Η Γνώμη του 10%

Grande Homophobia

Η γνώμη του 10%

του Λύο Καλοβυρνά

Μπορούν να φιληθούν δυο γκέι σ' ένα μπαρ; Αμέ, αρκεί να είναι στρέιτ το μαγαζί.



 

Τελικά τίποτα δεν είναι πιο εχθρικό για τους γκέι από τα gay(φτου)friendly μαγαζιά. Είναι το βασίλειο της υποκρισίας. Συνήθως οι ιδιοκτήτες είναι γκέι ή έχουν πολλούς φίλους γκέι και φυσικά οι γκέι είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να είναι κλινικά αποστειρωμένοι, να διατηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους και να φέρονται σαν δεσποινίδες σε τεϊοχοροεσπερίδα.

grande_largeΤο πρωτότυπο δεν είναι ότι συνέβη άλλο ένα κρούσμα ομοφοβικής αντίδρασης μαγαζάτορα (παρόμοιες ομοφοβικές λογοκρισίες είχαμε στον παλιό Αρχάγγελο, και μάλιστα αισχρές,στο Bee και σε άλλα gay(φτου)friendly μαγαζιά) αλλά ότι αυτή τη φορά οι θιγόμενοι αντέδρασαν κι η είδηση δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Το γκέι ζευγάρι το κατήγγειλε κι αμέσως φτιάχτηκε σελίδα στο facebook (ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ) με πάνω από 1000 μέλη, που έκραζαν τις ιδιοκτήτριες για την ομοφοβική στάση τους.

Λίγες μέρες μετά το Grande Dame εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο μιλά για «ψευδή και διαστρεβλωμένα γεγονότα» και ότι οι «συγκεκριμένοι πελάτες ξεπέρασαν τα όρια της ευπρέπειας [...] αφού δεν αρκέστηκαν σε ένα απλό και τρυφερό φιλί όπως ψευδώς ισχυρίζονται, αλλά προχώρησαν σε χυδαία και ανάρμοστη συμπεριφορά».

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου οργανώθηκε διαμαρτυρία έξω από το μπαρ στην οδό Περσεφόνης, με περίπου 100 άτομα που διεκδικούσαν το δικαίωμα να είμαστε ο εαυτός μας σε όλους τους χώρους, γκέι και στρέιτ. Προς το τέλος της διαμαρτυρίας βγήκε η ιδιοκτήτρια και πρότεινε να κεράσει τους διαδηλωτές για να δουν τι όμορφο κλίμα επικρατεί στο μαγαζί. Αφού δήλωσε και η ίδια ομοφυλόφιλη πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία της πελατείας του μπαρ της είναι γκέι, ότι αγαπά τους γκέι (ευχαριστούμε, Μεγάλη Κυρία) αλλά και ότι το ζευγάρι τσιτσιδώθηκε, τους πέταξε έξω κι έκανε μεγάλες χυδαιότητες. Επίσης πρόσθεσε ότι το ζευγάρι ήταν πληρωμένο από άλλο νυχτερινό κέντρο για να της κάνει ζημιά.

Ο δε λόγος που τους έγινε παρατήρηση ήταν για λόγους ευπρέπειας. Από ευπρέπεια αντέδρασε λοιπόν. Μόνο που η ευπρέπεια έχει πάντα άλλο πήχη όταν αφορά γκέι ζευγάρια - αλλά αυτό μην το πείτε ομοφοβία, α πα πα, κανείς δεν είναι ομοφοβικός, οι άλλοι είναι πούστηδες.

Όπως όλοι ξέρουν, εμείς οι γκέι κάνουμε σεξ όλη μέρα ασταμάτητα. Γι' αυτό και στα μπαρ που πάμε, βγάζουμε τα ρούχα μας και μπαλαμουτιαζόμαστε με κίνδυνο ν' αφήσουμε έγκυο τον ανυποψίαστο διπλανό μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται «συστάσεις» σε γκέι ζευγάρια να μη φιλιούνται ή να μην αγκαλιάζονται, πάντα με τη δικαιολογία ότι «δεν είναι τέτοιο μαγαζί», ότι «ούτε τα στρέιτ ζευγάρια τ' αφήνουμε» (εδώ γελάμε) ή έτσι, χωρίς καμία δικαιολογία. Το αστείο είναι ότι τέτοια ομοφοβικά σχόλια ακούγονται μόνο σε gay(φτου)friendly μαγαζιά, ποτέ σε στρέιτ! Η ομοφοβία των ιδιοκτητών πατά πάνω στη δική μας ντροπή.

Εγώ λέω να την πιστέψουμε τη «Μεγάλη Κυρία» ότι όλα αυτά είναι μια κουτή παρεξήγηση ή μια σατανική σκευωρία (από κίναιδους εβραίους αναρχοκομμουνιστάς ε;). Για να δούμε την επόμενη φορά που θα φιληθούν δυο γκέι άντρες ή γυναίκες στο μαγαζί της πόση αγάπη νιώθει για τους γκέι.

Απλό τεστ ομοφοβίας:

Δεν σας αφήνω να αγκαλιαστείτε στο μπαρ μου επειδή:

α) δεν είναι «τέτοιο» μαγαζί (ανώμαλο ντε!)

β) ούτε τα στρέιτ ζευγάρια τα αφήνω να αγκαλιάζονται (τ' ορκίζομαι, που να μου καεί το iphone!)

γ) δεν είστε αρκετά πλούσιοι και διάσημοι

δ) επειδή είμαι μια απλή, κλασική ομοφοβικιά.


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος