Ειδήσεις

ΗΠΑ: Βιβλίο για τους ομοφυλόφιλους στον ισλαμικό κόσμο

2008-08-12-gay_muslims-120Ο τρόπος ζωής των ομοφυλόφιλων στον ισλαμικό κόσμο είναι το θέμα του βιβλίου του Afdhere Jama «Illegal Citizens: Queer lives in the Muslim world» (εκδ. Salaam Press). Καταγράφει τη ζωή 33 ανθρώπων σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Νιγηρία, ο Λίβανος, η Ινδονησία, η Βοσνία, η Κίνα, η Ινδία και η Ουκρανία.

«Ξεκίνησα να πω τις ιστορίες ανθρώπων που υποφέρουν παντού», δήλωσε ο συγγραφέας στο YahooNews. «Αντί γι'αυτό, συνάντησα μια ποικιλομορφία ζωών, μεταξύ των οποίων και ευτυχισμένες, μερικές φορές σε μέρη που ποτέ δεν είχα φανταστεί».

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε επίσης στις διώξεις και την καταπίεση των ομοφυλόφιλων στον ισλαμικό κόσμο, όπου, όπως είπε, πολλοί εξαφανίζονται χωρίς ίχνη. «Κι αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή οι γκέι και λεσβίες μουσουλμάνοι δεν έχουν φωνή. Δεν μπορούν να αντιδράσουν στη βία διότι για τους πάντες δεν υπάρχουν».

Ο Jama, που γεννήθηκε στη Σομαλία και μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν στη χώρα του ξέσπασε ο εμφύλιος, αποφάσισε να γράψει το βιβλίο μετά την εκτέλεση ενός λεσβιακού ζευγαριού στη Σομαλία το 2001.

.Πηγή: pinknews.co.uk
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 guests και κανένα μέλος