Ειδήσεις

Στα όπλα για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

parisΚρίσιμη δοκιμασία για την κοινωνική συνοχή προκαλεί το νομοσχέδιο Γάμος για ¨Ολους, που ήταν προεκλογική δέσμευση του γάλλου προέδρου. Η παραπομπή του νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση προοιωνίζεται εμφύλια διαμάχη με τους πολέμιους να επιδίδονται σε απρόβλεπτες, ακραίες και επικίνδυνες τελικά εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η συνέχεια θα γραφτεί όπως φαίνεται στα «οδοφράγματα».

Κυνηγητό βουλευτών

Η Γερουσία ολοκλήρωσε την ανάγνωση του νομοσχεδίου και το ενέκρινε χωρίς να τροποποιήσει το βασικό άρθρο που επιτρέπει τον γάμο ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου. Σύμφωνα με τη διαδικασία, προβλέπονταν να επανέλθει στο Κοινοβούλιο για τελική έγκριση στις 20 Μαΐου, μπροστά όμως στη συνεχή αύξηση επιθετικότητας των πολεμίων η κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει τη διαδικασία και να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. Η απόφαση όμως έσκασε σαν βόμβα, προκαλώντας θύελλα αγανάκτησης ακόμα και στους πιο μετριοπαθείς που είδαν την επίσπευση ως πράξη αυταρχική και δημαγωγική. H αγανάκτηση έχει μεταφρασθεί σε ένα επιθετικό κυνηγητό βουλευτών ή γερουσιαστών που ψήφισαν υπέρ, ιδιαίτερα όσων ανήκουν στην δεξιά όπως η πρώην υπουργός Chantal Jouano ή ακόμα δημοσιογράφοι που δυσκολεύονται πλέον να μετακινηθούν χωρίς αστυνομική προστασία.

Ούτε η δεξιά ξέρει

Ομάδες νεαρών, ακραίων, καθολικών κυρίως κινημάτων, προκάλεσαν άγρια επεισόδια σε συγκεντρώσεις στην επαρχία, κατάφεραν μάλιστα να μπλοκάρουν το τραίνο που μετέφερε τους ομιλητές, ενώ βρίσκονται συνεχώς έξω από τα διαμερίσματα προσωπικοτήτων και τους ενοχλούν. Η αύξηση ενός «ομοφυλοφοβικού» κλίματος έχει σηματοδοτηθεί με κρούσματα ξυλοδαρμού. Η δεξιά αντιπολίτευση επωφελείται της κατάστασης συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις. Σε ερώτημα κατά πόσον η Γαλλία ευρίσκεται προ εμφύλιου πολέμου, ο Φρανσουά Φιγιόν συμβούλευσε το πρωί τον Ολάντ, να αναβάλει τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου, αλλά στο ερώημα τι το διαφορετικό θα περιελάμβανε το νομοσχέδιο, απάντησε ότι ο ίδιος θα το έγραφε διαφορετικά το νομοσχέδιο, χωρίς όμως να απορρίπτει το ουσιώδες σημείο του, δηλαδή το γάμο για τους ομοφυλόφιλους, δείγμα τελικά πώς ούτε η αντιπολίτευση ξέρει τι πραγματικά θέλει.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
Υπεύθ. Σύνταξης Ειρήνη Αναστασοπούλου

Πηγή: deutche welle

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 306 guests και κανένα μέλος