Οι Δυο Νεράιδες

Δεν αντέχω άλλο bullying!

 

bullyingΓεια σας με λένε Σάρα

Μένω στην Ελβετία μόνιμα σχεδόν εδώ και 2 χρόνια και εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς το σχόλιο για παράδειγμα το γυμνάσιο έχει 3 επίπεδα το πρώτο για τους καλυτέρους τα παιδιά που διαβάζουν και ξέρουν καλά γερμανικά το επίπεδο Ε, το μεσαίο το Β και για τους κακούς μαθητές και αυτούς που δεν μιλάνε γερμανικά το Κ.

Εγώ ξεκίνησα από το Κ λόγω γερμανικών μέσα σε ένα εξάμηνο είδαν ότι ήξερα πράγματα και ότι το επίπεδο μου σε όλα ήταν παραπάνω από τον άλλον παιδιών (που μιλούσανε γερμανικά και θωρείτε ότι καταλάβαιναν περισσότερα ) όπως για παράδειγμα ήμουν καλύτερη στα μαθηματικά , ιστορία , αρχαία ελληνικά και γεωγραφία και έτσι πήγα στο επίπεδο Β (ο στόχος μου είναι πάντα το επίπεδο Ε)

Να σημειώσω ότι σε κάθε επίπεδο αυξάνετε το επίπεδο δυσκολίας αφού λιπών ανέβηκα επίπεδο επειδή μάθαινα και καταλάβαινα γρήγορα γερμανικά ( να πω ότι ακόμα δεν έχω πάει στο επίπεδο Ε αλλά θα πάω τον επόμενο χρόνο είναι σίγουρο είναι αναγκαστικό να τελειώσω τα αυτά τα 2 εξάμηνα για να δουν την ποριά μου στο Β).

Λιπών στην καινούργια μου τάξη έχω ένα βραζιλιανοί και ένα σέρβο που μου κάνουν την ζωή δύσκολη ,διαβάζω πολύ είμαι απουσιολόγος έχω ένα καθαρό στόχο το επίπεδο Ε αλλά εδώ και καιρώ με κοροϊδεύουν για το πάχος για τον τρόπο που μιλάω γερμανικά για όλα (στην Ελβετία μιλάνε με προφορά τα γερμανικά όπως μιλάμε εμείς τα ελληνικά στην Κρήτη αλλά εδώ μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν γερμανικά αλλά μιλάνε τα γερμανικά με προφορά ).

Εδώ στην Ελβετία θεωρούν την γυμναστική σοβαρό μάθημα και χτυπιούνται εγώ στην Ελλάδα δεν είχα συνηθίσει έτσι για παράδειγμα σκεφτείτε είναι καλοκαίρι και κάνουμε από της 8.00 μέχρι την 17.00 το απόγευμα ορειβασία στα βουνά, προσπαθώ να ενταχθώ σε αυτό το σύστημα αλλά είναι δύσκολο και με κοροϊδεύουν όταν τρέχουμε ένα 45 λεπτό για παράδειγμα και είμαι τελευταία με λένε χοντρή μοσχάρα και στην τάξη λένε ότι βρομάω με έχουν κάνει να πλένομε 2 φορές την μέρα πρωί και βραδύ αλλά συνεχεία το ίδιο ότι βρωμάω ότι είμαι χοντρή σπασίκλας κλπ.

Τους έχω βρύση καμία 2 φορές αλλά τίποτα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ,προχτές κάναμε πρόβα για την χριστουγεννιάτικη γιορτή και επειδή έχω καλή φωνή με έβαλαν να τραγουδήσω σόλο και ξεκίνησα να τραγουδάω και έτρεμα μόνο με το κοίταγμα τους ποτέ μου δεν μου είχε συμβεί αυτό, αναρωτιέμαι τη έκανα, τη στο διάολο τους έκανα δεν θέλουν να συζητήσουν μαζί μου ,θέλουν να με κάνουν όλη την ώρα ένα σκουπίδι, περνάω στο διάδρομο με σκουντάνε με τους ώμου τους, μου ρίχνουν τα βιβλία όλη την ώρα κάτω όταν περνάω και με έχουν βρει παιχνίδι

Πείτε μου σας παρακαλώ τι να κάνω ;;; , θέλω να σταματήσουν !!!! είναι πολύ αυτό που ζητάω ;;;

Υ.Γ Συγνώμη για μερικά ορθογραφικά

 

kali neraida 80x80

Αγαπητή φίλη,
Το θέμα σου είναι σοβαρό. Έχει μια πολύ απλή εξήγηση: παιδιά που δεν μπορούν να ενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο, από προβληματικό οικογενειακό/κοινωνικό περιβάλλον, αισθάνονται μειονεκτικά («σκουπίδια» όπως λες) και πολύ συχνά βγάζουν τον θυμό τους για την κατάστασή τους σε κάθε ευκαιρία και αντιδρούν με επιθετικότητα εναντίον κάθε εύκολου στόχου.

