10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Επικαιρότητα

Παγκόσμια Ημέρα του «Στ’ Αρχίδια μου οι Αδερφές»

του Κύρου Κόκκα

Για άλλη μια φορά το ΚΕΕΛΠΝΟ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την 1η Δεκεμβρίου. Οι υπάλληλοι τρέχουν αλαφιασμένοι πέρα-δώθε, ξεσκονίζουν, πλένουν τζάμια, φουσκώνουν μπαλόνια για τη μεγάλη ημέρα.

Από την τελευταία εκστρατεία πρόληψης HIV του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Και όταν φτάσει η χαρμόσυνη εκείνη στιγμή, οι καρεκλοκένταυροι θα τσουγκρίσουν τα ποτήρια και θα γιορτάσουν το μεγάλο γεγονός: την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS. Θα αδειάσουν μονορούφι την σαμπάνια, θα ρευτούν («ουάγκχ!») και θα ξαναβυθιστούν στο γλυκό κώμα των προηγουμένων (και επομένων) 364 ημερών.

Χρόνια τώρα μας έχει συνηθίσει πια το ΚΕΕΛΠΝΟ σ’ αυτή την εντυπωσιακή συμπεριφορά: Μια φορά το χρόνο βγαίνει από την αφάνεια, αναγεννάται από τη τέφρα του, τεντώνεται, καθαρίζει το λαιμό του, ανακοινώνει ότι «και φέτος είχαμε αύξηση των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV» και μετά ξαναχάνεται.

Ή περίπου ξαναχάνεται, γιατί για να πούμε και του στραβού το δίκιο, στο ενδιάμεσο καταπιάνεται με πολύ σοβαρά θέματα: Αφού νίκησε τον άνθρακα των «κακών τρομοκρατών» και το SARS της Νοτιοανατολικής Ασίας (μας τα ’χε κάνει τσουρέκια έναν ολόκληρο χρόνο στο site του), εσχάτως ασχολείται με την καταπολέμηση της γρίπης των πουλερικών, από την οποία σε Βιετνάμ και Ινδονησία μέσα σε 3 χρόνια έχουν πεθάνει συνολικά 100 άτομα (και 141 παγκοσμίως). Αν και όταν έρθει η γρίπη στην Ελλάδα, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα σώσει τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Το ότι στην Ελλάδα μέσα στους 10 μήνες του 2006 διαγνώσθηκαν με HIV άλλα 485 άτομα (και προφανώς προσβλήθηκαν ακόμη περισσότερα, αλλά δεν το ξέρουν ακόμη γιατί δεν έχουν κάνει εξετάσεις), κυρίως άνδρες μεταξύ 25-40 ετών, είναι προφανώς παρωνυχίδα, μην μας ενοχλείτε παρακαλώ. Διότι αν δεν ήταν κάτι ανούσιο, το ΚΕΕΛΠΝΟ, που δημιουργήθηκε ακριβώς για να αντιμετωπίσει το HIV/AIDS, θα ασχολιόταν. Θα οργάνωνε μια ενημερωτική εκστρατεία πανελλήνιας εμβέλειας, στα σχολεία, στο στρατό, στη τηλεόραση, στα γκέι μπαρ, στα στρέιτ μπαρ, στη τηλεόραση (το 13% των νέων κρουσμάτων είναι ετεροφυλόφιλοι άντρες, το 20% είναι γυναίκες). Θα συνεργαζόταν με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο, θα συναντούσε τους εκπροσώπους τους για να συντονίσει τις δράσεις τους, ΚΑΤΙ θα έκανε. Δεν θα τα έξυνε μέχρις αιμορραγίας με τη χρυσή τσουγκράνα. Για να τα ξύνει, σημαίνει ότι τα 485 κρούσματα δεν είναι σημαντικά. Είναι πολύ απλό.

Είμαστε υπερβολικοί; Πριν μας κατηγορήσετε, για θυμηθείτε, τι έχετε ακούσει από επίσημα χείλη για την προφύλαξη από τον ΗΙV μέσα στον τελευταίο χρόνο. Μην ζορίζεστε, δεν θα θυμηθείτε απολύτως, μα απολύτως τίποτε. Μούγκα. Όπως και πέρσι, όπως και πρόπερσι, όπως ακριβώς και αντι-πρόπερσι. Μόνο ένα σποτ για στρέιτ είδαμε στην τηλεόραση το περασμένο καλοκαίρι. Στα είκοσι πέντε χρόνια που ζούμε με το AIDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει κάνει ούτε μία (1) εκστρατεία ενημέρωσης για τον ομοφυλόφιλο πληθυσμό της χώρας!

Μετά από τόσα χρόνια και τόσα ξεκάθαρα «δείγματα γραφής» είναι ολοφάνερο τι συμβαίνει, κι ας έλθει όποιος αρμόδιος ανευθυνοϋπεύθυνος τολμάει να μας διαψεύσει: Χέστηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ για το αν μολύνονται κάθε χρόνο 500 άτομα (τρεις άνθρωποι κάθε δύο μέρες). Χέστηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ αν για τον κάθε φορέα που αρχίζει αντιρετροϊική αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο (βλ. οι Έλληνες φορολογούμενοι) πληρώνει για φάρμακα και εξετάσεις τουλάχιστον 3.000 ευρώ το χρόνο. Το σημαντικό είναι να τρέχουν οι μισθοί.

Δεν πάνε να κουρεύονται οι πουστάρες και οι έκφυλοι που σκυλοπηδιούνται και κολλάνε ο ένας τον άλλο. Τα δικά μας παιδιά να μην το πάθουν κι από κει και πέρα...

Ανοίξτε και άλλη σαμπάνια και άντε στην υγειά μας! Και του χρόνου!

Βομβαρδίστε το ΚΕΕΛΠΝΟ με φαξ & ημέιλ διαμαρτυρίας για την ανάγκη πρόληψης:

φαξ: 210.881.88.68
ημέιλ: president@keel.gr

Ή συμπληρώστε το όνομά σας ή το email σας και πατήστε Αποστολή για να στείλετε κατευθείαν το παρακάτω μήνυμα.

Μήνυμα

Ονοματεπώνυμο ή email
(πρέπει να συμπληρωθεί)