Οι Δυο Νεράιδες

Ο νυν μου και ο πρώην του

my exΚαλησπέρα σας.

Διαβάζω κάποια χρόνια αυτή τη στήλη και μπορώ να πω ότι μ΄ έχει βοηθήσει στο παρελθόν. Γράφω για να πάρω μία συμβουλή επειδή ειλικρινά δε ξέρω τι να κάνω σ' αυτή την περίπτωση.

Είμαι εδώ και δύο εβδομάδες μ' ένα παιδί που φαινόταν σοβαρό, μετά από δεκάδες αποτυχημένα ραντεβού. Παρόλα αυτά ο τύπος αυτός ήταν μ' ένα παιδί για 16 μήνες αλλά αυτός έφυγε για εξωτερικό και δεν τον έχει ξεπεράσει τελείως απ' ότι κατάλαβα, δυστυχώς, εκ των υστέρων. Αυτός ήρθε για λίγες μέρες Ελλάδα και βρεθήκανε για καφέ και έπειτα ξαναβρεθήκανε κοιμήθηκε σπίτι του (μου είπε ότι δε θα κάνανε σεξ αλλά δεν το πιστεύω).

Το θέμα είναι ότι αυτός ο τύπος φεύγει και δε θα ξανάρθει πάντα με τα λεγόμενά του φίλου μου. Εγώ δεν το πήρα και πολύ ψύχραιμα και τον πίεσα ή έτσι μου είπε ότι ένιωθε. Πράγμα που το θεωρώ αδιανόητο να ζητάει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο (δηλαδή να του δινα την ευχή μου ή να τον παρηγορούσα).

Τώρα είμαστε σε φάση που δε μιλάμε και δεν στέλνω μηνύματα και περιμένω να με πάρει όπως μου είπε για να το ξαναπροσπαθήσουμε. Έχω ρωτήσει τους φίλους μου, straight και gay, και οι συμβουλές τους ήταν ανάμικτες χωρίς να σχηματίσει κανένας καλή γνώμη γι' αυτόν.

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αξίζει να το ξαναπροσπαθήσω δεδομένου ότι έχει συναισθήματα γι' αυτόν ακόμα κι αν οι πιθανότητες να τον δει είναι λίγες; Αν ο πρώην του γυρίσει μετά από μήνες για λίγο και θέλει να τον ξαναδεί; Πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω δεδομένου ότι θέλω να κάνω μια σχέση γιατί κουράστηκα να μια μόνος μου. Είμαι εμφανίσιμος με δουλειά και μορφωμένος αλλά δε βρίσκεται κάτι σοβαρό έξω εύκολα και κουράστηκα να ψάχνω ή κάτι που να μου αρέσει.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Παναγιώτης

kali neraida 80x80

Οι σχέσεις με τους πρώην που δεν έχουν διαλυθεί από φθορά, αλλά από λόγους ανώτερης βίας (π.χ. μετοίκηση σε άλλη πόλη/χώρα για επαγγελματικούς λόγους) είναι περίεργες. Είναι πολύ ευκολότερο να ξεπεράσεις κάποιον που έχεις τσακωθεί μαζί του, έχεις θυμώσει, έχεις απηυδήσει, παρότι από κάποιον που θεωρείς ότι τον έχασες μέσα από τα χέρια σου χωρίς λόγο. Στην δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει φθορά, βαρεμάρα, άχτι. Έτσι (κρίνοντας και εξ ιδίων, η κακομοίρα, με τον Θοδωράκο μου, που τον έχασα όταν πήγα για μετεκπαίδευση στις Αγχογόνες Σχέσεις εξ Αποστάσεως, στην Γερμανία), θεωρώ πολύ πιθανόν ο φίλος σου να πηγαινοέρχεται συναισθηματικά ανάμεσα σε σένα και στον πρώην, που ενδέχεται μάλιστα να μην τον βλέπει και πολύ ως πρώην. Γιατί όταν δύο άνθρωποι χωρίσουν αγαπημένοι, τι ακριβώς να ξεπεράσουν; Τι να αφήσουν πίσω τους;

Έτσι λοιπόν φοβάμαι ότι η σχέση σου δεν θα είναι πολύ εύκολη. Στην ουσία θα πρέπει (ιδεατά) ο φίλος σου να παραμυθιαστεί τόσο πολύ μαζί σου, ώστε η σχέση σας να του προσφέρει περισσότερα απ' ό,τι εκείνη με τον πρώην του. Θα πρέπει δηλαδή εσύ να βρίσκεσαι συνέχεια στη μια πλευρά της ζυγαριάς και στην άλλη ο πρώην. Δύσκολο.

