10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα. Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε; Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες. Αλλά όχι στα greeklish – μου βγαίνουνε τα μάτια – κι αν είναι να μου βγουν, προτιμώ να τα βγάζω μόνη μου. Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Ασύγκριτη σε όλα Νεράιδα γεια,

Καταρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ για την τόσο καλή δουλειά στη στήλη σου. Για να μην πολυλογώ είμαι 20 ετών και κάνα 9μηνο τώρα έχω αρχίσει να έχω ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις. Εκείνη την περίοδο ήμουν σχεδόν έτοιμος να κάνω σχέση με κοπέλα. Για δικούς μου λόγους είχα τους ενδοιασμούς μου. Όταν με ρώτησε μία κοπέλα του φιλικού μου περιβάλλοντος και της εμπιστοσύνης μου γιατί δεν έκανα σχέση με την τάδε εγώ δεν κάθισα να εξηγήσω τους λόγους (οι οποίοι δεν είχαν να κάνουν με την ομοφυλοφιλία αφού μέχρι τότε δεν είχα αντίστοιχες φαντασιώσεις) και μου πετάει μετά από μερικές μέρες ότι είμαι gay. Εγώ τότε τα πήρα στο κρανίο και την έκανα πέρα. Έλα όμως που κάνα μήνα μετά αφού είχα γίνει ένα ψυχολογικό ράκος άρχισαν να μου καρφώνονται ομοφυλοφιλικές ιδέες. Τέλος πάντων, με τον καιρό αυτές πολλαπλασιάστηκαν.

Πώς ενήργησα; Μέσα από διάφορα site γνώρισα άτομα με τα οποία ζητούσα ομοφυλοφιλική επαφή. Με τον πρώτο, που συναντήθηκα-πολύ χαλαρά-ένιωσα ότι είχα την ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτό που με απασχολούσε (περιττό να πω ότι ήταν σαφέστατα πιο έμπειρος-ήταν 35 ετών). Μιλήσαμε για όλα αυτά και δεν ξανασυναντηθήκαμε καθώς δεν το επιδίωξα. Με τον δεύτερο, (επίσης 35 ετών) την ημέρα της συνάντησης ήταν εμφανείς οι προθέσεις του για sex και ομολογουμένως κάτι προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που δεν ήμουν αγχωμένος εκείνη τη στιγμή, δεν αισθανόμουν απολύτως τίποτα και κατ’ επέκταση σταματήσαμε πριν σχεδόν προλάβουμε να κάνουμε οτιδήποτε. Ωστόσο, οι φαντασιώσεις και το ψάξιμο συνεχίστηκαν.

Ποιο είναι το πρόβλημα τώρα; Δεν ξέρω τι μου γίνεται, δεν ξέρω τι θέλω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχω κοινωνικοποιηθεί με αντιλήψεις που δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία. Μπορώ να σου πω όμως ότι από τη μια έχω αυτό στο μυαλό μου αλλά από την άλλη καθαρά λόγω χαρακτήρα είμαι άτομο που θα προσπαθήσω να στηρίξω την κάθε επιλογή μου. Το ζήτημα είναι ότι φοβάμαι να δοκιμάσω αυτά που σκέφτομαι με τη λογική μη μετανιώσω για κάτι που έκανα (Άσε βέβαια που κυκλοφορούν και τα ΣΜΝ και μερικά τα κολλάς ακόμη και με προφυλακτικό-ξέρεις εσύ). Γενικά με πιάνω σε φάσεις που λέω “ok τι έγινε κι αν είσαι gay?” και σε άλλες όπου πνίγομαι στις τύψεις. Γενικά προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου χωρίς να δοκιμάζω πράγματα! Πάντως παρά τις κοινωνικές αντιλήψεις περί ομοφυλοφιλίας τον πρώτο καιρό της αναζήτησης μου είχα πάει μόνος σε gay bar 1 φορά. Δεν το επιχειρώ να πάω πάλι μόνος γι’ αυτό εξάλλου στράφηκα και στο Internet. Πολύ θα ήθελα να βρω ένα φιλαράκι με τις ίδιες αναζητήσεις έτσι για να μοιραζόμαστε απόψεις και εξόδους. Αλλά κι αυτό που να το βρεις εύκολα; Τέλος, το βασικότερο όλων είναι η οικογένεια! Ακόμη και μόλις ξεπεράσω τους κοινωνικούς μου φραγμούς έρχεται να με συγκρατήσει η οικογένεια. Να σημειώσω ότι έχω πολλή καλή σχέση με την οικογένεια μου και σίγουρα δε φταίνε σε τίποτα.

