Ειδήσεις

Κολομβία: Γκέι ομάδα ποδοσφαίρου ξεσηκώνει συντηρητικό χωριό

080826-gay-football-team-120Το Viterbo Caldas, ένα μικρό συντηρητικό χωριό της Κολομβίας, υπολογίζεται ότι έχει περίπου 15 χιλιάδες κατοίκους. Όπως συμβαίνει και στην πλειονότητα των αγροτικών κοινωνιών, το Viterbo δε γλίτωσε από τη βία που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα η δεξιά παραστρατιωτική ομάδα «Black Eagles» ακόμη παραμένει ενεργή στα περίχωρα του.

Το Viterbo επίσης είναι η εστία των "Stargays", μια ομάδα ποδοσφαίρου που αποτελείται από παίκτες γκέι και τρανσέξουαλ. Η είδηση είναι ότι αυτή η ομάδα χαίρει της επίσημης υποστήριξης του δημάρχου της πόλης και φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτή από όλους τους Βιτερμπιώτες, με μοναδική εξαίρεση τον καθολικό ιερέα του χωριού.

Σε ένα ιδιαίτερο άρθρο του Juan Miguel Álvarez, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην καθημερινή εφημερίδα "La Patria" («Ποδόσφαιρο στο Viterbο: Stargays εναντίον Hot Chicas») ο δημοσιογράφος περιγράφει το πώς και οι ίδιοι του οι φίλοι εκπλήσσονται με το ότι υπάρχει μια γκέι ομάδα ποδοσφαίρου που χαίρει αποδοχής στη συντηρητική κοινότητα του Caldas.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα έχει εμφανιστεί σε λίγους αγώνες δημοσίως, αλλά σε μια πρόσφατη αναμέτρηση κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 500 οπαδούς. Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μικρός σε σχέση με το πλήθος που προσέλκυσαν στον πρώτο τους αγώνα πριν από 7 μήνες, όταν χρειάστηκε να ανοίξει μια συγκεκριμένη περιοχή του σταδίου καθώς είχαν γεμίσει όλες οι κερκίδες.

Προφανώς υπάρχει και ένα στοιχείο περιέργειας το οποίο καταφέρνει να προσελκύει τόσους πολλούς θεατές, αλλά ο Álvarez δηλώνει πως την ημέρα του αγώνα στο Viterbο, επικρατούσε σ' όλο χωριό ένα εορταστικό κλίμα και πως ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται στο στάδιο ώρες πριν από την έναρξη του αναμενόμενου γεγονότος.

«Αυτοί οι αγώνες είναι γεγονότα τα όποια προσελκύουν πάρα πολύ κόσμο, εξαιρουμένου βέβαια του ιερέα του χωριού.», περιγράφει ο Nelson Sánchez ο οποίος είναι υπεύθυνος του σταδίου του Viterbο τα τελευταία 10 χρόνια. «Ρωτήθηκα αν το στάδιο μπορούσε να παραχωρηθεί και εγώ δέχτηκα, καθώς είναι δημόσιος χώρος τον οποίο κάθε κάτοικος αυτού του χωριού έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί.»

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι συγκεκριμένα η άποψη του ιερέα της πόλης για το θέμα ο Sánchez αφηγήθηκε ότι «στη λειτουργία της Κυριακής ο ιερέας δήλωσε πως δεν είναι σύμφωνος με το να συμμετάσχει ο κόσμος σε αυτά τα ματς, μιας και όταν η εκκλησία είχε προτείνει παρόμοιες δραστηριότητες για εξασφάλιση πόρων, δεν έλαβε την ιδία ανταπόκριση όπως αυτή που λαμβάνουν οι αγώνες των Stargays».

Με άλλα λόγια ο ιερέας δεν είναι απόλυτα εναντίον αυτής της γκέι ομάδας ποδοσφαίρου, αλλά τον ενοχλεί που ο κόσμος ξοδεύει τα χρήματα του για να παρακολουθεί τους αγώνες της, ενώ θα μπορούσε να τα δωρίσει στην εκκλησία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση. Οι αντίπαλοι των Stargays, μια άλλη ομάδα γκέι από γειτονική περιοχή που ονομάζονται Hot Chicas, εμφανίστηκε με λιγότερους παίκτες και γι' αυτό χρειάστηκε λίγο χρόνο ώστε να «στρατολογήσει» αναπληρωματικούς εκείνη τη στιγμή. Προκειμένου να διατηρηθεί ενθουσιασμένο το κοινό κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης 3 παίκτες άρπαξαν τα «pompons» και χόρεψαν στους ρυθμούς της Thalia, της Gloria Trevi και της Beyonce.

Το παιχνίδι, με στοιχεία αγώνα ποδοσφαίρου, γκλάμουρ, διαγωνισμού ομορφιάς, δραματισμούς και πόζες για φωτογραφίες (κάποιοι παίκτες σταματούσαν ακόμη και το παιχνίδι όταν τους αποθανάτιζε κάποια μηχανή) εντυπωσίασε αυτούς που παρακολούθησαν την κυριαρχία των Stargays στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα κατέληξε νικήτρια με 6-3 αυξάνοντας τις 5 διαδοχικές τους νίκες.

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων έφτασαν περίπου τα 500 δολάρια, τα οποία δόθηκαν για τη βοήθεια των θυμάτων μιας πρόσφατης πλημμύρας που άφησε χωρίς σπίτι πολλούς κατοίκους του Viterbο.

Πηγή: sentidog.com

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 guests και κανένα μέλος