Δεν έχεις εσύ το πρόβλημα, αυτοί το έχουν και προσπαθούν να αντιστρέψουν τους όρους. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο παιδιά που σε ενοχλούν είναι μετανάστες και όχι Ελβετοί, άρα παιδιά εξ ορισμού με δυσκολίες προσαρμογής στην ξένη κοινωνία. Ακόμη και αν είναι παιδιά που γεννήθηκαν εκεί, δεν παύουν να είναι «ο βραζιλιάνος» και «ο σέρβος». Και ακόμη και αν οι Ελβετοί δεν τους το τρίβουν στα μούτρα, εκείνοι έτσι αισθάνονται. Μειονεκτικά. Είναι επίσης πολύ πιθανόν να έχουν και δυσκολίες/ προβλήματα με το σχολείο και τα μαθήματα, πράγμα που σε κάνει πιο ενοχλητική στα μάτια τους, αν είσαι καλή μαθήτρια («πώς αυτή τα καταφέρνει και εμείς όχι;»).

Όμως στο σχολείο δεν είσαι μόνη για να τα βγάλεις πέρα μαζί τους. Απευθύνσου άμεσα στους καθηγητές σου και στον ψυχολόγο του σχολείου και ζήτησε και από τους γονείς σου να επικοινωνήσουν με την διεύθυνση.

Να ξέρεις επίσης ότι όσο σε βλέπουν να αντιδράς και να στενοχωριέσαι, τόσο θα συνεχίζουν να σε ενοχλούν. Συνειδητοποίησε ότι ΑΥΤΟΙ έχουν πρόβλημα, όχι εσύ, μην παίρνεις τίποτε τοις μετρητοίς από όσα σου λένε, σκέψου ότι έχεις να κάνεις με δύο ανεγκέφαλους κομπλεξικούς, σταμάτα να νοιάζεσαι για το τι κάνουν και λένε.

Η Καλύτερη Νεράιδα μπορεί να σου πει περισσότερα για το πώς να το αντιμετωπίσεις σε πρακτικό επίπεδο.

Χαιρετώ

 

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Καλή μου Σάρα,
Το bullying που τρως στο σχολείο είναι σκέτη φρίκη. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όμως δεν είσαι μόνη σου. Δεν χρειάζεται να είσαι μόνη σου. Υπάρχει κάποιος καθηγητής ή καθηγήτρια που εμπιστεύεσαι περισσότερο; Σχολικός ψυχολόγος; Πήγαινε και μίλα τους. Όχι για να τιμωρήσουν τα άλλα παιδιά (τα οποία φέρονται απαίσια, αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνουν τι ζημιά προκαλούν) αλλά και να σου βρουν μια λύση.

Αυτό που ζεις είναι ανεπίτρεπτο. Η Καλή Νεράιδα σ' τα εξηγεί πολύ καλά, αλλά όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν δικαιολογείται.

Αν δεν εμπιστεύεσαι κανέναν καθηγητή ή αν τους μιλήσεις και δεν σε βοηθήσουν, ψάξε στο γκουγκλ στα γερμανικά να βρεις αν υπάρχει γραμμή βοήθειας για παιδιά, κάτι αντίστοιχο του Χαμόγελου του Παιδιού της Ελλάδας. Είμαι αρκετά βέβαιη ότι θα υπάρχει. Ψάχνοντας ήδη βρήκα το 147 και το kinderschutz.de.

Δεν αναφέρεις αν είσαι γκέι ή όχι, αλλά το ίδιο κάνει. Εξακολουθεί να είναι ανεπίτρεπτο αυτό που σου κάνουν.

Καλή δύναμη κι αν χρειαστείς κάτι ξανά, γράψε μας!

 

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος