Οι Δυο Νεράιδες

Τι θ' απογίνω;

 

aggelosΓεια σας καλες νεραιδες1000 συγνομι για τα ορυογραφικα λαθι αλα ειμαι δισλεξτικος.

Ειμαι ο αγγελος ο Ααγγελος Απο επαρχια Ολαν Την παρασκεβη που ιπα στην μητερα μου Ποσ μου αρέσουν οι αντρες αμεσος με εκλισαν στο σπιτι και δεν μπορω να κανω τπτ

ο πατερας μου μου λει η να γινω κανονικος η να φιγο απο το σπιτι και λενε να με στιλουν σε ψιχιατρο για να γινω υποτιθετε κανονικος
φοβαμε πολι καλες μου νεραιδες πις πρεπι να παω στον πατερα μου και να του πω τα παντο πος δεν προκιτε να αλαξω αλα φοωαμε μιπος με διοξι και δεν ξερω τι θα κανω μετα

Με εχουν κλισι μεσα στο σπιτι κινδινεβω να τρελαθω λενε πος δεν θα ξαναπαω χορο το μονο πραγμα που μου εχι απομινι

Αγγελος

 

kali neraida 80x80

Γεια σου Άγγελε,

Προφανώς οι γονείς σου είναι δύσκολοι άνθρωποι (για να το πω κομψά), αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να δούμε πώς θα το παλέψουμε. Είναι συνηθισμένο γονείς που δεν έχουν καμία εμπειρία με το θέμα ή που δεν έχουν καμία ωριμότητα να αντιδρούν άτσαλα στο άκουσμα μιας τέτοιας εξομολόγησης. Μπορεί το ίδιο να συμβαίνει με τους δικούς σου και τα πράγματα να ηρεμήσουν τις επόμενες ημέρες όταν αρχίσουν να το χωνεύουν. Μην απελπίζεσαι.

Προσπάθησε να συζητήσεις μαζί τους (ή μόνον με την μητέρα σου) και να τους πεις ότι από την προηγούμενη εβδομάδα που δεν το ήξεραν τίποτε και σήμερα που ξέρουν, ΕΣΥ είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Όσο «καλός» ήσουν την προηγούμενη εβδομάδα, το ίδιο «καλός» είσαι και σήμερα. Δεν άλλαξες. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι τους είπες κάτι που δεν τους αρέσει.

Είτε όμως τους αρέσει είτε όχι, εσύ, ως παιδί τους είσαι ΔΙΚΟ τους δημιούργημα, και αν πρόκειται να τα ρίξουν σε κάποιον (όπως κάνουν όλοι οι ανώριμοι και χαζοί άνθρωποι), καλά θα κάνουν, αντί να τα ρίχνουν σε σένα, να τα ρίξουν στον εαυτό τους. Να είσαι προετοιμασμένος για τις κλασικές υστερικές ατάκες τύπου «θα πέσω από το μπαλκόνι, θα πιω ποντικοφάρμακο, θα πάθω έμφραγμα, θα πάθει ο πατέρας σου έμφραγμα, θα πάθει όλο το σόι έμφραγμα...», τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσεις με κατανόηση και πλήρη αδιαφορία: «κάνετε ό,τι νομίζετε, εμένα να με αφήσετε ήσυχο». (Σε διαβεβαιώ ότι δεν θα συμβεί τίποτε από τα παραπάνω).

Εσύ έτσι γεννήθηκες, και το τι αισθάνεσαι ΔΕΝ αλλάζει ούτε με την σκέψη, ούτε με τις αποφάσεις, όπως δεν αλλάζει το χρώμα των ματιών σου, το σχήμα της μύτης σου, των φρυδιών, των δακτύλων σου κλπ. Το να μην δέχονται ότι είσαι γκέι είναι τόσο βλακώδες όσο το να μην δέχονται ότι έχεις π.χ. μπλε μάτια. Φαντάζεσαι μια μάνα να λέει στο παιδί της «δεν δέχομαι ότι έχεις μπλε μάτια!, γίνε κανονικός γιατί θα σε διώξω από το σπίτι!»

Πες τους ξανά ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ΔΕΝ αλλάζει, όπως δεν μπορούν ούτε αυτοί να αλλάξουν τον δικό τους. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι κάτι που το αποφασίζεις. Βγαίνει από μέσα σου και αυτό ΔΕΝ αλλάζει, όσο και αν σε κλείσουν μέσα στο σπίτι, όσο και αν σε απομονώσουν από τον κόσμο.

Επιπλέον, κατηγόρησέ τους ότι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξες και τους είπες κάτι τόσο προσωπικό, γιατί θα μπορούσες εξ ίσου καλά να τους γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια και να μην τους πεις τίποτε. Εσύ θέλησες να μην τους βγάλεις έξω από την ζωή τους, και αυτοί ορίστε πώς σου φέρονται.