Καλή νεράιδα ξέρω ότι είμαι μια πηγή προβλημάτων αλλά ειλικρινά χρειάζομαι μια καλή συμβουλή. Άσε που με έχει φέρει πίσω στο Πανεπιστήμιο αυτή η κακή ψυχολογία-αδυναμία συγκέντρωσης.

Σε φιλώ τρυφερά

 

Μπερδεμένο μου παιδί,

"Από τα 19 σου φαντασιώνεις άντρες, θέλεις και δεν θέλεις να το κάνεις μαζί τους, φοβάσαι την οικογένειά σου". Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, αυτό το σενάριο δεν είναι καθόλου πρωτότυπο, το έχω διαβάσει 2.365 φορές. Άστο σε μένα.

1) Δεν σε πήραν τα χρόνια, μην πιέζεσαι να ανακαλύψεις τι ταμπελίτσα θα κρεμάσεις στον εαυτό σου. Θα το καταλάβεις με τον καιρό. Προς το παρόν κούλαρε.

2) Το ότι φαντασιώνεις άντρες δεν σημαίνει ντε και καλά ότι είσαι 100% ομοφυλόφιλος . Μπορεί όντως να είσαι , αλλά μπορεί να σου αρέσουν και τα δύο φύλα. Θα το ανακαλύψεις όταν κάνεις μερικές σχέσεις/ απόπειρες σχέσεων/ σεξουαλικές επαφές. Θα δεις τι σου αρέσει περισσότερο, τι δεν σου αρέσει και θα διαλέξεις το καλύτερο. Προς το παρόν κούλαρε μπέιμπι!

3) Είναι απολύτως λογικό να μην σου βγαίνει να κάνεις σεξ με τον οποιονδήποτε. Βέβαια αν είσαι συνεχώς σφιγμένος, δεν θα το κάνεις με κανέναν. Γνώρισε κόσμο, μην τους αποπαίρνεις όλους και δοκίμασε (πάντα με προφυλακτικό και ΚΥ jelly). Γενικώς, κούλαρε, όλα θα έρθουν με το μαλακό.

4) Αν κάθεσαι κλεισμένος στο σπίτι μπροστά στον υπολογιστή δεν θα βρείς το φιλαράκι που επιθυμείς. Στα γκέι μπαρ έχεις πιο πολλές πιθανότητες, αλλά αν πάς σε κάποια γκέι ομάδα που κάνει εκδηλώσεις (π. χ. δραστηριότητες της ομάδας "Αθηνά Ολκεία", εβδομαδιαία συνάντηση της ΟΛΚΕ, βλ. το ανάλογο άρθρο στο παρόν τεύχος ), έχεις πολλές πιθανότητες να γνωρίσεις τόσον κόσμο που δεν θα ξέρεις πως να τον βολέψεις στη βδομάδα. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει αν κάθεσαι σε μια γωνία και κοιτάζεις τον τοίχο ή παίζεις με το κινητό σου. Μίλα, επικοινώνησε και θα δεις ότι είναι απλό.

