Οι Δυο Νεράιδες

Στους δύο ο τρίτος να πάει διακοπές;

 

3rd-wheelΚαλησπέρα,
εδώ και εχώ 8 μήνες έχω γνωρίσει κάποιον που βρίσκεται σε σχέση εδώ και 3 χρόνια. Στην αρχή δεν ένοιωθα αυτό που νοιώθω για αυτόν τώρα νόμιζα οτι θα ήταν κάτι χαλαρό να βγαίνω καμια βόλτα μαζί του, να περνάμε καλά και να κάνουμε σεξ. Πλεον όμως τα πράγματα είναι σοβαρά προσπάθησα να τον αφήσω πριν 2-3 μήνες και να συνεχίσω με την ζωή μου όμως μου άσκησε τόση πίεση λέγοντας οτι δεν μπορεί χωρίς εμένα οτι του στοιχίζει ακόμα και να σκεφτεί οτι είμαι με άλλον οποτε συνεχίζω την ίδια κατάσταση.

Μου λέει οτι θέλει και τους 2 και οτι του στοιχίζει να πάρει μια απόφαση ο σύντροφος του είναι ένα άτομο που δεν τον κάνει πλέον ευτυχισμένο και δεν του προσφέρει αυτά που ψάχνει είναι αρκετά πεσιμιστής και για αυτό φοβάται να τον αφήσει σκέφτοντας τι μπορεί να κάνει ο άλλος αν τον αφήσει.

Μιλάμε κάθε ημέρα, βλεπόμαστε όσο μπορούμε θα πάμε διακοπές ακόμα και μαζί κάτι που θεωρώ οτι ειναι μια απόδειξη οτι με βλέπει σοβαρα ο σύντροφος του νόμιζε οτι είμασταν φίλοι αλλά πλέον έχει καταλάβει οτι κάτι παίζει ανάμεσα μας.

Πλέον όμως δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτήν την κατάσταση δεν αντέχω άλλο δεν θέλω να τον πιέσω να πάρει μια απόφαση γιατί ξέρω οτι δεν είναι εύκολο αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο έτσι. Πλέον ξέρει και αυτός οτι πρέπει να πάρει μια απόφαση πιστεύω οτι οι διακοπές μας μαζί θα είναι το βήμα για να πάρει την τελική απόφαση. Αυτός είναι 24 και ο σύντροφος είναι 37. Θέλω την γνώμη σας πόσο μπορώ να περιμένω ακόμα; Μετά τις διακοπές να πάρω μια απόφαση όποια και αν είναι αυτή;

Σας ευχαριστώ.
Γιάννης


 

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε,
Όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις, η συνέχιση αυτής της παράξενης κατάστασης βολεύει μόνον τον αναποφάσιστο φίλο σου και καθόλου εσένα. Εγώ (αλλά εγώ είμαι εγώ), δεν θα την ανεχόμουν ούτε στιγμή έτσι. Θα απαιτούσα να αποφασίσει άμεσα και χωρίς αμφιβολίες, πισωγυρίσματα και λοιπές αηδίες. Χωρίς πίστωση χρόνου (σε ξέρει ήδη 8 μήνες!), χωρίς μεταφορά των αποφάσεων στο μέλλον και λοιπά τερτίπια. Εγώ θα τα βροντούσα επί τόπου με την απλή και πολύ παγερή υπόδειξη: «Αποφάσισε τι θα κάνεις και αν ποτέ χωρίσεις, ξέρεις που θα με βρεις. Αν είμαι ακόμη ελεύθερος και με ενδιαφέρεις, το συζητάμε». Και άφησέ τον να φάει τα λυσσακά του, χωρίς να σηκώνεις τηλέφωνο, να απαντάς σε ΣΜΣ, σε μέιλ κλπ. Πλήρης σιγή ασυρμάτου από την πλευρά σου για να πειστεί επί τέλους ότι εννοείς αυτά που λες.

Όσο για την πίεση που σου άσκησε (και που σίγουρα θα προσπαθήσει να ξανα-ασκήσει), προφανώς θα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει και τον σκύλο χορτάτο, και την πίτα ολόκληρη, σε βάρος της δικής σου ηρεμία, αξιοπρέπειας, συναισθημάτων. Γιατί, σου το ξαναλέω, ότι ο τύπος νοιάζεται για την δική του βολή και αδιαφορεί για το τι σου κοστίζει εσένα αυτό.

Μην ξεχνάς όμως ότι ΕΣΥ είσαι αυτός που υπέκυψε. Εσύ αποδέχτηκες την θέση αυτή που έχεις στην σχέση σας. Αν δεν υποχωρούσες, δεν θα κατάφερνε τίποτε και εσύ θα είχες γλυτώσει από το βασανιστήριο. Τι θέλω να πω: είναι εύκολο να ρίχνουμε την ευθύνη στους άλλους, αλλά πρέπει να βλέπουμε πού κάνουμε λάθος εμείς, δεχόμενοι να διαιωνίζεται μια δυσάρεστη κατάσταση.

Για να σε τσιγκλίσω λιγάκι και να σε κάνω να σκεφτείς, προτείνω για homework να ψάξεις μέσα σου. Τι είναι αυτό που σε κάνει να δέχεσαι μια τέτοια κατάσταση; Μήπως η ενδόμυχη πεποίθηση ότι δεν αξίζεις κάτι περισσότερο; Μήπως η έλλειψη αυτοπεποίθησης; Η έλλειψη αυτοεκτίμησης; Μην ξεχνάς πάλι, ότι ΕΣΥ είσαι αυτός που τα δέχεται όλα αυτά. Δεν είναι μόνο ο άκαρδος που σου τα κάνει.

Αφού τα σκεφτείς, προτείνω να σταματήσεις να το παίζεις «ο άγιος Υπεράνω» («δεν θέλω να τον πιέσω»...). Γιατί δεν θέλεις να τον πιέσεις; Μήπως γιατί λόγω των παραπάνω πιστεύεις ότι δεν έχεις το δικαίωμα να διεκδικήσεις αυτά που θα σου άξιζαν; Όχι, πουλάκι μου! Να τον πιέσεις μέχρι να σκάσει, άκου εκεί! Που θα σε χορεύει στο ταψί επί 8 μήνες!!

Ανασκουμπώσου και δράσε άμεσα! (ή κάτσε με σταυρωμένα χέρια, αλλά ΜΗΝ κλαψουρίζεις)

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Γιαννάκη μου,

Μα τι παιδί μάλαμα που είσαι! Τι μητέρα Τερέζα τι την έχεις; Τόση κατανόηση πια! Εγώ λέω να παρατήσεις τα εγκόσμια και να πας να κλειστείς σε κάποιο μοναστήρι, όπου θα αγιάσεις.

Μα είσαι σοβαρός; Άλλο πράγμα η κατανόηση και άλλο πράγμα ο άλλος να παίζει σε δύο ταμπλό τόσους μήνες, να πηγαίνει διακοπές μαζί σου ενώ τα έχει με τον άλλον! Αυτό δεν είναι κατανόηση εκ μέρους σου, είναι μαλακία στον εγκέφαλο και για σένα τον ίδιο που το ανέχεσαι αλλά και ροχάλα στη μούρη για τον γκόμενο του γκόμενού σου. Εκείνον δεν τον υπολογίζεις;

Ένα έχω να σου πω: αν ο λεγάμενος τα κάνει αυτά στον γκόμενό του, κάποια στιγμή θα τα κάνει και σένα.  Γιατί αυτό είναι το ποιόν του: ένα αναποφάσιστο αρχιδάκι, που τα θέλει όλα χωρίς τίμημα.

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος