Ειδήσεις

Μεξικό: Χιλιάδες στην πρώτη διεθνή πορεία εναντίον της ομοφοβίας

2008-08-10-mexico-march-120Χιλιάδες συμμετείχαν στην πρώτη Διεθνή Πορεία εναντίόν του Στιγματισμού, των Διακρίσεων και της Ομοφοβίας που διοργανώθηκε στην Πόλη του Μεξικού στις 2 Αυγούστου, μία ημέρα πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το ΑΙDS που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην πορεία ήταν και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Jose Angel Cordova, πρώτη φορά που κυβερνητικό στέλεχος της χώρας συμμετείχε σε εκδήλωση υπέρ της σεξουαλικής διαφορετικότητας. Δεν έλειψαν ωστόσο οι αποδοκιμασίες, καθώς οι διαδηλωτές τον κατηγορούν ότι δεν κάνει όσα πρέπει για να καταπολεμήσει την ομοφοβία και το AIDS.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο

Δυο ημέρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας Felipe Calderón Hinojosa συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στον τομέα παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών, μέλη lgbt οργανώσεων και οργανώσεων για το HIV/AIDS.

Όπως έγινε γνωστό μετά την ιδιωτικού χαρακτήρα συνάντηση, συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης των προγραμμάτων καταπολέμησης της ομοφοβίας και μείωσης του κόστους των φαρμάκων κατά του HIV/AIDS, που παραμένει ως και 30% αυξημένο σε σχέση με τις διεθνείς τιμές. Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων έθεσαν στον Πρόεδρο τις προτάσεις τους για να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και οι ομοφοβία, μεταξύ των οποίων η εισαγωγή της σχολικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με επιστημονικά κριτήρια.

Πηγές: AFP, sentidog.com
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος