Ειδήσεις

ΛΟΑΤ ΑμεΑ φέτος στο Athens Pride

ameaΜια νέα ομάδα δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, για να δώσει φωνή στα άτομα με αναπηρίες που ανήκουν στη ΛΟΑΤ κοινότητα.

Η ομάδα ΛΟΑΤ ΑμεΑ δημιουργήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2015, με στόχο να συγκεντρώσει ΛΟΑΤ άτομα κάθε αναπηρίας. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα η ομάδα αποτελείται από 35 μέλη από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και αυτός ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Από τις πρώτες μέρες, που η ίδρυση της ομάδας μας έγινε γνωστή, έχουμε γίνει αποδέκτες αναγνωρισιμότητας και ένθερμης συμπαράστασης από οργανώσεις ΑμεΑ και ΛΟΑΤ οργανώσεις και αυτό μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία.

Οι σκοποί της ομάδας έχουν να κάνουν, τόσο με την ορατότητα, όσο και την προσβασιμότητα των μελών, αλλά και κάθε ατόμου με αναπηρία σε ΛΟΑΤ εκδηλώσεις, με στόχο την έξαλειψη του ρατσισμού και του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία και από τη ΛΟΑΤ κοινότητα. Ορατότητα, τόσο στην κοινότητα των αναπήρων και στη ΛΟΑΤ κοινότητα, όσο και στην κοινωνία γενικότερα, ως άτομα με αναπηρία με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και έκφραση ταυτότητας φύλου από το "συνηθισμένο και κυρίαρχο".

Τα μέλη της ομάδας έχουν αρχίσει, από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας της, να ενημερώνουν, να δίνουν τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές σε όλες τις ΛΟΑΤ οργανώσεις σχετικά με την προσβασιμότητα στις εκδηλώσεις τους, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να μπορεί να παρευρεθεί, αν και εφόσον το επιθυμεί. Παράλληλα, η ομάδα μας προσπαθεί να δημιουργήσει μια εσωτερική ομάδα εθελοντών/τριών, να τους εκπαιδεύσει σε θέματα προσβασιμότητας και να παρέχει σε οποιοδήποτε άτομο με αναπηρία οποιαδήποτε διευκόλυνση αυτό επιθυμεί, ώστε να παρευρεθεί σε εκδήλωση της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Η πρώτη μας προσπάθεια, προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνει στο Athens Pride 2015, στις 13 Ιουνίου, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της επιτροπής διοργάνωσης, του συνόλου των εθελοντών/τριών του Athens Pride και εθελοντών/τριών άλλων οργανώσεων. 

Για πρώτη φορά θα υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ στην πλατεία και ειδικοί χώροι στάθμευσης, στη μία πλευρά της πλατείας, για αναπηρικά οχήματα. Για τα άτομα με αναπηρία, που δεν μετακινούνται με δικό τους μέσο ή τα ΜΜΜ, θα υπάρχει η παροχή δωρεάν μετακίνησης, προς και από, την πλατεία με ταξί της εταιρίας Uber.

Η ομάδα μας θα συμμετέχει με περίπτερο στο Athens Pride, αλλά όχι με ξεχωριστό μπλοκ στην παρέλαση. Θέλουμε να είμαστε ανάμεσα σε όσους/ες θα είναι εκεί. 

Στο περίπτερο μας κάθε άτομο θα βρει πληροφορίες για την ομάδα μας και θα έχει την ευκαιρία να μας γνωρίσει από κοντά. Ειδικά, κάθε άτομο με αναπηρία, θα βρει διερμηνείς ελληνικής νοηματικής γλώσσας και χειλανάγνωσης, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία του, το υλικό μας σε κώδικα braille και σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά, καθώς επίσης και εθελοντές/τριες προσβασιμότητας, αν επιθυμεί συνοδεία ή/και περιγραφή, για να επισκεφθεί τα υπόλοιπα περίπτερα, να απολαύσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή για να πάρει μέρος στην παρέλαση.

Έχουν, μέχρι στιγμής, αναφερθεί σε μας και στις κινήσεις προσβασιμότητας στο Athens Pride εδώ και εδώ.

Εδώ και καιρό είμαστε σε επαφή και με το Thessaloniki Pride για θέματα προσβασιμότητας και θα επανέλθουμε σύντομα με νέα ανακοίνωση σχετικά με την προσβασιμότητα στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να μας βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook (ΛΟΑΤ ΑμεΑ - Greek LGBT PwD), στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να μας ακολουθήσετε στο Twitter (@LGBTdisabledGR).

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 guests και κανένα μέλος