Η Γνώμη του 10%

Όταν μεγαλώσω θα γίνω ... γκέι ολυμπιονίκης

Η γνώμη του 10%

του Λύο Καλοβυρνά

Κάτι θα έχει το νερό στις πισίνες της Αυστραλίας... Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης κολύμβησης Ντάνιελ Κοβάλκσι δήλωσε πανηγυρικά ότι είναι γκέι.




Daniel_KowalskiΟ 34χρονος πρωταθλητής, που κέρδισε τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια κατά τη διάρκεια της αθλητικής σταδιοδρομίας του, δήλωσε ότι «κουράστηκε να ζει ένα ψέμα». Είπε ότι άντλησε έμπνευση από τον Ουαλλό παίκτη του ράγκμπι, Γκάρεθ Τόμας, ο οποίος έκανε coming out τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Κοβάλσκι είπε ότι είχε θυμώσει επειδή τον ζήλευε «... που αυτός ήταν άουτ και ένιωθε απελευθερωμένος, ελεύθερος άνθρωπος». Πρόσθεσε επίσης ότι η αποκάλυψη του Γκάρεθ «με έκανε να σκεφτώ στα σοβαρά ότι θα μπορούσα κι εγώ να το πω δημόσια αν ήθελα. Ένιωθα μια εσωτερική ορμή να το πω, γιατί είναι πολύ δύσκολο να περνάς τη ζωή σου κρυμμένος».

Ο κολυμβητής ανέφερε ότι πρώτη φορά μίλησε για τη σεξουαλικότητά του σε συγγενείς και φίλους μόλις το 2006. «Συνειδητοποιώ ότι για καιρό καταπίεζα εντελώς την ιδέα ότι είμαι γκέι ... επειδή πίστευα ότι ήταν "κακό", ότι είναι κακό πράγμα να είσαι γκέι όταν είσαι άντρας, ειδικά δε αν είσαι πρωταθλητής. Πάντα ήξερα ότι δεν είχα αυτοπεποίθηση όταν ανέβαινα στο παλμαρέ κι αναρωτιέμαι αν η έλλειψη αυτοπεποίθησης ήταν φόβος - φόβος επειδή δεν ήξερα πραγματικά ποιος είμαι».

«Από αθλητική άποψη με νίκησαν κάποιοι σπουδαίοι πρωταθλητές και δεν λέω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν νίκησα εγώ, αλλά συχνά αναρωτιέμαι μήπως η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η έλλειψη ταυτότητας με εμπόδισαν να πραγματοποιήσω το δυναμικό μου».

Πρόσθεσε ότι έλπιζε να βρει τον έρωτα σύντομα: «Ψάχνω τα ίδια που ψάχνουν και οι στρέιτ. Θέλω να ερωτευτώ, να βρω την ευτυχία, να είμαι περήφανος για το ποιος είμαι».

Ο Κοβάλσκι δέχτηκε συγχαρητήρια από τον Γκάρεθ Τόμας, ο οποίος του έγραψε: «Σπουδαίος φίλος και επιτέλους ελεύθερος άνθρωπος. Τώρα θα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους, ειδικά τα νέα παιδιά».

Πράγματι όταν πετυχημένοι γκέι άντρες και γυναίκες μιλούν με παρρησία για τη σεξουαλικότητά τους δημόσια λειτουργούν ως πρότυπα για τους νεότερους - θετικά πρότυπα, που είναι σπάνια για εμάς τους ομοφυλόφιλους. Όταν ένα 12χρονο αγόρι ξέρει ότι είναι γκέι και ανησυχεί για το μέλλον του, είναι σημαντικό να ξέρει ότι υπάρχουν άλλοι γκέι που όχι μόνο πέτυχαν στη ζωή τους αλλά είναι και ευτυχισμένοι.

Πηγή: PinkNews


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 guests και κανένα μέλος