Ειδήσεις

ΗΠΑ: Εκτός της Απογραφής του 2010 τα παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια

Τα παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα καταγραφούν στην τακτική Απογραφή του 2010 στις ΗΠΑ, καθώς η αρμόδια υπηρεσία, η U.S. Census Bureau, αποφάσισε να αγνοήσει τις απαντήσεις των δύο εταίρων στο ερώτημα της οικογενειακής κατάστασης και να τους καταχωρίσει ως «ανύπαντρους» / «ανύπαντρες».

Η υπηρεσία επικαλείται λόγους συνέπειας με τον τρόπο που κάθε αμερικανική υπηρεσία δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με το νόμο του 1996 για το οικογενειακό δίκαιο, οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες καλούνται να αναγνωρίζουν μόνο ετερόφυλους γάμους.

Ως αποτέλεσμα, τα παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια των ΗΠΑ θα καταγραφούν ως «ανύπαντροι» και όσα από αυτά έχουν παιδί θα καταγραφούν ως «μονογονεϊκές οικογένειες».

«Είναι ντροπή - πρόκειται για κάτι βγαλμένο από τον Όργουελ», είπε στην εφημερίδα Mercury News η Σάνον Μίντερ, νομική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Λεσβιών (National Center for Lesbian Rights).

Πηγή: advocate.com

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 guests και κανένα μέλος