Αδάμ και Εύα(γγελος)

Γνώμη

Η Θρήσκα Πεθερά θέλει μεγάλη υπομονή από την πλευρά σου. Αν δείξεις ανωτερότητα, όμως, θα πας στον Παράδεισό της.

του Νικήτα Ζαφείρη

adam-steve-01Έχεις κάνει το πολυπόθητο coming out. Τα 'χεις βρει με τον εαυτό σου και βγαίνεις με το σύντροφό σου έξω χέρι χέρι κι ας σε κοιτάνε περίεργα. Νιώθεις ότι είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα (εκτός ίσως για μια πιθανή επίθεση Χρυσαυγιτών), μέχρι που γνωρίζεις τον εφιάλτη. Την ομοφοβική Θρήσκα Πεθερά.

Δεν είναι σπάνιο είδος, δυστυχώς. Είναι η τυπική ελληνίδα διπολική μάνα που μεγαλώνει τα παιδιά της για να γίνουν με τη σειρά τους σωστοί οικογενειάρχες, αλλά σε περίπτωση που βγουν «διαφορετικοί», τα στέλνει να καούν στο πυρ το εξώτερον.

Την καταλαβαίνεις αρχικά από πολύ μικρές αλλά σημαντικές ενδείξεις, κυρίως από τη διακόσμηση του σπιτιού της. Συνήθως έχει ένα μικρό «ναό» σε κάποια γωνία, ο οποίος έχει όλες τις παραλλαγές της Παναγίας, άντε και καμιά εικόνα Αγίου για να φέρει γούρι στην οικογένεια. Το καντήλι είναι πάντα αναμμένο και η προσευχή δεδομένη. Η Παλαιά ή Καινή Διαθήκη, αναλόγως τα γούστα, είναι πάντα εύκαιρη για μελέτη, καθώς και post-it στο ψυγείο, με εδάφια κυρίως για το τι θεωρείται βδελυγμία σύμφωνα με τον Παντοδύναμο. Στη κουζίνα πάντα θα υπάρχει σκόρδο, και όχι για μαγειρική.

Σκοπός της είναι να φέρει το παιδί της στο δρόμο του Θεού και να καταριέται εσένα που το βεβήλωσες και σαν όφις το εξέθεσες στην ακολασία και στο σοδομισμό. Έχει καλέσει τουλάχιστον μια φορά παπά στο σπίτι για αγιασμό κι εξομολόγηση, ενώ μοιράζει σταυρούς αβέρτα.

Κάθε φορά που σε βλέπει, νιώθεις ότι είσαι η Ρέγκαν στον Εξορκιστή και ότι θέλει να φέρει τον πάτερ Ντέμιαν να σου κάνει εξορκισμό. Μην απορήσεις που το νερό που θα σου προσφέρει θα έχει αγιασμό μέσα. Είναι σίγουρη ότι είσαι δαίμονας, και αν δει πιπιλιές στο λαιμό του παιδιού της, αναθεωρεί την άποψή της για την ύπαρξη βρικολάκων.

Η Θρήσκα Πεθερά θέλει μεγάλη υπομονή από την πλευρά σου. Δεν παίρνει από λόγια, μιας και η επιχειρηματολογία της βασίζεται στις Γραφές. Δεν καταλαβαίνει ότι απορρίπτει το παιδί της, αφού είναι πεισμένη ότι ξέρει πάντα ποιο είναι το καλό του. Σε περίπτωση που αμφισβητήσεις το χριστιανισμό της λέγοντας ότι δεν κηρύττει αγάπη αλλά τυφλό μίσος, να είσαι προετοιμασμένος για έναν πιθανό Αρμαγεδδώνα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις την ακολασία με τον/την σύντροφο σου και να ξέρεις ότι από την ανωτερότητα που έδειξες σε αυτή τη ζωή, θα πας στον Παράδεισο.

 

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 guests και κανένα μέλος