Βιογραφικά Σημειώματα

Βιογραφικό Καλής Νεράιδας

neraidaΗ Καλή Νεράιδα γεννήθηκε πριν από δύο αιώνες σε χωριό της Τρανσυλβανίας, διάσημο για τον παστουρμά του. Παιδί-θαύμα, όχι μόνον έδινε διαλέξεις από την κούνια, αλλά σε ηλικία δύο ετών άρχισε μαθήματα κλασικού χορού δι' αλληλογραφίας με τα Μπαλέτα Μπολσόι. Δυστυχώς, εξαιτίας του αναξιόπιστου ταχυδρομείου της τότε τσαρικής Ρωσίας, αποφοίτησε 173 χρόνια αργότερα.

Σε ηλικία 7 ετών έκανε το πρώτο της θαύμα όταν μεταμόρφωσε τη δασκάλα της σε παπαγάλο του Αμαζονίου του γένους Αra ararauna (πολύ σπάνιο). Φρόντισε με επιμέλεια τη μόρφωσή της και έχει αποφοιτήσει από τις περισσότερες σχολές των οποίων τα πτυχία κατέχει, τριάντα συνολικά.

Μεγάλη φιλέλλην, έλαβε για καλλιτεχνικούς λόγους μέρος στην Επανάσταση του '21, όπου με σειρά θαυμάτων χάρισε τη νίκη στους Έλληνες στις μάχες του Βαλτετσίου, της Τρίπολης και στο χάνι της Γραβιάς. Οι φήμες ότι διατηρούσε θυελλώδη ερωτικό δεσμό με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο είναι εντελώς βάσιμες. Όταν ο Ανδρούτσος τα έφτιαξε με τον Λόρδο Βύρωνα, η Καλή Νεράιδα κλείστηκε σε διάσημη μονή του Αγίου Όρους όπου σπούδασε εξ επιφοιτήσεως οικονομικά, φωνητική και παραψυχολογία.

Μετά την κατάρρευση της μονής, ασχολήθηκε με διάφορα ευγενή επαγγέλματα (γκαλερίστ, κριτικός τέχνης και φωτομοντέλο) χωρίς όμως ποτέ να εγκαταλείψει το φιλανθρωπικό της έργο, το οποίο εξασκεί με μεγάλη επιτυχία κατά διαστήματα.

Η ήρεμη φύση της την έχει αναγκάσει να μην αποδεχτεί τιμητικές διακρίσεις και θέσεις που της έχουν κατά καιρούς προσφερθεί όπως το Βραβείο Νόμπελ ειρήνης, ο τίτλος του Δαλάι Λάμα, το στέμμα της Αγγλίας και η διοίκηση της αλ Κάιντα.

Προς το παρόν προσφέρει τις υπηρεσίες της στο 10% αντί ενός σεβαστού και αφορολόγητου μηνιαίου αντιτίμου (εξαψήφιου), το οποίο δωρίζει στο σύνολό του στο διαστημικό πρόγραμμα της Λανκόμ.

 

Βιογραφικό Καλύτερης Νεράιδας

neraida-kalyterhΠριν ακόμα βγει από την κοιλιά της μάνας της έδειξε πόσο καλή ήταν παίζοντας λάστιχο με τα έντερα της μάνας της και ντραμς στις ωοθήκες της. Αντί για γάλα έπινε καϊπιρμιλούπα και αντί για φρουτόκρεμες έτρωγε τις οικονομίες της οικογένειάς της. Σε τρυφερή ηλικία συμμετείχε στην ανατροπή του Τσάρου, αλλά ουδεμία ευθύνη φέρει που οι μπολσεβίκοι πήραν στα σοβαρά το αστείο της να τον εκτελέσουν κι αυτόν κι όλο του το σόι.

Στην εφηβεία έτυχε να κάνει παρέα μ' ένα wannabe καλλιτέχνη-αρχιμαλάκα, ο οποίος για την εντυπωσιάσει αργότερα πήγε κι έφτιαξε θαλάμους αερίων. Έπεσε έξω, γιατί η Καλύτερη Νεράιδα δεν εντυπωσιάζεται από μαζικές καταστροφές όπου πεθαίνει πολύς κόσμος ταυτόχρονα ένα τουρλομπούκι, αλλά από εξατομικευμένες, φριχτές, αιματηρές, προσωπικές τραγωδίες, όπου μπορεί να απολαύσει τον πόνο ζωγραφισμένο ξεκάθαρα στο πρόσωπο του καθενός.

Δεν πήγε ποτέ πανεπιστήμιο επειδή κανείς δεν της ζήτησε να διδάξει, αλλά έχει δώσει τα φώτα της σε πολλούς. Τα έχει αλλάξει, θέλει να πει.

Ασχολήθηκε ένα διάστημα με την ηθοποιία. Στην πραγματικότητα η Καλύτερη Νεράιδα είναι αυτή που γκρέμισε τη μανούλα του Damien στο The Omen απ' τον εξώστη και έριξε σ' εκείνον το φταίξιμο. Επίσης ντούμπλαρε το Alien στις σκηνές που έπρεπε να σκοτώσει πολλούς κομπάρσους μαζί και δεν προλάβαινε. Είναι σταυραδερφή της Τασσώς Καββαδία, κολλητή της Αλέξις Κόλμπυ-Κάρρινγκτον και νονά της Carrie. Σταμάτησε να παίζει με τον Chucky επειδή της ζητούσε πολλές αγκαλίτσες και γούτσου-γούτσου. Η μουρλή στο Misery από την Καλύτερη Νεράιδα έκλεψε την ιδέα να σπάσει τα ποδάρια του συγγραφέα, μια πατέντα που η Καλύτερη Νεράιδα εφάρμοζε από τα μικράτα της σε όσους της χαμογελούσαν χωρίς άδεια.

Είναι πρωταθλήτρια Κινέτας στο πινγκ-πονγκ, αλλά για μπαλάκια χρησιμοποιεί τα αρχίδια των αντρών που τολμούν να τελειώσουν πριν από εκείνη.

Στον ελεύθερο χρόνο της βασανίζει παιδάκια και βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής — να το διαβούν.

{mos_fb_discuss:none}