5) Στη μαμά και στον μπαμπά δεν χρειάζεται να πεις τίποτε, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού ακόμη ούτε κι εσύ δεν ξέρεις ακριβώς τι γίνεται. ¨Οταν τα ξεκαθαρίσεις βλέπουμε, παρότι εξαρτάται και από το πόσο καλή σχέση έχεις μαζί τους, τι μυαλά "φοράνε", αν θα συνεχίσεις να μένεις μαζί, αν θα σου λύσει προβλήματα το να το πεις. Υπάρχουν γονείς πιο δεκτικοί και άλλοι πιο στραβοκέφαλοι. (Κακό του κεφαλιού των δεύτερων γιατί χάνουν τα παιδιά τους). Εσύ μην βιάζεσαι με το συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχεις να δώσεις αναφορά σε κανέναν. Και αν δεν βάλεις φτερά στο κεφάλι και δεν βάψεις να νύχια σου βυσσινί, μάλλον δεν θα σε ενοχλήσει κανένας. Κούλαρε, ΚΑΙ αυτό είναι εύκολο.

6) Για μένα και ως Καλή και ως Νεράιδα, το βασικότερο θέμα δεν είναι ουτε οι παρέες, ούτε οι γονείς. Είναι το να αποδεχτείς εσύ το τι σου αρέσει. Αν τρώγεσαι με τα ρούχα σου, οι γύρω δεν θα σου λύσουν κανένα πρόβλημα. Ηρέμησε, κούλαρε και σκέψου πως ό, τι και να αποφασίσεις, είναι μια χαρά. Και φίλους θα βρεις, και γκόμενους/γκόμενες θα βρεις και καλά θα περνάς, φτάνει να τα έχεις βρει με εσένα. Δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο, δεν έρχεται από τη πρώτη μέρα, ενδεχομένως να θέλει να μου γράψεις μερικά γράμματα ακόμη, αλλά πίστεψέ με, αξίζει να ζεις μια ζωή ολόκληρη. Όχι κουτσουρεμένη, όχι προσαρμοσμένη σ’ αυτό που (πιστεύεις ότι) περιμένουν οι άλλοι από σένα. Είναι τραγικό να αυτολογοκρίνεσαι και να μιζεριάζεσαι σε όλη σου τη ζωή για να είναι οι άλλοι (μαμά, μπαμπάς, "φίλοι" της κακιάς ώρας) ευτυχισμένοι.

Ηρέμησε, σκέψου τα μερικές φορές ξανά και θυμήσου ότι οι λύσεις δεν θα έρθουν μπαμ και κάτω. Σιγά-σιγά και με το μαλακό.

Σε φιλώ, η Καλή Νεράιδα

 


 

Agapiti Neraida,

Signomi pou sou grafo me aglika gramata alla meno ameriki. Eho ena megalo provlima. Tessera hronia prin iha ena poli ashimo horismo. To atomo pu agapousa horise mazi mou otan kaname erota epidi eniothe pos arhize na ehi sinestimata gia mena otan kaname erota. Apo tote lipon then eho kani erota me kanenan. Mono vgeno pou kai pou kai paizo ligaki, alla i amerikani pou gnorizo einai poli asheti san erastes kai tous kano filous. Me ehi piasi monaksia, agamia, kai eho gini i strigla i gria pou zi me gates. Thio einai ta mora mou, i Shanti kai i Diana. Monaha pou ta mora mou then mporoun na gemisoun afta pou zitai i kardia mou, kai to kormi mou ston erotiko tomea.

Oute ashimos then eimai, kai eimai ena elefthero atomo pou prosehi ton eafto tou. Mpeno sta 22 afto to mina kai kleo gia ta niata pou pernao horis ti zestasia tou erota kai tis sintrofias. Filous eho, i pio poli pou mou kolane einai sarantarithes, kai ta pao kala me tin ikogenia mou. Afto pou thelo einai ena atomo sta 20 tou pou mporo na pernao orea. Kai na kani to krevati mou pikargia vevea! Ti kano lathos?

Efharisto kali neraitha.

Filia, Dimitris

 

Δημήτρη γεια,

Το να περνάς δύσκολα μετά από έναν χωρισμό είναι κατανοητό. Αλλά το να κρατάει αυτό 4 χρόνια είναι πολύ παράξενο, δεν νομίζεις; Δεν μου δίνεις αρκετά στοιχεία να καταλάβω τι φταίει.