Δεν ξέρω να σου πω τι θα έκανα εγώ, γιατί δεν ξέρω τον φίλο σου και δεν μπορώ να καταλάβω πόσο σημαντικά για σένα είναι αυτά που σου προσφέρει. Αν θεωρείς ότι παίρνεις σημαντικά πράγματα, προσπάθησέ το. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις μια ανοιχτή συζήτηση μαζί του (χωρίς κατινιές, νεύρα και θυμό) και να του εξηγήσεις πώς νιώθεις και πόσο πολύ θα σε πλήγωνε, αν τελικά ξαναγύριζε στον πρώην.

Αυτά από την δική σου πλευρά. Από την άλλη, αυτή του φίλου σου, αγνοούμε και εσύ και εγώ τι πραγματικά σκέφτεται και νιώθει για σένα. Θέλει άραγε μια πιο στενή σχέση; Πώς θα του φαινόταν αν εσύ τον απατούσες με κάποιον (οποιονδήποτε, όχι κατ' ανάγκη έναν πρώην); Θα του ήταν αδιάφορο; Θα τον ενοχλούσε; Ρώτησε όλα αυτά τα πράγματα και κρίνε. Δες αν και πόσο ενδιαφέρεται να δεσμευτεί και αναλόγως πράξε.

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Παναγιωτάκη μου,

Έχω ένα γνωστό, πολύ ξηγημένο παιδί, λιγομίλητο και σταράτο, με 500 ευρώ θα βγάλει απ’ τη μέση τον πρώην του λεγάμενου, γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς πολλά αίματα (βγαίνει δύσκολα από τα ρούχα, είναι νοικοκυρεμένος δολοφόνος, εγγυημένα αποτελέσματα, χωρίς λεκέδες).

Εναλλακτικά, κόψε αυτή τη μαλακισμένη πιπίλα για το πόσο δύσκολο είναι να γνωρίσεις άνθρωπο τη σήμερον ημέρα γιατί ηλίθιοι σαν κι εσένα διαιωνίζουν αυτή την άποψη και ύστερα γίνεται πραγματικότητα. Λες και ήταν πολύ πιο εύκολο πριν από πενήντα χρόνια, που ήταν όλοι με προξενιά και έκαναν κάτι γάμους μούρλια!

Πιο σοβαρά τώρα: ο πρώην είναι εκεί που είναι: μακριά. Άσ’ τον εκεί και επικεντρώσου στο εδώ: αυτό που κάνεις με τον λεγάμενο κάθε μέρα. Σε γεμίζει; Φτιάχνετε ποιοτικές στιγμές; Έρχεστε πιο κοντά συναισθηματικά; Χαίρεστε να βλέπεστε; Είναι ο λεγάμενος παρών συναισθηματικά στη σχέση σας; Σε αναζητά; Σου φέρεται καλά;

Όσο πιο δυνατά και σταθερά χτίζετε το μεταξύ σας, τόσο λιγότερη σημασία θα έχει πιθανώς ο πρώην. Κι αν δεν πετύχει, θα μου πεις, κυρά μου, και ο λεγάμενος γυρίσει στον πρώην του, τζάμπα δεν θα τα έχω κάνει όλα αυτά και θα ’χω χάσει και χρόνο;

Όχι! Κερδισμένος θα ’σαι. Θα έχεις δώσει μια ευκαιρία στον έρωτα και τη συντροφικότητα. Εγγυήσεις δεν υπάρχουν ποτέ.

Άσε τον πρώην του και επικεντρώσου στη σχέση σας.

signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 190 guests και κανένα μέλος