Ειδήσεις

«Ναι» στους γκέι γάμους για χάρη του παιδιού του

του Σάκη Μαλαβάκη

portmanΟ γερουσιαστής του Οχάιο Ρομπ Πόρτμαν, πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών, έγινε την Παρασκευή ο πρώτος Ρεπουμπλικανός πολιτικός που υποστηρίζει ανοιχτά τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ο λόγος; Η ανακάλυψη ότι ο 21 ετών γιος του είναι ομοφυλόφιλος. Σε άρθρο του στην εφημερίδα του Οχάιο «Κολούμπους Ντισπάτς», ο Πόρτμαν - συγκαταλεγόταν μεταξύ των υποψήφιων αντιπροέδρων του Μιτ Ρόμνεϊ πριν τελικά πάρει τη θέση ο Πολ Ράιαν - έγραψε τα εξής: «Εφτασα στο σημείο να πιστεύω ότι εάν δύο άνθρωποι είναι έτοιμοι να δεσμευτούν πως θα αγαπιούνται και πως θα φροντίζει ο ένας τον άλλον για μια ζωή, και στις καλές και στις κακές στιγμές, τότε η κυβέρνηση δεν πρέπει να τους στερεί τη δυνατότητα να παντρευτούν». Συγκινημένος ο γιος του Γουίλ, αφότου διάβασε τα λόγια του πατέρα του ανάρτησε στο tweeter το μήνυμα «ιδιαίτερα περήφανος για τον πατέρα μου σήμερα». Ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, το 1996 ο Πόρτμαν είχε ψηφίσει υπέρ μιας νομοθετικής πράξης - Defence of Marriage Act - που ορίζει το γάμο ως πράξη που τελείται αποκλειστικά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και η οποία αποκλείει τους ομοφυλόφιλους από φορολογικές διευκολύνσεις, διάφορα επιδόματα και άλλες παροχές που προορίζονται αποκλειστικά για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Ομως, πριν από δύο χρόνια, ο Πόρτμαν και η σύζυγός του αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους αναφορικά με το δικαίωμα στον γάμο καθώς ο γιος τους, πρωτοετής φοιτητής τότε στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ώς εκείνη τη στιγμή, ο αμερικανός γερουσιαστής δεν είχε την παραμικρή υποψία για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του γιου του. Στη συνέχεια μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα με μέλη της κοινότητάς του, με τον πνευματικό του, καθώς και με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, ο οποίος είχε βιώσει ανάλογη εμπειρία καθώς η κόρη του είναι λεσβία. Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Πόρτμαν, ενήμερος για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν και ο Μιτ Ρόμνεϊ.

Οι οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την αλλαγή πλεύσης του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι τα μέλη τους δεν είναι τόσο αφελή ώστε να θεωρήσουν ότι πρόκειται για την αρχή μιας ολικής μετάλλαξης στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Αναγνωρίζουν τη σημασία της πράξης του Πόρτμαν αλλά δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με τη δημόσια υποστήριξη συγκεκριμένων αρχών από τη μεριά των πολιτικών, αρχές οι οποίες όταν αφορούν δικά τους πρόσωπα είτε εγκαταλείπονται είτε τροποποιούνται.
Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη νομοθετική πράξη - Defence of Marriage Act - αντισυνταγματική, ενώ στο τέλος του μήνα θα αποφανθεί και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Πηγή: Τα Νέα

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 333 guests και κανένα μέλος