Πενθείς ακόμη τον «μακαρίτη»; Φοβάσαι τον επόμενο; Αποφάσισες να το παίξεις ο τέλειος οσιομάρτυρας; Ξέρεις, με φωτοστέφανο και αιμορραγούσες πληγές από βέλη τύπου Άγιος Σεβαστιανός. Πού να ξέρω τι απ’ όλα συμβαίνει, μια απλή νεράιδα είμαι. (Το διάβασμα του καφέ ήταν μάθημα επιλογής στη Σχολή, αλλά με στρίγγλα καθηγήτρια και γι’ αυτό δεν το είχα πάρει).

Αλλά από την άλλη να τελείωσαν οι γκόμενοι στην Αμερική, λίγο δύσκολο μου φαίνεται, παρότι έχει κάτι χαμηλά βαρομετρικά τελευταία στο Midwest, μπορεί να τους έφεραν σαν φυλλοξήρα ένα πράγμα, δεν ξέρεις καμία φορά.

Κοίτα να δεις, για να μην το πολυζαλίζουμε το θέμα. Ναι μεν το να βρεις έναν γκόμενο που να αξίζει δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά «αν δεν βρέξεις κώλο, ψάρι δεν τρως» που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Πολλώ δε μάλλον να βρεις γκόμενο. Εκεί να δεις πόσον κώλο πρέπει να βρέξεις. . .

Δεν θα σου έρθει ούτε με κούριερ στην εξώπορτα, ούτε θα σου τον φέρουν οι γάτες σου. Εσύ θα τον βρεις τον γκόμενο, ψάχνοντας. Από αμνημονεύτων χρόνων δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ξέρω τι σου λέω, είχα κάνει και εργασία στη Σχολή: «Η χρόνια αραχνομουνίαση και η αντιμετώπισή της». Εκεί κατέληξα: Θέλει προσπάθεια, όχι γάτες.

Πάρε λοιπόν τα πάνω σου Δημήτρη, ντου σάμθινγκ, πως το λέτε εσείς στο Αμέρικα, βγες από το σπίτι, συνάντησε κόσμο, μίλα στους ανθρώπους. Και πάνω απ’ όλα όχι ηττοπάθεια!

Η αισιόδοξη Καλή Νεράιδα

 


 

agapiti, glikia, sofi mou neraida,

se thaumazo gia tis gnoseis sou kai tin apopsi sou gia ti zoi. eimai 24 eton antras kai omologo oti diskoleutika arketa na apodexto oti eimai gay (konteuo omos!). Sta 17 mou tolmisa, kathos to internet itan ligo piso tote, na vgo apo to kavouki mou kai na arxiso na episkeptomai clubs kai na gnorizo antres. apo tote exo kanei 3 simantikes sxeseis, oi dio makroxronies. to “provlima” mallon ipirkse i teleutaia.

Ton gnorisa apo kapoia parea ena kalokairi prin 3 xronia sti mikono. den itan ellinas. itan apo germania. poli kalo paidi kai ponemeno(den eixe gnorisei pote tou mitera) ksekinise ena poli entono eidilio. taksideua sxedon kathe mina na ton do opos kai autos. imastan kathe 15meres mazi. xamenoi sto diastima apo erota i etsi nomizame.

Meta apo 5 mines apofasizo afou to sizitisame oti tha pao na meino mazi tou. Ontos anakoinosa stin oikogeneia mou oti feugo (shock!). ki etsi efiga piga ekei (Munich), meiname mazi, vrika sxetika kali doulia kathos eixa mathei germanika apo mikros (alios den ipirxe periptosi na pao ). pernousame poli oraia. Meta apo 1,5 xrono apofasisa pos den eniotha eroteumenos pia kai oti ithela na giriso piso stin ellada kathos mou eleipe kiolas para poli.

Prin 1,5 xrono loipon girisa. Tha anarotiesai tora poio einai to provlima. Ego prin figo apo tin ellada imouna ena paidi mes tin treli xara, me pollous filous kai gay kai straight, ekana sxeseis me antres, polles asimantes tis evdomadas. eimouna ena paidi ekso kardia, pos alios na to po? koinonikotatos. Apo tote pou girisa omos oxi mono oi perissoteroi filoi mou exoun eksafanistei. Autoi pou mou emeinan mou lene oti tous fainomai allagmenos kai ap oti exo katalavei me apofeugoun. Gden mporo na stauroso me tipota. Ante gia ena sex alla arketa spania. Κai eimai pragmatika paidi tis sxesis. mou leipei poli i syntrofikotita.

