Ειδήσεις

Και η ΑΔΕΔΥ στηρίζει το Athens Pride

adedyΣτις 13 Ιούνη διοργανώνεται για 10η χρονιά η διαδήλωση του Athens Pride στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 7:00μμ. Αποτελεί μια ακόμα πρωτοβουλία ενάντια στην καταπίεση και το φασισμό που το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να τη στηρίξει. Οι διακρίσεις με βάση το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, την εθνικότητα είναι το ρατσιστικό όπλο στα χέρια του συστήματος προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τις πραγματικές ευθύνες για τη φτώχεια, την καταπίεση και την εξαθλίωση μετατρέποντας τους «διαφορετικούς» σε αποδιοπομπαίους τράγους και στόχους των φασιστών δολοφόνων.

Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αξιοποιώντας τη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων, της λιτότητας και της ανεργίας προχώρησαν σε επιθέσεις όχι μόνο ενάντια στους μετανάστες και την Αριστερά, φτάνοντας στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και σε επιθέσεις κατά των ομοφυλόφιλων.

Δεν είμαστε αδιάφοροι στην καταπίεση, το ρατσισμό και το σεξισμό. Στηριζόμαστε στις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος, όπως αυτή του ηρωικού συνδικάτου των ανθρακωρύχων στη Βρετανία, που από το 1985 στηρίζει τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις, ανταποδίδοντας την αλληλεγγύη που του έδειξε η ΛΟΑΤ κοινότητα στη μεγάλη απεργία του 1984. Σε πείσμα των αντιδραστικών δυνάμεων, το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία δείχνει ότι ο κόσμος αλλάζει.

Στηρίζουμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) στην Αθήνα και άλλες πόλεις, ενάντια στις όποιες σκοταδιστικές εξάρσεις σεξισμού και ομοφοβίας.

Η ελευθερία της σεξουαλικότητας και η αυτοδιάθεση του σώματος δεν είναι μια περιττή και προκλητική πολυτέλεια, αλλά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Εντάσσεται στο σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταπατούνται από τα μνημόνια, τις πολιτικές της λιτότητας και τις επιθέσεις όλα τα τελευταία χρόνια.

Διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλες και όλους!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 guests και κανένα μέλος