Οι Δυο Νεράιδες

Ο ομοφοβικός καθηγητής στο σχολείο

 

homophobe-professorΓεια σας!!
Διαβάζω τη στήλη σας καιρό αλλά μόνο τώρα έχω την ανάγκη να σας γράψω. Είμαι 14 χρόνων και είμαι γκει. Ευτυχώς η μάνα μου είναι καλή, αν και μεγαλωσε στην επαρχία που βρισκόμαστε και τωρα, και με έχει αποδεχτεί απ'την πρωτη στιγμή. Τα παιδιά στο σχολείο ποτέ δε με συμπάθησαν ιδιαίτερα και αυτή τη στιγμή δεν έχω καθόλου φίλους. Είναι όλοι οι συμμαθητές μου ομοφοβικοί και δε μου κάνει εντύπωση ετσι οπως εχουν μεγαλωσει. Οταν ακουω τους συμμαθητες μου να λενε σχολια κλπ. δεν με ενδιαφερει αλλα οταν ακουω τους καθηγητες τρελενομαι! Κανεις δεν ξερει για εμενα απο αυτους, αν και με εβριζαν στο δημοτικο και πιστευαν οτι ειμαι γκει.

Το θεμα μου ειναι το οτι ενας καθηγητης ειπε ενα σχολιο (αντι να κανει το μαθημα του οπως πρεπει) αυτος ειναι ενας καθηγητης που κανει συνεχως το μαγκα και ρωτησε στην ταξη χωρις να περιμενει απαντηση ''πως πολλαπλασιαζονται οι αδερφες ενω δεν κανουν παιδια;''.

Η μανα μου λεει να μην το σκεφτομαι και να το ξεχασω. Ισως και να ειμαι υπερβολικος που εκνευριζομαι, τι πιστευετε; Εγω παντως ειμαι πολυ συναισθηματικο ατομο και ειμαι σιγουρος οτι θα το σκεφτομαι συνεχεια και οτι θα παω χαλια στις εξετασεις γιατι δε θα μπορω να συγκεντρωθω.

Δε με ενδιαφερει αν θα ειναι γενικος ομοφοβικος αλλα στο σχολειο το θεωρω αναρμοστο. Ευτυχως αυτη ειναι η τελευταια μου χρονια εδω και μετα θα μεινω σε πολη και ελπιζω να ειναι ολα καλυτερα.

Ομως το να μην σκεφτομαι αυτο που ειπε μου φαινεται ακατορθωτο. Πειτε μου τη γνωμη σας γιατι νιωθω σα χαμενος. Βασιζομαι σε εσας νεραιδες!!! I love you and need you!!
Νικος

 

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε,
Η μαλακία που μπορεί να δέρνει τον κόσμο γενικά και τον καθηγητή σου ειδικά είναι ασύλληπτη. Το τι λέει ο κόσμος, το τι μπορεί να ακούσεις για ένα σωρό θέματα, μεταξύ των οποίων και η ομοφυλοφιλία είναι επίσης ασύλληπτο (παρεμπιπτόντως, η «πανέξυπνη» ατάκα του καθηγητή σου δεν είναι δικό του ευφυολόγημα, είναι παλιά ομοφοβική αναμασημένη παπαριά).

Είναι φυσικό το να ακούς τέτοια πράγματα αρχικά να σε σοκάρει, αλλά αν το σκεφτείς λιγάκι, σιγά μην καθίσεις να χαλάσεις τη ζαχαρένια σου για ένα ηλίθιο, κακόγουστο, ρατσιστικό, ομοφοβικό σχόλιο που έκανε ένας άξεστος κανίβαλος. Τραβάς ένα μεγάλο Χ, τον διαγράφεις, τον θεωρείς ανάξιο να του απευθύνεις τον λόγο, δεν τον ξαναβλέπεις στην ζωή σου και πας παρακάτω! Και αυτό για κάθε κανίβαλο! Σιγά μην χάσεις τις Πανελλήνιες για την ηλιθιότητα του καθηγητή σου. Στείλε τον στον διάολο και εστίασε στον στόχο σου.

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Νικολάκο μου,
Ο καθηγητής σου χρειάζεται μια ξεγυρισμένη ροχάλα στη μούρη και γκρέμισμα από ψηλή μαρμάρινη σκάλα. Όχι επειδή είναι ομοφοβικός (τέτοιοι υπάρχουν πολλοί) αλλά επειδή είναι σκατά καθηγητής και δεν κάνει τη δουλειά του σωστά.

Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ. Έχεις απόλυτο δίκιο που τσαντίζεσαι και σε ενοχλεί. Σε ενοχλεί επειδή έχεις αξιοπρέπεια και δεν γουστάρεις τον κάθε μαλάκα να σε βρίζει.

Όμως τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις; Μερικές φορές μπορούμε να κάνουμε πολλά, άλλες φορές τίποτα. Ανάλογα με τις συνθήκες, τις δυνάμεις μας, τον ποιον έχουμε απέναντί μας, το αν κινδυνεύουμε, το αν έχουμε συμμάχους... Και κυρίως ανάλογα με το στόχο μας.

Μερικές φορές μπορούμε να κάνουμε κάτι αργότερα, όταν είμαστε πιο δυνατοί ή έχουμε βρει πιο έξυπνο ή ωφέλιμο τρόπο ν' αντιδράσουμε. Ίσως αυτή τη «μάχη» να τη χάσεις, υποχωρώντας στρατηγικά αλλά θα κερδίσεις τον «πόλεμο». Όταν του χρόνου πας σε πόλη, θα δικτυωθείς, θα γνωρίσεις πραγματικούς φίλους και θα είσαι πιο δυνατός, με συμμάχους.

Για τον συγκεκριμένο μαλάκα καθηγητή, ενδεχομένως μπορείς να θέσεις το θέμα, αν γίνει κάποια συζήτηση για τον ρατσισμό και τον σχολικό εκφοβισμό. Μέσα σε όλα τα άλλα θέματα, να θίξεις και την ομοφοβία. Επικοινώνησε, αν θέλεις, και με την ομάδα Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση και διάβασε εδώ διάφορα άρθρα για το θέμα του εκφοβισμού και τι μπορείς να κάνεις.

Είμαι περήφανη για σένα!
signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος