Οι Δυο Νεράιδες

Αδιέξοδο με τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό

biΓεια σας.

Είμαι άντρας 28 χρονών και είμαι λίγο μπερδεμένος ως προς τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Από τη μία μου αρέσουν πολύ οι γυναίκες εξωτερικά αλλά δεν έχω επιθυμία για σεξ μαζί τους, τουλάχιστον σε ενεργητικό ρόλο, ενώ από την άλλη φαντασιώνομαι κυρίως άντρες αλλά η επιθυμία κρατάει όσο κρατάει η φαντασίωση και η αυτοικανοποίηση και με το που τελειώνω, χάνεται.

Όταν είμαι σε ουδέτερη, χαλαρή φάση, δε μου αρέσουν οι άντρες, δεν έχω νιώσει έλξη για κάποιον, ούτε μου έχει αρέσει ποτέ κάποιος.

Με γυναίκες έχω κάνει κάποιες απόπειρες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είχα δυσκολία στη στύση.

Νιώθω ότι είμαι σε αδιέξοδο γιατί, ενώ οι γυναίκες μου αρέσουν πολύ δεν υπάρχει σεξουαλική επιθυμία και με τους άντρες που υπάρχει η σεξουαλική επιθυμία, δε μου αρέσουν όλα τα υπόλοιπα. Επομένως στην παρούσα φάση δε μπορώ να προχωρήσω ούτε με το ένα φύλο ούτε με το άλλο, καθώς και στις δύο περιπτώσεις κάτι λείπει... Πώς θα μπορούσα να το χειριστώ;


 

kali neraida 80x80

Αγαπητέ φίλε, 

Όπως καταλαβαίνεις το θέμα είναι σοβαρό και δεν μπορεί να λυθεί μέσα από την τρισχαριτωμένη στήλη μας. Πιστεύω ότι χρειάζεσαι βοήθεια από ειδικό (μη ομοφοβικό, εννοείται!). Πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία ψυχικής υγείας και η Καλύτερη μπορεί να σου πει περισσότερα. 

Φιλικά,  

signature kali neraida

 

kaliteri neraida 80x80

Προβληματισμένε φίλε μου,

Το αδιέξοδο που περιγράφεις δεν είναι πολύ πρωτότυπο. Πολλοί άντρες και γυναίκες νιώθουν σεξουαλική έλξη για το ίδιο φύλο χωρίς να νιώθουν και συναισθηματική έλξη (όπως και το αντίθετο). Ο σεξουαλικός προσανατολισμός εμπλέκει πολλά στοιχεία, όχι μόνο με το τι μας σηκώνεται.

Σε μια πιο ελεύθερη κοινωνία, όπου θα επιτρέπονταν όλες οι έλξεις και οι προσανατολισμοί, θα μας ήταν πιο εύκολο να ζήσουμε αυτό που βγαίνει πηγαία από μέσα μας. Όμως τώρα κάποιες έλξεις θεωρούνται αρνητικές, βρώμικες, κατακριτέες και αυτό μας εμποδίζει να τις ζήσουμε – ακόμα και στη φαντασίωσή μας. Άρα εμποδιζόμαστε, αυτολογοκρινόμαστε, στραμπουλιόμαστε ψυχικά και ερωτικά.

Μπορεί να σου αρέσουν οι άντρες σεξουαλικά αλλά να εμποδίζεσαι να το ζήσεις πιο ολοκληρωμένα λόγω της εσωτερικευμένης ομοφοβίας (καταπίεσης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού). Μπορεί να σου αρέσουν και οι γυναίκες, αλλά να αγχώνεσαι επειδή σου αρέσουν και άντρες – δηλαδή να είσαι αμφισεξουαλικός.

Στη θέση σου θα απευθυνόμουν σε εγγυημένα ευαισθητοποιημένο επαγγελματία ψυχικής υγείας που να ξέρει από τέτοια θέματα. Δεν αρκεί να «μην έχει πρόβλημα με τους γκέι»! Ένας μη ευαισθητοποιημένος Ψ μπορεί να σου κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Μπορούμε να σου προτείνουμε κάποιες/ους, εάν θέλεις.

Καλή δουλειά με τον εαυτό σου!

 signature kalyteri neraida

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 387 guests και κανένα μέλος