Πες τους ότι, αν ο φόβος τους που τους κάνει να φέρονται με αυτό τον απαίσιο τρόπο είναι μήπως εσύ ως γκέι έχεις αργότερα προβλήματα στη ζωή σου, ας τον ξεχάσουν. Το μόνο πρόβλημα που έχεις είναι η δική τους άθλια συμπεριφορά και όχι της κοινωνίας ή των φίλων σου. ΑΥΤΟΙ είναι που σου δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αν θέλεις να χοντρύνεις το παιγνίδι, πες τους (για να τους πατήσεις τον κάλο) ότι αν σε διώξουν από το σπίτι, θα πέσεις στην πορνεία, γιατί πώς αλλιώς θα ζήσεις, και στα ναρκωτικά, και άσε τους να τραβάνε τα μαλλιά τους με δύναμη.

Εναλλακτικά (ή σε άλλο καυγά) πες τους ότι αν σε διώξουν από το σπίτι, θα τους πας κατευθείαν στον Εισαγγελέα. Δεν θα είναι μπλόφα, ούτε σου κάνω πλάκα: Υπάρχει ειδική υπηρεσία, ο Συνήγορος του Παιδιού που ασχολείται ακριβώς με τέτοια θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Ενημερώσου ΑΜΕΣΑ για τα δικαιώματά σου και το τι μπορείς να κάνεις στ η σελίδα του Συνήγορου του Παιδιού. Από τον νόμο οι γονείς σου έχουν την υποχρέωση να σε προστατεύουν και τιμωρούνται αν δεν το κάνουν. Έχεις τον νόμο με το μέρος σου!

Αν όμως δεις ότι τα πράγματα «χοντραίνουν» και εσύ για κάποιους λόγους δεν θέλεις να το παρατραβήξεις, σου μένει άλλο ένα χαρτί: κορόιδεψέ τους (για το δικό σου συμφέρον). «Γύρνα τον διακόπτη» και χωρίς περισσότερες εξηγήσεις, πες τους «αχ, τώρα κατάλαβα πόσο λάθος έκανα, δεν μου αρέσουν οι άντρες, πόσο δίκιο είχατε μητέρα και πατέρα», και στείλε τους στον διάολο. Βγάλε τους τελείως από τη ζωή σου, μην τους λες τίποτε για σένα, μην δέχεσαι καμία συζήτηση, ούτε παπάδες, ούτε εξορκιστές, ούτε ψυχίατρους, κάνε τον χαζό (καλά, δεν χρειάζεται να βρεις και ψεύτικη γκόμενα), κάνε υπομονή και οργάνωσε την ζωή σου για να φύγεις από το σπίτι τους το συντομότερο.

Φιλικά

 

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Αγγελάκο μου,

Δύσκολα τα πράγματα, αλλά μην απελπίζεσαι. Πρώτα απ' όλα πρέπει εσύ να φανείς δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό σου, παρά την απαίσια φάση που περνάς. Είσαι τέλειος όπως είσαι, μην αφήσεις κανέναν να σου πει το αντίθετο – ούτε τους γονείς σου!

Αν οι γονείς σου είναι τόσο ξεροκέφαλοι και δεν θέλουν να καταλάβουν με τίποτα ότι πρέπει να σε αποδεχτούν ως γκέι γιατί αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, τότε μπορείς να κάνεις δύο πράγματα για να εκτονώσεις την κατάσταση: ή το παίρνεις πίσω αυτό που τους είπες (στρατηγική υποχώρηση) για να γλυτώσεις από την γκρίνια τους και τον έλεγχό τους. Ναι, θα τους πεις ψέματα. Αφού είναι τέτοιοι άνθρωποι, ψέματα τους αξίζουν, προκειμένου να προφυλαχτείς εσύ. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, γιατί θα πρέπει να στηρίζεις αυτά τα ψέματα και να το παίζεις στρέιτ. Το μυστικό σου θα σε βαραίνει και δεν θα είναι ό,τι πιο εύκολο, αλλά απ' το να σε διώξουν απ' το σπίτι είναι προτιμότερο.

Αν όμως σου ψήνουν το ψάρι στα χείλη και δεν λένε να φερθούν σαν σωστοί γονείς, τότε κατάγγειλέ τους στον Συνήγορο του Παιδιού. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο για να ζητήσεις περισσότερες συμβουλές και βοήθεια σε αυτές τις υπηρεσίες:

  • 1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας (δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα)
  • 116-111 Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων (δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 2:00μμ-8:30μμ, Σάββατο: 9:30πμ-2:00μμ)
  • 800 11 32 000 Γραμμή του Συνηγόρου του Παιδιού για παιδιά (δωρεάν, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00πμ-4:00μμ)
  • 1056 Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά (δωρεάν, 24 ώρες, κάθε μέρα)

Αν εκεί που ζητήσεις βοήθεια σε αρχίσουν στις μαλακίες για τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό (ότι είναι φάση, ότι δεν χρειάζεται ν' αποφασίσεις ακόμα, ότι δεν ξέρεις ακόμα ποιος είσαι και άλλα κουραφέξαλα), κλείσε το τηλέφωνο και πάρε σε άλλη υπηρεσία ή ξαναγράψε μας και θα δούμε πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Επίσης έχουμε να σου προτείνουμε ψυχίατρο (πανεπιστημιακής κλινικής), ο οποίος είναι σοβαρός και θα πει στους γονείς σου ότι αυτοί έχουν το πρόβλημα, όχι εσύ. Αν προτιμήσεις αυτή τη λύση, πες μας να σου δώσουμε τα στοιχεία του.

 

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος