Οι Δυο Νεράιδες

Τι να ψηφίσω;

 

electionsΑγαπητές Νεράιδες,
Προσπαθώ να αποφασίσω τι να ψηφίσω στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με γνώμωνα και τα λοατ θέματα (με πιο άμεσο αυτό του γάμου ομοφύλων). ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, AνΕλ, ΓΑΠ, ΚΚΕ απορρίπτονται by default.

Η ΔΗΜΑΡ σχεδόν δεν υπάρχει. Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν και μας υποστηρίζει μερικές φορές, έχει βασικές θέσεις που δε με εκφράζουν (π.χ. έξω από την ΕΕ). Το Ποτάμι δε με πείθει για την αθωότητά και την ανεξαρτησία του.

Ο Συριζα, εκτός των άλλων αδιευκρίνιστων προθέσεών του, δε με πείθει ότι θα υποστηρίξει έμπρακτα τα λοατ θέματα (ειδικά αν συγκυβερνήσει με ΑνΕλ). Αν τουλάχιστον είχε ανοιχτά λοατ υποψηφίους θα με έπειθε περισσότερο. Μιας και συνεργάζεται με κάποιους από τους (διασπασμένους) οικολόγους πράσινους, ξέρετε αν έχει στα ψηφοδέλτιά του ανοιχτά λοατ άτομα (όπως είχαν παλιότερα οι οικολόγοι); Τον Σακελλαρίδη τον θεωρούμε gay; Δεν είμαι σίγουρος, γιατί αυτά για τα οποία τον «κατηγορούν» τα κάνουν και str8. Αν είναι gay, καλό θα ήταν να το έλεγε – πόσο περισσότερο μπορεί να τον βλάψει μετά την υποτιθέμενη αποκάλυψη του Τριανταφυλλόπουλου; Αν ο Συριζα είχε έστω και έναν λοατ υποψήφιο θα τον ψήφιζα.

Θα εκτιμούσα την άποψή σας.
Ν.

 

kali neraida 80x80

Χρυσό μου παιδί, εγώ είμαι Νεράιδα για αισθηματικά, όχι για πολιτικά προβλήματα. Επειδή όμως το καλεί το πνεύμα των ημερών, να σου πω την ταπεινή μου γνώμη.

Δεν θα ψήφιζα κανέναν υποψήφιο/-α με βάση τα γεννητικά του όργανα ή τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Έχουμε το θλιβερό παράδειγμα ενός καραγκέι πρώην Δήμαρχου Αθηνών (ονόματα δεν λέμε), ο οποίος αφού πήρε τις ψήφους των γκέι, το έπαιζε εντελώς «υπεράνω» όσο ήταν στον θώκο. Παντελής αδιαφορία, για να μην πω προκλητική αντι-γκέι στάση στα Gay Pride που έγιναν στα χρόνια της φωτισμένης (μη χε...) δεσποτείας του.

Συμπέρασμα, δεν έχεις καμία εγγύηση ότι ψηφίζοντας έναν γκέι, θα σου προωθήσει τα γκέι θέματα. Πιο σημαντικό είναι να ψηφίσεις ένα κόμμα που έχει κάνει ξεκάθαρες προγραμματικές δηλώσεις υπέρ των γκέι θεμάτων.

Βέβαια, θα μου πεις και με το δίκιο σου, μήπως το κατάπτυστο ΠΑΣΟΚ δεν υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια στους γκέι; Ο γκέι γάμος είχε γίνει λάστιχο: την επόμενη βδομάδα θα περάσει, τον επόμενο μήνα θα τον φέρουμε στη Βουλή, τώρα, έρχεται, και στο τέλος δεν έγινε απολύτως τίποτε.

Οπότε, γιατί να πιστέψεις και τον ΣΥΡΙΖΑ; Αφού ξέρουμε ότι όταν πάρουν την εξουσία, όλοι διαπιστώνουν ότι «η κοινωνία δεν είναι έτοιμη» και με μεγάλη χαρά κάνουν τα γκέι θέματα, γαργάρα. Τι μας πείθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κάνει διαφορετικά; Τίποτε, δυστυχώς.

Εγώ πάντως έχω ξενοιάσει από το θέμα διότι, ως Νεράιδα δεν ψηφίζω, γιατί όταν πέρασα τα 100 τους επέστρεψα την ταυτότητα για να μην υπάρχει κανένα τεκμήριο της, πώς να το πω, προχωρημένης ηλικίας μου, που για Νεράιδα, φυσικά δεν λέει τίποτε, αλλά άντε να εξηγείς ότι στα 250 είμαι ακόμη στο άνθος της ηλικίας μου. Οπότε, τους έχω γράψει κανονικά, δεν πάνε να πνιγούνε όλοι, όποιος και να βγει μια από τα ίδια θα μας προκύψει, κινδυνεύω να χάσω τον πύργο, μου ήρθε ένας ΕΝΦΙΑ εξαψήφιος, δεν μου φτάνει ούτε ο υπέρογκος μισθός του 10%. Με βλέπω να σφουγγαρίζω σκάλες για να τον σώσω.

Φιλικά


signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Αγαπητέ Νου,

Η απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική. Με τους σκατόβιους πολιτικούς που έχουμε μέχρι τώρα, κοινωνικά είμαστε μεταξύ τσαρικής Ρωσίας και Βόρειας Κορέας όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την ισοπολιτεία και το κράτος πρόνοιας.

Κριτήριο για να ψηφίσουμε στις εκλογές μοιάζει να μην είναι το ποιο είναι το καλύτερο κόμμα αλλά το ποιο είναι το λιγότερο χειρότερο. Αυτά που αποκλείεις, καλά κάνεις και τα αποκλείεις, πρώτον επειδή είναι αηδιαστικά σαν ξεραμένο μυξομάντηλο και δεύτερον γιατί από άποψη ανθρώπινων δικαιωμάτων θα μας πάνε ακόμα πιο πίσω.

Βασικά μας ρωτάς αν αξίζει να ψηφίσεις Σύριζα. Τι να σου πω; Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι που ένα κόμμα άλλα λέει πριν βγει και άλλα κάνει αφού βγει. Απ' την άλλη πλευρά, τους άλλους μαλάκες τους έχουμε ματαξαναδοκιμάσει και έχουμε πάρει τ' αρχίδια μας καπαμά, οπότε μήπως να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους μαλάκες να αποδείξουν πόσο μπορούν να μας διαλύσουν τα νεύρα;

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος