Οι Δυο Νεράιδες

Η μειονότητα της μειονότητας

 

racismΤι κάνετε νεράιδες μου , πως είστε ,πως περνάτε , διακοπές πήγατε πουθενά ?
Τώρα που τελείωσα το γλύψιμο να μπω στο θέμα. Είμαι 18 χρονών , ομοφυλόφιλος και μιγάς. Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα και ο πατέρας μου Νιγηριανός , έτσι έχω βγει με μαύρο μελαμψό δερματάκι και σγουρό μαλλί .

Τώρα που ξεκινά η φοιτητική μου ζωή θέλω να δικτυωθώ , ε και ελπίζω και για καμία σχέση με κανένα όμορφο αγόρι.

Με ανησυχεί όμως η προκατάληψη που υπάρχει προς τους «αλλοδαπούς» και φοβάμαι ότι θα μου σταθεί εμπόδιο. Μπορεί να έχω μεγαλώσει σαν Έλληνας , κάτι που είμαι αναμφισβήτητα , αλλά όταν γνωρίζω κόσμο αντιμετωπίζομε σαν ξένος που ξέρει να μιλά καλά ελληνικά κάτι που με εκνευρίζει αφάνταστα.

Θα λέγατε ότι η lgbt ελληνική κοινότητα είναι ξενοφοβικοί και αν όχι , υπάρχει περίπτωση να με δουν μόνο σαν φρέσκο εξωτικό φρούτο ?

Αλέξανδρος

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε,

Οι φόβοι σου για προκαταλήψεις κλπ είναι αβάσιμοι, για να μην σου πω ότι είσαι σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Εγώ πιστεύω ότι μάλλον θα γίνει το αντίθετο: θα πέφτουν πάνω σου σαν τις μύγες γιατί θα είσαι το «καινούργιο» που όλοι θα θέλουν να γνωρίσουν (ή να πάρουν και να παρθούν). Μπορεί μερικοί να έρθουν κοντά σου μόνο γι' αυτό, αλλά στο χέρι σου είναι να κρατήσεις τις αποστάσεις σου ή να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου, γνωρίζοντας έτσι περισσότερο κόσμο (και διαλέγοντας όποιον σου κάνει), απ' ό,τι θα γνώριζες αν περνούσες απαρατήρητος.

Ε, όσο για το ότι σε αντιμετωπίζουν σαν ξένο που μιλάει καλά Ελληνικά, τι να κάνουμε; Είναι σπάνιο να βλέπεις έναν μιγά ή μαύρο να μιλάνε τέλεια Ελληνικά, οπότε σε έναν βαθμό είναι δικαιολογημένη η απορία τους. Δηλαδή εσύ αν έβλεπες έναν Κινέζο να μιλάει φαρσί τα Ελληνικά, τι θα σκεφτόσουν πρώτα- πρώτα; Εγώ, ότι μάλλον είναι φοιτητής, ότι είναι ξεναγός, κλπ. Όχι ότι έχει γεννηθεί εδώ, γιατί αυτό είναι το σπάνιο, και η πρώτη απάντηση που μας έρχεται δεν είναι η σπάνια.

Λοιπόν αρκετά με το μπλαμπλα, άσε τις θεωρητικές ερωταπαντήσεις και ασχολήσου με τον πραγματικό κόσμο! Καλή αρχή!

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Αλεξανδρούκο μου,
Θα σου πω το αυτονόητο, που το ξέρεις ήδη: υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα. Όχι παντού και πάντα, αλλά ούτε και τόσο σπάνιος όσο θα θέλαμε. Ο ρατσισμός δεν είναι πάντα του τύπου «άη γαμήσου, ξένε!». Υπάρχουν και πιο ύπουλοι τύποι ρατσισμού, μέσω του τσουβαλιάσματος σε στερεότυπα: «Α οι μαύροι είναι όλοι πουτσαράδες».

Τώρα που ξεκινάς τη ζωή σου, θα γνωρίσεις καταπληκτικούς ανθρώπους. Θα γνωρίσεις επίσης ελεεινούς μαλάκες. Κυρίως όμως θα γνωρίσεις ανθρώπους που μερικές φορές είναι καταπληκτικοί και άλλες φορές είναι μαλάκες. Κάποιοι από αυτούς δεν ξέρουν ότι φέρονται ρατσιστικά και μαλακισμένα, αλλά είναι πρόθυμοι να αλλάξουν μόλις το συνειδητοποιήσουν. Κάποιοι άλλοι είναι τελείως ντουβάρια – αυτούς θα τους αποφεύγεις. Δηλαδή θα περιμένουν από σένα μερικά πράγματα λόγω παρουσιαστικού: να έχεις τον ρυθμό μέσα σου, να είσαι καλός στο μπάσκετ, να τον έχεις τεράστιο και άλλες στερεοτυπικές ταμπέλες για τους μαύρους. Υποθέτω έχεις βρει τρόπους να αντιμετωπίζεις τέτοιες επιφανειακές αντιδράσεις, όταν γενικεύουν αντί να βλέπουν εσένα ως ξεχωριστό άτομο: με χιούμορ, με τσαμπουκά, με αδιαφορία, με ευαισθητοποίηση κτλ κτλ.

Και κάτι ακόμα: πρόσεχε τον εσωτερικευμένο ρατσισμό που μπορεί να έχεις. Ρατσισμό όχι ως προς το χρώμα του δέρματός σου, αλλά ως προς το ότι είσαι γκέι. Δηλαδή πόσο έχεις αποδεχτεί όλα τα αρνητικά στερεότυπα που φορτώνουν στους γκέι.

Μπορείς να απευθυνθείς στην Colour Youth, που είναι οργάνωση για ΛΟΑΤ νέους, με πολύ ανοιχτά μυαλά σε θέματα ρατσισμού!

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 guests και κανένα μέλος