Οι Δυο Νεράιδες

Έχω τον ανθρωποδιώχτη!

lonely lesbianΓεια σας νεράιδες!!

Είμαι η Αλεξία. Είμαι 30 ετών. Δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε παρόλ' αυτά νομίζω θα με καταλάβετε. 

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν αρέσω στους άλλους!!

Και μπαίνω σε λεπτομέρειες. Έκανα το coming out στα 25 περίπου. Όταν δηλαδή το αποδέχτηκα πια κι εγώ. Και μου πήρε επίσης κάποιο χρόνο να προσαρμοστώ στη νέα κατάσταση. Κάτι όμως έχω κάνει στον ερωτισμό μου προφανώς και δεν μπορώ να προκαλέσω έλξη!!Και απευθύνομαι σε εσάς γιατί σε όλους τους άλλους έχω ήδη απευθυνθεί! 

Ένα μεγάλο διάστημα, πριν αποδεχτώ τη σεξουαλικότητά μου, είχα “απαγορεύσει” στον εαυτό μου να προκαλέσει έλξη σε άτομο του ίδιου φύλου. (Για διάφορους κοινωνικοθρησκευτικοοικογενειακούς λόγους). Πιθανόν αυτό είχε κάποιες συνέπειες, ένα “πάγωμα” αυτής της έκφρασης. Εγώ δηλαδή εκεί το αποδίδω. Εσείς μπορεί να εντοπίσετε κάτι άλλο.

Για να σας προλάβω θα σας πω ότι δε θεωρώ ότι είναι ζήτημα εμφάνισης ή περιποίησης ή κοινωνικότητας. Επίσης σε καιρό απελπισίας ακολούθησα κάθε (επιφανειακή) συμβουλή. Περιποιήθηκα πιο πολύ. Ντύθηκα διαφορετικά. Βγήκα. Γνώρισα κόσμο. Πήγα σε κατάλληλα μαγαζιά. Κατέβασα κατάλληλες εφαρμογές. Έχω συζητήσει και με ψυχολόγο.

Για να σας δώσω επίσης να καταλάβετε, έχω ενισχύσει όλα τα υπόλοιπα, καλλιέργεια, προσωπική υγιεινή, χιούμορ, δεξιότητες αλλά αυτό λείπει!! Και δεν ξέρω πως το “φέρνω πίσω” ξανά!! Ούτε εγώ δηλαδή θα ενδιαφερόμουν για μένα!Το νιώθω ότι συνήθως δεν εκπέμπω κάτι....κι όταν εκπέμπω, και μια κοπέλα τελικά γοητεύεται, είναι ζήτημα χρόνου να γκρεμιστεί. Εγώ που θα την κερδίσω με το χιούμορ και τη γοητεία στην αρχή.....μόλις πάει το ενδιαφέρον να μεγαλώσει,θα την απωθήσω! 

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο. Ελπίζω να μου απαντήσετε κι έστω και κάτι μικρό να με ξεκλειδώσει.


 

kali neraida 80x80

Αγαπητή φίλη,

Μου βάζεις δύσκολα. Ναι μεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου, δεν έχω όμως στοιχεία στα χέρια μου για να καταλάβω τι φταίει.

Γιατί λες εσύ η ίδια λες ότι “δεν θα ενδιαφερόσουν για σένα”; Τι σου λείπει; Τι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να έχεις παραπάνω; Δεν μπορώ να ξέρω τι κάνεις στραβά και αποτυγχάνει κάθε προσπάθειά σου. Τι είναι το “απωθητικό” που λες ότι έχεις;

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να απευθυνθείς σε ειδικό (ψυχολόγο, σύμβουλο ψυχικής υγείας) για να συζητήσετε με λεπτομέρεια την κατάσταση. Αυτός/-η θα μπορέσει να σε βοηθήσει πιο ουσιαστικά. Γιατί πριν να ξεκλειδωθείς όπως λες, πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε κλειδώνει! 

Φιλικά

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Κλειδωμένη μου λεσβία,

Αν, όπως λες, για κάποια χρόνια έκανες ό,τι περνούσε απ’ το χέρι σου για να εμποδίσεις την ομόφυλη έλξη (αυτά τα σκατά παθαίνουμε στην ομοφοβικιά κοινωνία που ζούμε), τότε ίσως ακόμα να μένουν ίχνη αυτής της στάσης μέσα σου. Τι εννοώ: ναι μεν τώρα λες ότι θέλεις να γνωρίσεις γυναίκες, θέλεις να ζήσεις πιο ελεύθερα, όμως σίγουρα έχεις ξεπεράσει την καταπίεση που σε κρατούσε τόσα χρόνια μαγκωμένη;

Την ομοφοβία μας δεν την ξεπερνάμε μπαμ και κάτω. Σχεδόν πάντα μένουν ίχνη της, βαθιά ριζωμένοι αυτοπεριορισμοί που μας έχουν γίνει δεύτερη φύση, αφού τόσα και τόσα χρόνια κρυβόμασταν και φοβόμασταν.

Στη θέση σου θα έκανα δυο πράγματα: πρώτον, θα έκανα πολύ περισσότερη παρέα με άλλες γκέι γυναίκες και άντρες, δηλαδή θα ασχολιόμουν με την λοατ κοινότητα. Εκεί μέσα θα ξεθαρρέψεις και θα ξεπεράσεις πολλή απ’ την ομοφοβία που ίσως ακόμα μένει. Αρκεί να μην περιμένεις να βγάλεις γκόμενα μεμιάς! Ασ' το να κυλήσει και σιγά σιγά θα γνωρίσεις και γκομενάκια. Γράψουν εθελόντρια στο Athens Pride, πήγαινε στη ΛΟΑ ή στην Colour Youth.

Δεύτερον, αν βλέπεις ότι παρ’ όλ’ αυτά δυσκολεύεσαι, να απευθυνθείς σε επαγγελματία ψυχικής υγείας που ΣΙΓΟΥΡΑ να είναι ευαισθητοποιημένη/ος πάνω σε τέτοια θέματα. Δεν αρκεί να «μην έχει πρόβλημα με τους γκέι»!!! Μπορούμε να σου προτείνουμε κάποιες/ους.

Φιλικά

 signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος