Η Γνώμη του 10%

Πολύ Ακατάλληλο!

Η γνώμη του 10%

Υπάρχει μια γκέι γωνιά στην Αθήνα πολύ διαφορετική από τις άλλες.

colourful_planet_350Υπάρχει μια γκέι γωνιά στην Αθήνα πολύ διαφορετική από τις άλλες. Δεν είναι ούτε μπαρ ούτε καφέ, δεν είναι πάρκο ή σάουνα αλλά είναι γεμάτη γκέι άντρες και γυναίκες. Μπορείς να πας διάφορες ώρες της ημέρας, μόνος ή με παρέα, και να ξεχαστείς στον κόσμο που δημιουργούν οι λέξεις. Λέγεται Πολύχρωμος Πλανήτης και είναι το μοναδικό γκέι βιβλιοπωλείο της πόλης.

Τι σημαίνει γκέι βιβλιοπωλείο; Πρώτο και σημαντικότερο συγκεντρώνει σχεδόν όλη την ομοερωτική βιβλιοπαραγωγή, ελληνική και μεταφρασμένη, σε ένα χώρο. Η θεματική αυτή συγκέντρωση σημαίνει πως όχι μόνο βρίσκεις τα βιβλία που σε ενδιαφέρουν αλλά και ανακαλύπτεις άλλα βιβλία, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσες. Μπορείς να ξεφυλλίσεις τα βιβλία και να δεις τι καινούργιο κυκλοφορεί αλλά και παλιότερες εκδόσεις που μπορεί να σου είχαν διαφύγει.

Επίσης θα βρείτε ξένο γκέι περιοδικό τύπο, τον οποίο τον βρίσκετε και αλλού αλλά είναι χρήσιμο να είναι όλος συγκεντρωμένος σε ένα χώρο, ειδικά όταν αυτός ο χώρος είναι τόσο φιλικός. Εκτός από βιβλιοπωλείο ο Πλανήτης είναι και εκδοτικός οίκος, με γύρω στις είκοσι εκδόσεις ελλήνων γκέι συγγραφέων και μεταφράσεων. Στις πιο πρόσφατες εκδόσεις συγκαταλέγονται το Ο συν και ο πλην του Δημήτρη Τσεκούρα, Τρεις λευκές σελίδες του Ιωσήφ Αλυγιζάκη, Πόσο πάει... Η απαγωγή του Ταχτσή της Μπέττυς Βακαλίδου και Oriana Express της Αγγελίνας Ρωμανού.

Εδώ και χρόνια ο Πολύχρωμος Πλανήτης οργανώνει λογοτεχνικές βραδιές, στις οποίες παρουσιάζει γκέι συγγραφείς και βιβλία, παρέχοντας μια εξαιρετική αφορμή για ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά και γνωριμίες. Την άλλη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, 20:30, γίνεται παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Βαλλιανάτου «Ακατάλληλο». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος, η συγγραφέας και ηθοποιός Μπέττυ Βακαλίδου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Ματσούκας, αλλά και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Το Ακατάλληλο του Γρηγόρη είναι μια επιλογή κειμένων από την ομώνυμη στήλη του στην Athens Voice. Είναι μια καταγραφή της πραγματικότητας των παραλειπόμενων Ελλήνων, θεμάτων και συναισθημάτων, με τη διεισδυτική, καυστική ματιά του Γρηγόρη που δεν χαρίζεται σε προκαταλήψεις και βολέματα. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πλανήτη (Αντωνιάδου 6, δίπλα στην ΑΣΟΕ. Μετρό: Πλ. Βικτωρίας). Ο Πολύχρωμος Πλανήτης λειτουργεί καθημερινά 09:00-20:30 και το Σάββατο ως τις 18:00. Επισκεφτείτε και τον ιστότοπο www.colourfulplanet.com, όπου θα ενημερωθείτε για τις διάφορες εκδόσεις αλλά και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Τον Φεβρουάριο θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μπέττυς Βακαλίδου Πόσο πάει... Η απαγωγή του Ταχτσή.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 guests και κανένα μέλος