Ειδήσεις

Ελλάδα: Ανακοίνωση της ΟΛΚΕ για την παράνομη κράτηση της Πάολα

2008-07-30-olke-badges-120.jpgH Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στην τραβεστί και ακτιβίστρια Πάολα, η οποία, όπως έχει καταγγελθεί, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της παράνομης πορνείας και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού, όπου δέχτηκε απειλές από τους αστυνομικούς και το διοικητή του τμήματος κ. Ασβεστά.

Η ανακοίνωση της ΟΛΚΕ έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά οι ελληνικές αστυνομικές αρχές δείχνουν την απάνθρωπη αδιαφορία τους για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα συμπολιτών και συμπολιτισσών μας. Στις 23 Ιουλίου η γνωστή τραβεστί και ακτιβίστρια Πάολα συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Κολωνού με την κατηγορία της παράνομης πορνείας και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου υπέστη απειλές, εξευτελισμό και ψυχολογική βία. Την επόμενη ημέρα στο δικαστήριο αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερη. Το περιστατικό αυτό θυμίζει επικίνδυνα τις «επιχειρήσεις αρετή» που εξαπολύονταν κατά των εκδιδόμενων τραβεστί και τρανσέξουαλ προ δεκαετιών με σκοπό την ηθική χειραγώγηση της κοινωνίας. Τέτοιες τακτικές δεν αρμόζουν σε αστυνομικές αρχές σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, καθώς οφείλουν να διατηρούν την τάξη και όχι να την διαταράσσουν. 

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κολωνού κ. Ασβεστά και στους αρμόδιους υπουργούς  Δημόσια Τάξης, Εσωτερικών, Υγείας και Δικαιοσύνης ότι αποτελεί υποχρέωσή τους η ισότιμη μεταχείριση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και η νομική διευθέτηση των ζητημάτων εκείνων που επιτρέπουν σε όλους και όλες να ζουν εξίσου ελεύθερα και να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι σε πολλά κράτη της Ευρώπης οι τραβεστί και οι τρανσέξουαλ προστατεύονται είτε νομικά είτε συνταγματικά από διακρίσεις, καθώς και από  εγκλήματα μίσους.

Η ΟΛΚΕ εκφράζει την συμπαράστασή της τόσο στην Πάολα όσο και σε κάθε άλλη τραβεστί που υφίσταται την στυγνή πολιτική περιθωριοποίησης των τρανσεξουαλικών ατόμων, τα οποία φαίνεται ότι εκ των προτέρων και χωρίς αποδείξεις θεωρούνται εγκληματίες από τις ελληνικές αρχές. Έχουμε σκοπό να θέσουμε προ των ευθυνών τους όλους εκείνους κι εκείνες που ευθύνονται για την περιθωριοποίηση ανθρώπων της κοινότητάς μας και να ασκήσουμε πίεση για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Αθήνα 28 Ιουλίου 2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΚΕ»

Πηγή: ΟΛΚΕ

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος