Οι Δυο Νεράιδες

Κολλημενα μυαλά

 

katinarioΑγαπητες νεράιδες,
Στο ζουμί.. Ξεκινώ δουλειά σε νέο πόστο. Γνωριζω τον τυπο που αντικαθιστω. Συμπαθητικο παιδι, μιλαμε κανα δυο φορες στη δουλειά, πεντε μερες μετά random μήνυμα στο grindr, χωρις να χω φωτογραφια προφιλ, και προκύπτει πως είναι αυτός. Αποκαλυπτηρια και μετα το σχετικό μπλα η ερώτηση που αποτελεσε και το λόγο να σας γράψω: Είσαι open ,με ρωταει, στη δουλειά; Όχι λεω, γιατί αν ημουν τι; Γιατί απαντά δε θέλω να μάθει κανείς για μένα...

Τι να πεις τωρα σ αυτόν τον άνθρωπο που έχει μεγαλώσει προφανώς με τόσες ενοχές και στερεοτυπα στο κεφάλι που ταυτιζει το κατιναριο με τη σεξουαλικη ταυτοτητα καποιου;

Τον ρωτησα, αν ημουν δηλαδη στρειτ, η οχι ανοικτος για την ταυτοτητα μου, θα ημουν αυτόματα ένα εχεμυθο ατομο; Ενας σοβαρός ανθρωπος και οχι μια Κατίνα; Οι στρεητ δλδ δεν μιλανε; Δεν κουτσομπολευουν;

Ειναι πραγματικα στεναχωρο αγαπητες νεραιδες πως οι γκευ αυτοχαρακτηριζομαστε με βαση τα λανθασμενα προτυπα που μας εχουν πακτωσει στο κεφαλι. Ειναι θλιβερο το οτι αναπαραγουμε αρρωστα καλουπια και βαζουμε λυπηρες ταμπελες στους ανθρωπους κανοντας τις ιδιες λαθος γενικευσεις.

Αυτο ηθελα να μοιραστω μαζι σας σαν σκεψη, ωστε και αλλα παιδια που θα το διαβασουν να καταλαβουν πως οτι ισχυει για το συνολο ισχυει και για καθε υποομαδα. Οπως υπαρχουν στρεητ μαλακες υπαρχουν και γκευ. Οπως υπαρχουν και στρεητ ξηγημενοι ετσι και γκευ.Οσο και αν μας χαρακτηριζει η σεξουαλικοτητα μας για τα υπολοιπα μετρα η ανατροφη και η παιδεία του καθενος.

Φιλιά πολλα και καλες γιορτες.

Κωστας

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε

Συμφωνώ και διαφωνώ. Όχι, το κατιναριό δεν έχει σχέση με την σεξουαλική ταυτότητα κάποιου και όχι, δεν είναι σωστό να αναπαράγουμε στερεότυπα για εμάς (ή για τους άλλους). Για να καταλάβεις δηλαδή, το γεγονός ότι είμαι νεράιδα, παμπλούτου και τρελά επιτυχημένη, δεν με έχει αποξενώσει από τα αμέτρητα πλήθη των θαυμαστών μου. Εγώ και εσείς είμαστε ένα, αντίθετα με το στερεότυπο της υπερβολικά ξιπασμένης και ακατάδεχτης νεράιδας, που ζει στον κόσμο της και δεν της καίγεται καρφί για τους γκέι και τις γκέισες. Μέχρι εδώ με βρίσκεις σύμφωνη.

Από την άλλη όμως κατανοώ την αγωνία πολλών γκέι (όχι κατ' ανάγκη «κρυφών» με την στενή έννοια), που δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν σε όλους την σεξουαλική τους ταυτότητα, υποθέτοντας, ξέροντας ή έχοντας καεί στο παρελθόν από το κατιναριό και την αναπαραγωγή στερεοτύπων από τους στρέιτ γύρω τους και κυρίως από τον χώρο της δουλειάς. Δεν γουστάρουν ούτε σχόλια, ούτε υπονοούμενα, ούτε διακρίσεις, ούτε συζητήσεις πίσω από την πλάτη, για τον απλούστατο λόγο ότι η σεξουαλικότητα δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα δουλειάς που προσφέρει ένας άνθρωπος και γιατί προτιμούν να κρίνονται για την ποιότητά της δουλειάς τους αποκλειστικά και μόνο από αυτή και από τίποτε άλλο. Διόοοτι, πολλοί στρέιτ με γιγαντιαίο κάλο στον εγκέφαλο σκέφτονται διαφορετικά.

Με τον φόβο αυτό, ο συνάδελφός σου είπε: αν εγώ κάνω παρέα με τον Κώστα και ο Κώστας βγει αύριο, μεθαύριο και δηλώσει ή μαθευτεί με κάποιον τρόπο ότι είναι γκέι (πες ότι τον πιάσανε στα πράσα με τον διευθυντή) και αυτόν δεν τον νοιάζει, στα τέτοια του τι θα πουν οι άλλοι (πράγμα που δεν ισχύει με εμένα), τότε θα χαρακτηριστώ και εγώ ως υποψήφιος/σίγουρος γκέι, οπότε μπορεί να έχω τα χ,ψ προβλήματα που δεν θα ήθελα να έχω. Και άσχετα με το αν είναι σωστό ή όχι, αν συμφωνούμε, διαφωνούμε, το συζητάμε κλπ, αφού αυτή είναι η σκέψη, το άγχος του και η επιθυμία του, εμείς πρέπει να την σεβαστούμε.

Φιλικά


signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Κωστάκη μου,

έχω δώσει ήδη εντολή να συγκεντρωθούν όλοι οι κακοί γκέι στο Σύνταγμα και να υποβληθούν σε μια εξευτελιστική διαδικασία αφαίρεσης αρνητικών προτύπων μέσω ανελέητου γαργαλήματος. Αν δεν πετύχει, να ξέρεις ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να σε βοηθήσω.

Τα λες πολύ καλά: όπως υπάρχουν γκέι με κολλημένα μυαλά (δυστυχώς) γεμάτα στερεότυπα, έτσι υπάρχουν και στρέιτ. Τα κολλημένα μυαλά δεν είναι προνόμιο ενός σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι πολύ δημοκρατικά και τα έχουν πολλοί.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ξεκολλήσει από την μπίχλα των αρνητικών στερεοτύπων. Όπως εσύ. Είμαι βέβαιη ότι θα βρεις και άλλους – αν δεν τους έχει ήδη βρει.

Πολλά φιλάκια

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 guests και κανένα μέλος