Αgapiti neraida exo pesei se telma. Νiotho apomonomenos kai oti den exo dieksodous kai den mporo na prosarmosto apo tote pou girisa. Οpos eniotha kai otan eimouna 17 prin arxiso na vgaino monos mou se clubs gia na gnoriso kosmo. to dar kai ola ta parelkomena den ta theoro sovara. Τo mono sovaro gay site stin ellada eiste eseis, kata tin apopsi mou panta. mallon se diskoleueo arketa me tin periptosi mou alla me endiaferei poli i antikeimeniki sou matia. Οs pote tha plirono tis sinepeies autis tis sxesis neraidoula mou? Se parakalo na eisai oso austiri nomizeis oti xreiazetai stis simvoules sou.

Δ. Π

 

Ταλαιπωρημένε μου ΔουΠου,

Για να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι σε εκπλήσσει; Το ότι άλλαξες μετά από 1,5 χρόνο στη Γερμανία, έχοντας σχέση με Γερμανό; Το παράξενο θα ήταν να μην άλλαζες καθόλου. Θα σήμαινε ότι είσαι ντουβάρι σκέτο.

Όλοι μας στη ζωή μας αλλάζουμε λίγο λίγο. Πάλι καλά! Αλλάζουν τα ενδιαφέροντα, οι προτεραιότητες, οι παρέες μας. Για κοίταξε πίσω όταν ήσουν 13-14 χρονών. Έχεις τους ίδιους φίλους; τα ίδια ενδιαφέροντα; Οι εμπειρίες της ζωής μας αλλάζουν και αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό. Έχω ακούσει ότι το λένε ωρίμανση.

Κάτι όμως που διαφέρει όμως από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι η ταχύτητα αυτής της αλλαγής. Όταν ζήσεις μια τόσο έντονη εμπειρία (ζωή στο εξωτερικό, σε μια διαφορετική κοινωνία κλπ) είναι λογικό και επόμενο να επηρεαστείς με διάφορους τρόπους και να μην είσαι ο ίδιος πριν και μετά.

Αν οι φίλοι σου έμειναν εδώ και δεν έγινε τίποτε σημαντικό στη ζωή τους, είναι λογικό να έχουν αλλάξει από ελάχιστα μέχρι καθόλου. Και επομένως να τους φαίνεσαι εσύ "κάπως".

Μάλλον πρέπει να σκεφτείς σοβαρά μήπως πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις για νέους φίλους που να σε αποδέχονται όπως είσαι και να μην αισθάνονται άσχημα μαζί σου. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, αλλά δεν βλέπω άλλη λύση.

Επίσης λάβε υπόψη πως ο ροζ πελτές που λέγεται ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μια τάση να εξιδανικεύει το παρελθόν. Ήσουν πράγματι μες στην τρελή χαρά, έξω καρδιά κτλ πριν φύγεις και τώρα που γύρισες δεν είσαι; Πράγματι; Διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν φταίνε ευθύνονται οι άλλοι γύρω σου αλλά κάτι μέσα σου. Κάτι ενδιαφέρον.

Πρέπει να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου και μετά, όταν και εσύ αισθάνεσαι καλύτερα με τον περίγυρό σου, θα έρθουν και οι γκόμενοι. Υπομονή και μην το βάζεις κάτω.

Die gute Fee!

ΥΓ Γιατί με βασανίζετε με τα καταραμένα τα Greeklish;; Σας το ’χω πει 1 εκατομμύριο φορές: γράφτε μου στα ελληνικά, ακόμη και με λάθη! Θα σας τα διορθώσω εγώ. Τα Greeklish ποιος θα καθίσει να τα δακτυλογραφήσει από την αρχή; Εγώ; Με φρέσκο μανικιούρ; Πάτε καλά;