Ειδήσεις

Μ. Βρετανία: Η Μ15 στρατολογεί γκέι και λεσβίες πράκτορες

080818-secret-agent-120Η βρετανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών M15 απευθύνθηκε στη γκέι οργάνωση Stonewall (συνιδρυτής της οποίας είναι ο άουτ ηθοποιός Ίαν Μακέλεν) για να ζητήσει βοήθεια στην στρατολόγηση περισσότερων γκέι. Φέτος, η M15 θα περιλαμβάνεται στη λίστα γκέι φρέντλι εργοδοτών που εκδίδει η Stonewall. 

Επιπλέον, η υπηρεσία απευθύνει μήνυμα στους πράκτορές της να είναι περισσότερο ανοιχτοί γαι τη σεξουαλικότητά της.

Ο διευθυντής του Stonewall Μπεν Σάμερσκιλ εκδήλωσε τη χαρά της οργάνωσης για την απόφαση της Μ15 και δήλωσε πως θα ενθαρρύνει τους γκέι απόφοιτους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. «Είναι ένα σημάδι ότι οι άνθρωποι σε κάθε είδους δημόσιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο την πρόσληψη ταλέντων. Προηγουμένως, οι δημόσιες υπηρεσίες παρέχονταν από τον «Ανδρα από το Υπουργείο», που ήταν λευκός και ετεροφυλόφιλος. Αυτό τώρα αλλάζει».

Μέχρι τις αρχές του 1990, οι γκέι άνδρες και γυναίκες αποθαρρύνονταν να αναλάβουν θέσεις σε ευαίσθητους κρατικούς τομείς, διότι θεωρούνταν ευάλωτοι σε εκβιασμό. 

Το άνοιγμα της Μ15 στην γκέι κοινότητα αποτελεί μέρος της επέκτασης της υπηρεσίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο και επίσης μέρος της προσπάθειάς της να αυξήσει την ποικιλομορφία στους κόλπους της.

«Καλωσορίζουμε κάθε αίτηση, αλλά θα μας ενδιέφεραν ιδιαιτέρως αιτήσεις από γυναίκες, μέη εθνικών μειονοτήτων και αναπήρους», αναφέρει η ιστοσελίδα στρατολόγησης της Μ15.

Πηγή: pinknews.co.uk

H είδηση στον ελληνικό τύπο

 Τα Νέα: Στη στρατολόγηση ομοφυλοφίλων στους κλάδους της στρέφεται η βρετανική MI5 

Η Καθημερινή: Ανοιχτές οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για τους ομοφυλόφιλους

In.gr: Στη στρατολόγηση ομοφυλοφίλων στους κλάδους της στρέφεται η βρετανική MI5
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος