Good as You(th): Γκέι και Νέοι όπως Εσύ!

ρεπορτάζ

H Good As You(th) μάχεται για μια κοινότητα περήφανη και δυνατή, που ενημερώνει και βοηθάει τα νέα lgbt άτομα της πόλης.

της Rainbow Knight


goodasyouth-01Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο του γκέι ακτιβισμού και φυσικά δε θα έλειπαν οι lgbt οργανώσεις νεολαίας από την πόλη, με σημαντικότερη τη Good As You(th) που κλείνει πλέον έναν χρόνο ζωής. Η ιδέα για τη δημιουργία της προέκυψε μετά από επικοινωνία μελους της με ενδοπανεπιστημιακές και εξωπανεπιστημιακές ομάδες της Τουρκίας αλλά και με την αθηναϊκή Colour Youth.

Στόχος της GAY είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα περήφανη και δυνατή, που θα ενημερώνει και θα βοηθάει τα νέα lgbt άτομα της πόλης, ώστε να ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους και να νιώθουν καλά για το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Αυτό η ομάδα το πετυχαίνει μέσα από τις συναντήσεις της, στις οποίες γίνονται συζητήσεις σχετικά με τα δικαιώματά μας, το coming out στον κοινωνικό μας περίγυρο και την αποδοχή της σεξουαλικής μας ταυτότητας. Οι συναντήσεις εκτός από συζήτηση συνοδεύονται και με προβολή ντοκυμαντέρ, εκπαιδευτικά παιχνίδια, ομαδική ψυχοθεραπεία κ.ά.

Μέσα σε αυτό το χρόνο ζωής η GAY κατάφερε να κάνει αισθητή τη παρουσία της όχι μόνο στο Pride της Θεσσαλονίκης αλλά και σε διάφορες δράσεις. Μερικές από αυτές τις δράσεις ήταν η διοργάνωση ημερίδας με θέμα την ομοφυλοφιλία, τη διαφυλικότητα και την ομοφοβία/τρανσφοβία στο χώρο του ΑΠΘ, διοργάνωση αντιομοφοβικού πάρτυ στο Πανεπιστήμιο, συμμετοχή στο ντοκυμαντέρ Alternative Balkan Caravan με θέμα την ομοφοβία στα Βαλκάνια.

Επίσης η οργάνωση είναι ανοιχτή σε συνεργασία με άλλες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανιων, με σκοπό τις ανταλλαγές και τη δημιουργία καλοκαιρινών κατασκηνώσεων. Φέτος η GAY έδωσε το στίγμα της στη Θεσσαλονίκη κατά την Παγκόσμια Ημέρα Coming Out, οργανώνοντας δράση δρόμου με θέμα τον gay γάμο. Η δράση είχε την υποστήριξη της HOMOphonia και της United States of Balkan.

{youtube}j2HS0sSLpHQ{/youtube}

Video της δράσης

Στη Θεσσαλονίκη το γκέι κίνημα προκαλεί διφορούμενες αντιδράσεις, αναφέρει η Good As You(th). Από τη μια, οι θερμόαιμοι χριστιανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τις δραστηριότητες της γκέι κοινότητας, με τρανό παράδειγμα τη μύνηση προς τους διοργανωτές του Pride για διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη συλλογή υπογραφών, ώστε να μην ξαναγίνει Pride στη Θεσσαλονίκη. Επίσης όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια παρεμπόδισης της παρέλασης στο Pride της Θεσσαλονίκης, όταν κάποιοι προσπάθησαν να διαλύσουν τη παρέλαση φωνάζοντας συνθήματα κατά των γκέι.

Από την άλλη, ο μέσος πολίτης δεν αντιδράει άσχημα προς το γκέι κίνημα της πόλης και αυτό είναι ίσως το πιο ενθαρυντικό για τη συνέχεια του ακτιβιστικού κινήματος. Συμμετέχοντας στο πρώτο Ρride της Θεσσαλονίκης, η GAY απέκτησε την εμπειρία ώστε να αποφευχθούν λάθη της προηγούμενης διοργάνωσης και θα παλέψει ώστε το Pride να διοργανωνεται κάθε χρόνο.

Οι συναντήσεις της GAY γίνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις αίθουσες της Παιδαγωγικής Sχολής το χειμώνα, και το καλοκαίρι σε εξωτερικούς χώρους. Η επικοινωνία με την οργάνωση μπορεί να γίνει μέσω facebook και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος