Ειδήσεις

Δικαστήριο στο Ηράκλειο αποδέχτηκε την αλλαγή φύλου

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου αποδέχτηκε την αίτηση 26χρονου που γεννήθηκε κορίτσι και υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και έτσι ο 26χρονος γίνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς»- ο πρώτος κάτοχος βεβαίωσης αλλαγής φύλου. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο 26χρονος υποβλήθηκε στην επέμβαση πριν από μερικούς μήνες και με την παρότρυνση της ψυχιατρικής ομάδας που τον παρακολουθούσε προχώρησε τις διαδικασίες αφού σε όλη τη ζωή ένοιωθε και συμπεριφερόταν σαν άνδρας.

Για τις δυσκολίες που είχε ως τώρα στην καθημερινότητα του ο νεαρός είπε στην εφημερίδα: "Θα σας πω το πιο απλό: στο ΚΕΠ δεν μπορούσα να πάω. Τους έδειχνα την ταυτότητά μου και δεν με πίστευαν, με πετούσαν έξω. Στην τράπεζα λίγο έλειψε να καλέσουν τον υπάλληλο της εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης για να με πιάσει. Προσπαθούσα μάταια να τους πείσω ότι το πρόσωπο που απεικονιζόταν στην αστυνομική ταυτότητα ήμουν εγώ. Στην πορεία κουβαλούσα μαζί μου τα χαρτιά του γιατρού που βεβαίωναν την ταυτοπροσωπία και εξηγούσα την κατάσταση. Κατανοώ την αντίδραση τους, όμως όλο αυτό ήταν ψυχοφθόρο για μένα". Στην απόφαση του τον βοήθησε, όπως είπε, άλλο πρόσωπο που είχε ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. "Κατάλαβα ότι έπρεπε να γίνει το μεγάλο βήμα ώστε να μπορέσω να ζήσω όπως μου αξίζει. Και αυτό είναι το μήνυμα μου και προς άλλους νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα. Μεγάλη σημασία έχει, επαναλαμβάνω, η στήριξη από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον".

Πηγή: www.lifo.gr

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος