Ειδήσεις

Ελλάδα: Ο Γ. Καρατζαφέρης, ο Ηλ. Ψινάκης, το Σύμφωνο Συμβίωσης και το Βήμα

Ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας το Βήμα Ν. Χασαπόπουλος δεν διαβάζει το 10%, ούτε άλλα ΛΟΑΔ έντυπα ούτε ΛΟΑΔ ιστολόγια - το πιθανότερο είναι ότι δεν διαβάζει ούτε τα πρακτικά των συζητήσεων στη Βουλή. Διαφορετικά δεν εξηγείται που σε συνέντευξη που κάνει στον Γ. Καρατζαφέρη (δημοσιεύεται στις 13/9/09), του λέει:  «είστε το μοναδικό κόμμα που είχατε στηρίξει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλοφίλων» (!).

Για το πώς το ΛΑΟΣ... στήριξε το Σύμφωνο Συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους μπορείτε να το διαβάσετε στην ανάλυση του e-lawyer από το ιστολόγιό του.

(Βλ. ενδεικτικά  και σχετικά άρθρα και ειδήσεις του 10%: Πολιτικό σύστημα και Σύμφωνο ΣυμβίωσηςΣυντήρηση και ομοερωτοφοβία για το Σύμφωνο Συμβίωσης (Ελευθεροτυπία, 25/7/09)Συζήτηση του Συμφώνου Συμβίωσης στη Βουλή (sigmalive.com, 8/9/09), Ανακοίνωση της ΟΛΚΕ για τη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στη Βουλή).

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης έχει ως εξής:

«Ν. Χασαπόπουλος: Τι έγινε τελικά με το θέμα Ψινάκη:

Γ. Καρατζαφέρης: « Σε αυτές τις εκλογές ίσως δεν είναι επαρκής ο χρόνος επωάσεως της ιδέας». 

Ν.Χ. - Πάντως είστε το μοναδικό κόμμα που είχατε στηρίξει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλοφίλων.

Γ.Κ. -
«Οχι ακριβώς. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια νομική ρύθμιση που να αποκαθιστά τα οικονομικά δικαιώματα. Οχι βεβαίως γάμος, εξάλλου σε επίπεδο γάμου υπάρχει ο πολιτικός και μόνο. Οτιδήποτε άλλο είναι μακράν από τη δική μας κουλτούρα και εναντιώνεται και στην Εκκλησία μας. Πιστεύω ότι δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι οι άνθρωποι. Ο κ. Ψινάκης έχει έναν δικό του τρόπο ζωής, προκλητικό για κάποιους. Αναρωτιέμαι όμως: Η Δημοκρατία θα πρέπει να στεγάζει μόνο τα βαθύχρωμα κουστούμια, δεν μπορεί να πάει και σε και πιο ανοιχτά χρώματα; Πρέπει να περιορίζεται μόνο στους συντηρητικούς; Και μιλάω όχι για τους συντηρητικούς- προοδευτικούς της Αριστεράς. Αυτοί είναι πιο συντηρητικοί και από συντηρητικοί. Τα παιδιά με τα σκουλαρίκια δεν έχουν δικαίωμα; Ο Χριστόδουλος τα έβαλε μέσα στην Εκκλησία και στο ιερό της καρδιάς του. Είναι καλύτερο να έχουν γυρίσει αυτά τα παιδιά την πλάτη στην πολιτική; Μετά, τα άλλα παιδιά των γηπέδων και των διάφορων θυρών πρέπει να μείνουν στον φανατισμό των χούλιγκαν ή να μάθουν τι είναι η πολιτική; Αν πράγματι αποδεχθούμε ότι πρέπει να πλατύνουμε τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό, ποιος θα μιλήσει σε αυτά τα παιδιά;»».

Πηγή: Βήμα


Διόρθωση

Η συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη στο Ν. Χασαπόπουλο δημοσιεύτηκε στο Βήμα στις 13 Σεπτεμβρίου και όχι στις 19, όπως γράφαμε. Η διόρθωση έχει περιληφθεί στο κείμενο.


  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 guests και κανένα μέλος