Οι Δυο Νεράιδες

Να πηδηχτώ απ' το παράθυρο;

Υπεροχες μου νεράιδες,

body-outlineΕχω το εξης ζητημα, το οποιο μου προέκυψε πιο νωρις απ'οτι περιμενα. Ειμαι ομοφυλοφιλη κοπελα, αλλα επειδη η μανουλα μου ειναι λιγο drama queen και εχει και πιεση δεν εχω "βγει απο τη ντουλαπα" ακομα στους γονεις μου (Τα αδερφια μου τα εχω ενημερωσει, οχι τιποτα αλλο μην πανε να μου φανε τη γκομενα, οσο την ειχα). Ολα καλα ως εδω. Μονο που φετος εχουν λυσσαξει ολοι (η μανα μου, οικογενειακοι φιλοι κτλ) να μου κανουν προξενια με διαφορους και να μου ευχονται και να βρω ενα καλο παιδι συντομα! Με εχουν πρηξει, ειληκρινα... Δεν μπορω να μου φερνουν "τυχαια" ασχετους και να μου τους φορτωνουν "ε ελα παρε τον Ν και βγειτε οι 2 σας μια βολτα! Για σενα ρωταγε χτες συνεχεια!" και τα σχετικα.

Οποτε σκεφτομαι... Να τους πω ανοιχτα και χαλαρα οτι ειμαι λιγο λεσ και να με αφησου ησυχη (α και να μην μου ξαναμιλησει η μανα μου) ή να κανω υπομονη μεχρι να παω να πηδηξω απο κανα μπαλκονι?

Ευχαριστω για τον χρονο σας Νεράιδες!

Aνια

kali neraida 80x80

Αγαπητή κρυφή λεσβία,

Δεν σου συνιστώ καθόλου να πηδήξεις από το μπαλκόνι για τρεις πολύ σοβαρούς λόγους: 1) Αν είσαι σε χαμηλό όροφο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σπάσεις κανένα πόδι, οπότε μετά θα μου κλαίγεσαι ότι με τις πατερίτσες δεν μπορείς να βγάλεις γκόμενα. 2) Αν είσαι σε ψηλό όροφο κινδυνεύεις να γίνεις κιμάς, αλλού χέρια, αλλού πόδια, ένα χάλι δηλαδή, οπότε καταλαβαίνεις σε τι μπελάδες θα βάλεις την Αστυνομία και τους ιατροδικαστές, που δεν θα μπορούν να συναρμολογήσουν το πτώμα. Για να μην μιλήσω για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου που θα πρέπει να τρίβει τα πεζοδρόμια. 3) και σημαντικότερο: Δεν είναι καθόλου πρωτότυπο και καθόλου σικ (για να μην σου πω ότι είναι και τελείως basse classe) για φιλενάδες μου να πέφτουν από μπαλκόνια. Φαντάζεσαι τις συζητήσεις στα κοσμικά σαλόνια: “η τάδε έπεσε από το μπαλκόνι”. Παναγκία μου! Ούτε που να το σκέφτομαι. Ακούγεται σαν εργατικό ατύχημα ένα πράγμα. Ενώ για σκέψου να λένε “η τάδε πήδηξε από το αερόστατο πάνω από το Σινικό Τείχος!” ή “πήδηξε από το γιώτ σε μια εξωτική ατόλη στη Γαλλική Πολυνησία!”. Άλλο μεγαλείο βρε παιδί μου, άλλη αίγλη! Καταλαβαίνεις, υποθέτω. Λοιπόν, φοργκέτ μπαλκόνι, δεν μου αρέσει καθόλου, ας σκεφτούμε κάτι άλλο.

Μέχρι να μας έρθει όμως καμία καλή ιδέα, ας πάμε στα πρακτικά. Το αν θα “βγεις από την ντουλάπα” είναι μεγάλο θέμα, το οποίο στο 10% το έχουμε αναλύσει μέχρις ναυτίας. Έχει τα υπέρ και τα κατά του, τα οποία εξατομικεύονται κατά περίσταση και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το τι και το πως.

Στην δική σου περίπτωση, φυσικά και παίζει το coming out, αλλά αν νομίζεις ότι θα σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα σου λύσει, μπορείς να κάνεις κάτι πιο απλό. Κόψε τους τον βήχα. Πες πολύ απλά: “κομμένα τα προξενιά, δεν χρειάζομαι βοήθεια, αφήστε με ήσυχη. Είμαι αρκετά μεγάλη να ρυθμίζω εγώ τη ζωή μου. Μην ανακατεύεστε”. Αν δεις ότι δεν παίρνουν από λόγια, γίνε πιο επιθετική “ή θα σταματήσετε τα προξενιά ή θα σας κόψω την καλημέρα”. Στις ερωτήσεις τύπου “πώς” και “γιατί” μπορείς απλά να τους απαντήσεις ότι δεν χρωστάς να δίνεις αναφορά και εξηγήσεις σε κανέναν και ότι εσύ ποτέ δεν τους ζήτησες να απολογηθούν για την προσωπική τους ζωή. Θυμήσου ότι όσο πιο πολλά λες και εξηγείς, τόσο πιο ευάλωτη γίνεσαι σε σχόλια και χαζές συζητήσεις. Λίγα λόγια και σταράτα.

Οι συμβουλές που σου δίνω είναι κατ’ εκτίμηση και ίσως να μην μπορούν να εφαρμοστούν 100% στην περίπτωσή σου. Εσύ θα κρίνεις. Απλά θέλω να σου πω ότι αν για τους δικούς σου λόγους κρίνεις ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα να κάνεις coming out, μπορείς να χειριστείς το θέμα και διαφορετικά. Πάντως θα σου συνιστούσα να αποφύγεις τα ψέματα τύπου “έχω δεσμό με ένα παιδί, αλλά δεν τον ξέρετε”, ή να εμφανίζεις διάφορους φίλους ως γκόμενους γιατί μετά θα σε πρήζουν σε άλλο επίπεδο και θα πρέπει να φτιάχνεις φανταστικές ιστορίες, να λες κι άλλα ψέματα κλπ κλπ.

Φιλιά,

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Γεια σου Άνια!

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να κάνεις coming out και αρκετοί για να μην κάνεις. Διάβασε για όλα αυτά στη στήλη Φτου & βγαίνω του 10%, ειδικά στα πρώτα τεύχη, που έχει κάμποση θεωρία για τα υπέρ και τα κατά. Κάθε περίπτωση είναι εξειδικευμένη και δεν ισχύουν γενικές συμβουλές. Πάντως, ο γενικός μπούσουλας είναι: αν πάει μάλλον στραβά, έχεις back-up plan ή θα βρεθείς στο δρόμο; Αν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, βουρ, κάν’ το. Θα έχεις κάνα τρίπρακτο δράμα, αλλά θα τους περάσει. Σε όλους περνάει, αργά ή γρήγορα. Αλλιώς κάνε ό,τι σου λέει η Καλή Νεράιδα. Είναι καλή στο Φτου και βγαίνω, γιατί έχει φάει πολύ φτύσιμο στη ζωή της.

Αν είσαι Αθήνα, τράβα και καμιά βόλτα απ’ τη ΛΟΑ να μιλήσεις με άλλες γκέι γυναίκες. Εγώ πάντως σε κόβω μια χαρά λεσβία, χωρίς πολλά εσωτερικά προβλήματα. Κόψ’ τους το βήχα κι άσε τα μπαλκόνια για τις ορτανσίες.

Φιλάκια

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 266 guests και κανένα μέλος