Ειδήσεις

ΗΠΑ: Το NBC λογοκρίνει το σύντροφο του Μάθιου Μίτσαμ

080826-mathew-mitcham-120Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων στις ΗΠΑ, απέφυγε να αναφερθεί στο σύντροφο του Μάθιου Μίτσαμ, του μοναδικού ανοιχτά γκέι άνδρα αθλητή στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στην κατάδυση από τα 10 μέτρα.

Στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του, ο Μίτσαμ αγκάλιασε τη μητέρα του και τον σύντροφό του και είπε ότι ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο ότι οι δυο τους ήταν παρόντες σε αυτή τη στιγμή της ζωής του στο Πεκίνο.

Ωστόσο, παρά το ότι το NBC φιλοξενεί εκτεταμένες δηλώσεις και ρεπορτάζ για τις οικογένειες των αθλητών, στην περίπτωση του συντρόφου του Μίτσαμ απέφυγε να κάνει σχεδόν την παραμικρή αναφορά.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Cyd Zeigler του περιοδικού Outsports είπε: «Αν είχε καρκίνο ή αν οι γονείς του είχαν σκοτωθεί σε αυτοκινιτιστικό όταν ήταν 2 χρονών ή αν είχε μόλις κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του, θα το είχαν αναφέρει. Αλλά δεν τον έδειξαν να αγκαλιάζει το αγόρι του, δεν το ανέφεραν καθόλου. Μίλησαν για «προσωπικά προβλήματα», αλλά φοβάμαι ότι αποφάσισαν ότι η σεξουαλικότητα του Μάθιου ήταν εκτός ορίων. Πραγματικά ντροπή».

Ο Mίτσαμ έδωσε στην Αυστραλία το πρώτο μετάλλιο στις καταδύσεις από το 1924, νικώντας το φαβορί για την πρωτιά, τον Κινέζο Ζου Λουξίν.

Είναι ο μοναδικός ανοιχτά γκέι άνδρας αθλητής των Ολυμπιακών του Πεκίνου, στους οποίους αγωνίστηκαν εννέα ανοιχτά λεσβίες και μία ανοιχτά αμφιφυλόφιλη γυναίκα αθλήτρια.

Πηγές: pinknews.co.uk , gaywired.com

Η είδηση στον ελληνικό τύπο

Sport24.gr: Ο πρώτος γκέι χρυσός Ολυμπιονίκης!

Τα Νέα: Χάλασε το σερί!
  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 guests και κανένα μέλος