Η Γνώμη του 10%

Ενέσεις αρρενωπότητας


Η γνώμη του 10%

του Λύο Καλοβυρνά

Ο ανδρισμός στην Ελλάδα είναι πολύ αρρωστιάρης. Κρυολογεί με το παραμικρό και χρειάζεται βιταμίνες βαριάς αντρικής συμπεριφοράς.





Πέτυχα στο youtube ένα βιντεάκι στο οποίο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τον κωμικό Τζέιμς Κόρντεν κάνουν ένα σκετσάκι όπου παίζουν το ερωτευμένο γκέι ζευγάρι, για λογαριασμό του www.sportrelief.com (βάλτε σχετικές λέξεις). Στο βίντεο ο Ντέιβιντ κάθεται ενώ του βάφει τα νύχια ο άντρας του, ύστερα κάνουν ανθοδετική, έπειτα βλέπουν γλυκερές σαπουνόπερες και δακρύζουν παρέα στο κρεβάτι, με τον Ντέιβιντ να γέρνει τρυφερά στον άντρα του...

{youtube}rk8oMiq5cq4{/youtube}

Είναι ένα κωμικό βίντεο, που ναι μεν παρουσιάζει ένα γκέι ζευγάρι γλυκερά χωρίς όμως να το παρωδεί με κραγμένα, παρωχημένα στερεότυπα. Υπερβάλλει (δεν ξέρω κανέναν γκέι που ασχολείται με ανθοδετική) αλλά καλοπροαίρετα. Δεν είναι αυτό το θέμα όμως. Αυτό που μου κίνησε την προσοχή είναι ότι ο Μπέκαμ μπορεί και παίζει έτσι με την εικόνα του, διακωμωδώντας τον ανδρισμό του, κάνοντας τον γκέι, ακόμα και τον χαζορομαντικό γκέι. Στη δική μας χώρα έστω και ο παραμικρός υπαινιγμός σε έναν άντρα ότι μπορεί να έχει θηλυκή πλευρά, πόσο μάλλον να του αρέσουν οι άντρες, αρκεί για να πάθει κρίση πανικού ή να βγάλει το ούζι και να καθαρίσει ό,τι αναπνέει σε απόσταση 100 μέτρων. Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ, με το πονηρό μυαλό μου, πόσο χολοσκάς για κάτι για το οποίο είσαι 100% σίγουρος; Αν κάτι το έχεις εγγυημένα στην τσέπη σου, ό,τι και να σου πει ο άλλος το ακούς βερεσέ. Αντίθετα, αν εσύ ο ίδιος έχεις αμφιβολίες, μια αμυδρή αμφισβήτηση από κάποιον άλλο βρίσκει πάτημα στη δική σου ανασφάλεια και κλάνεις μέντες.

Ο ανδρισμός στην Ελλάδα είναι πολύ αρρωστιάρης. Κρυολογεί με το παραμικρό κι οι περισσότεροι άντρες πρέπει να του δίνουν βιταμίνες ούλτρα βαριάς αντρικής συμπεριφοράς για να μη νομίσει κανείς ότι δεν είναι αρκετά ντούρος και ατόφιος. Βέβαια όλο αυτό έχει να κάνει με τη χαμηλότατη κοινωνική και συμβολική θέση των γυναικών στον πολιτισμό μας: κάθε τι το γυναικείο θεωρείται υποδεέστερο και λιγότερο άξιο σε σύγκριση με κάθε τι το αντρικό - αρκεί μια ματιά στο λεξικό.

Ξέρω ωστόσο στρέιτ άντρες, εδώ στην Ελλάδα, που σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν έχουν πρόβλημα να παίζουν με τον ανδρισμό τους. Και αστεία δέχονται για το αν τον παίρνουν ή θέλουν να τον πάρουν (αρκεί να μην είναι κακόγουστα) και οι ίδιοι αστειεύονται. Ίσως επειδή δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν. Ο ανδρισμός τους δεν χρειάζεται ενέσεις αρρενωπότητας.

Παρομοίως ουκ ολίγοι γκέι άντρες καλλιεργούν μια εικόνα νταλικέρη/μπετατζή και την υπερασπίζονται με (περιποιημένα) νύχια και (πορσελάνινα) δόντια. Όλοι μας έχουμε ακούσει ή ζήσει ιστορίες για «μπετατζήδες» που στο κρεβάτι μεταμορφώνονται σε αδελφές Καλουτά (και στις δύο ταυτόχρονα). Πολλοί δε έχουμε πάει με «αδελφούλες» που στο κρεβάτι σου αλλάζουν το σασμάν κανονικά και με τον νόμο. Τελικά το «όπου ακούς πολλά κεράσια» ισχύει και στον ανδρισμό.

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 32 guests και κανένα μέλος