Οι Δυο Νεράιδες

Είμαι gay και το λέω

comingout

Αγαπητές νεράιδες,

Είστε και οι 2 πάρα πολύ καλές και για αυτό θα ήθελα την συμβουλή σας πάνω σε ένα πολύ σοβαρό θέμα!

Είμαι 17 χρόνων (22 Μαΐου 18), πηγαίνω τρίτη λυκείου και είμαι gay. Μου αρέσει αυτό που είμαι και πότε δεν είχα πρόβλημα με αυτό!  Όλοι στον στενό μου περίγυρο (φίλοι, συμμαθητές, η αδερφή μου) ξέρουν για μένα και γενικά δεν κρύβω κάτι παρόλο που δεν μου "φαίνεται" ότι είμαι γκέι! Είμαι gay και το λέω(οκ δεν βάζω και ντουντούκα, σε λογικά πλαίσια). Έχω μια σχέση εδώ και 1 χρόνο και γενικότερα περνάω ωραία στη ζωή μου....

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή 1) είμαι πολύ πιεσμενος από το πολύ διάβασμα 2) αγαπάω πολύ τους γονείς μου και 3) δεν θέλω να κρύβομαι, θέλω να πω τι είμαι στους γονείς μου...! Ζώ σε μικρή πόλη όμως και αυτό γενικά παίζει σημαντικό ρόλο! Δεν ξέρω πως θα το πάρουν! Φανταστείτε ότι oταν είχα πρωτοξυρισει τα πόδια μου έγινε χαμός στο σπίτι και μου έλεγαν ότι αυτα τα κάνουν οι πού...δες! Μετά το συνηθησαν! Τα ίδια ακριβώς και με τα ρούχα και το σκουλαρίκι μου....Δεν ξέρω τι να κάνω, να τους το πω ή όχι??? Δεν μπορώ να τους το κρύβω αλλο...Νιώθω χάλια!

Please help

Αλέξης

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε,

Αν οι γονείς σου δεν είναι τελείως στον κόσμο τους, κάτι θα έχουν υποψιαστεί. Αν πιέζεσαι τόσο πολύ από την απόκρυψη της ομοφυλοφιλίας σου, πάρε την απόφαση και πες το. Αν από την άλλη πιστεύεις ότι μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα αυτή η αποκάλυψη τούτη την δεδομένη στιγμή (πολύ διάβασμα, εξετάσεις κλπ), περίμενε να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος και τους το λες μετά, το καλοκαίρι.

Φιλικά,

 signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Αλεξάκο μου,

Στα πόδια σου να κάνεις χαλάουα, όχι ξυράφι, γιατί αγριεύει η τρίχα και μετά θα γίνεις σαν κάτι ζωάκια που δείχνουν τα ντοκιμαντέρ τις ώρες που κοιμάσαι.

Καλά κάνεις και θες να τους το πεις. Στο κάτω κάτω, αυτός είσαι από τη φύση σου, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μόνο που ίσως είναι καλύτερο να μην προσθέσεις άλλο ένα άγχος τώρα που έχεις εξετάσεις. Ένα τσουκάλι στη φωτιά τη φορά. Μετά, αφού δώσεις, θα ’χεις άλλη άνεση να το σχεδιάσεις και να τους το πεις.

Όσον αφορά το coming out γενικά, διάβασε όλα τα άρθρα του 10% στη στήλη Φτου και βγαίνω, που δίνει διάφορες πληροφορίες για το πώς να το κάνεις.

Όπως και να το πάρουν, θυμήσου:

  1. Η πρώτη αντίδραση δεν είναι απαραίτητη η τελική. Πιθανότατα, θα χρειαστούν χρόνο να το χωνέψουν.
  2. Οι περισσότεροι γονείς το ξεπερνάνε. Αν δεν το ξεπεράσουν, πάει να πει ότι είναι κακοί γονείς και πάλι καλά που το κατάλαβες τώρα, πριν σου κάνουν ζημιά.
  3. Και άσχημα να το πάρουν, φταίνε αυτοί και τα μυαλά που κουβαλάνε. Όχι εσύ!
  4. Θα φτιάξεις μια τέλεια ζωή, με ή χωρίς την έγκριση των γονιών σου.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλή καλλιέργεια του κήπου της ευτυχίας σου!

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 guests και κανένα μέλος