Η Γνώμη του 10%

Άκουσέ με!

hear me outThe booth project: hear me OUT

του Λύο Καλοβυρνά

Πώς είναι να είσαι γκέι, στρέιτ, αμφί, διαφυλικός; Πώς σου έχουν φερθεί οι άλλοι; Πώς έχεις φερθεί εσύ στους άλλους; Τώρα μπορείς να πεις την ιστορία σου!

Άκουσέ με! ονομάζεται το πρότζεκτ και στόχος του είναι να εμπλουτίσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και γενικότερα στην Κύπρο.

Πώς θα γίνει αυτό; Συλλέγοντας προσωπικές αφηγήσεις από ανθρώπους που είναι Ετεροφυλόφιλοι, Ομοφυλόφιλοι, Λεσβίες, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Queer, Διαφυλικοί.

Πώς θα σταματήσουμε να είμαστε ομοφοβικοί, αν δεν καταλάβουμε πώς νιώθουν οι άνθρωποι που έχουν διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες;

Πυρήνα του πρότζεκτ είναι σύντομες ατομικές ιστορίες, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν παλαιότερες, τωρινές και (γιατί όχι) μελλοντικές ιστορίες σε σχέση με την ερωτική τους ζωή.

Αυτές οι ιστορίες θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τους άπειρους τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Επίσης θα διαφανεί η πολύπλευρη και ρευστή φύση του φύλου και της σεξουαλικότητας, μέσα από ένα σύνολο βιωμένων εμπειριών.

Αυτές οι ιστορίες θα αναδείξουν τις εμπειρίες που είχαν οι συμμετέχοντες, τις χαρές που έζησαν, τις δυσκολίες που αναγκάστηκαν ν' αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν, τα σύνορα που έπρεπε να διασχίσουν και τις γέφυρες που χρειάστηκε να χτίσουν, ως μέλη πολλαπλών αλλά και επιμέρους κοινοτήτων, ενσωματώνοντας τις ιστορίες τους αυτές σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Πώς μπορείς να μοιραστείς την ιστορία σου;

Πώς μπορείς να μοιραστείς την ιστορία σου στα ελληνικά, τουρκικά, αγγλικά, ρωσικά και μπεγκάλι.

Μπορείς να τις ηχογραφήσεις, να τις βιντεοσκοπήσεις ή να τις στείλεις γραπτώς Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή στην ομάδα μας στο facebook.

Προσοχή! Έχεις χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων (17-31 Μαΐου).

Μπορώ να το κάνω ανώνυμα;

Ναι. Μπορείτε να επιλέξετε να μοιραστείτε το όνομά σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα ψευδώνυμο. Μπορείτε να προσδιορίσετε τον εαυτό σας απλά ως άνθρωπο, ως γυναίκα ή ως άντρα, αλλά μπορείτε επίσης να αποφύγετε την οποιαδήποτε ετικέτα φύλου.

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να προσδιορίσετε τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό (ομοφυλόφιλος, ετεροφυλόφιλος κ.ά.), προκειμένου να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε καλύτερα την έκταση και τη φύση της ομοφοβίας, τόσο στο σχολείο, όσο και έξω απ' το σχολείο.

Θέλουμε να λάβουμε τις πιο πολύχρωμες εμπειρίες ζωής όλων των ανθρώπων: ευχάριστες, διασκεδαστικές, συναισθηματικές, εμπνευσμένες, οδυνηρές, σπαρακτικές.

Ειδικοί θάλαμοι!

Θα μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τις ιστορίες σας και στους θαλάμους που θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία (οι χώροι θα ανακοινωθούν σύντομα) σε διάφορες πόλεις και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες (που επίσης θα ανακοινωθούν σύντομα).

Θα είναι προσαρμοσμένοι κινητοί θάλαμοι ήχου, που έχουν σχεδιαστεί με στόχο να συλλέγουν φωνές σε πραγματικό χρόνο. Αναφέρουμε ότι θα υπάρχουν δύο θάλαμοι σε κάθε σημείο. Το ένα θα χρησιμεύει ως χώρος όπου θα μπορείς να καταγράψεις την ιστορία σου και ο άλλος ως χώρος στον οποίο θα μπορείς να ακούσεις την ιστορία κάποιου άλλου. Οι θάλαμοι είναι κινητοί, προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία.

Κάθε λέξη μετρά και κάθε ιστορία έχει αξία. Ζήσε, αγάπησε και πες μας την ιστορία σου! Ενώνοντας τις ιστορίες μας οικοδομούμε έναν πολιτισμό συμπόνιας, αποδοχής, ενσυναίσθησης και γιορτή της διαφορετικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Αναπληρώτρια καθηγήτρια της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)

Γεωργία Χαραλάμπους (Διδακτορική φοιτήτρια στην Εκπαίδευση – Διερεύνηση θεμάτων που αφορούν στη σεξουαλικότητα και την ομοφοβία στο σχολικό πλαίσιο)

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος