοηθήσεις.