Ειδήσεις

ΗΠΑ: Εννιά στους δέκα lgbt μαθητές έχουν υποστεί παρενόχληση στο σχολείο

081009-gay-bullying-120Εννιά στους δέκα γκέι, λεσβίες, τρανς και αμφί μαθητές στις ΗΠΑ έχουν υποστεί παρενόχληση στο σχολείο στη διάρκεια ενός έτους, σύμφωνα με την πληρέστερη μέχρι στιγμής έρευνα για το θέμα που διεξήγαγε το Γκέι, Λεσβιακό και Στρέιτ Εκπαιδευτικό Δίκτυο  (GLSEN) και δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 6.209 μαθητών του γυμνασίου και λυκείου. Το 86,2% αυτών είχε παρενοχληθεί την προηγούμενη χρονιά στο σχολείο, το 60,8% ένιωσε μη ασφαλές στο σχολείο εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του και το 32,7% δεν πήγε στο σχολείο μια ημέρα τον προηγούμενο μήνα επειδή ένιωθε μη ασφαλές.

«Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι όποιος διαβάσει την έρευνα θα συνεχίσει να αποστρέφει το βλέμμα τη στιγμή που οι lgbt μαθητές της χώρας μας υπόκεινται σε επιθετική συμπεριφορά και παρενόχληση σε τρομακτικά ποσοστά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Η Έρευνα για το Κλίμα στο Εθνικό Σχολείο - 2007 δείχνει επίσης ότι όταν τα σχολεία και οι εκπαιδευτές αναλαμβάνουν δράση, μπορούν να κάνουν σ πολύ σημαντική διαφορά», δήλωσε ο Διευθυντής της GLSEN Kevin Jennings.

Σύμφωνα με άλλα ευρήματα της έρευνας, το 86,2% των LGBT μαθητών δήλωσαν ότι είχαν δεχτεί λεκτικές επιθέσεις, το 44,1% σωματικές επιθέσεις και το 22,1% σωματική βία στο σχολείο τον περασμένο χρόνο εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους. Το 73,6% ακούει συχνά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως «faggot» και «dyke» στο σχολείο.

Διαβάστε την έκθεση σε pdf. 

Πηγή: glsen.org

Διαβάστε ακόμη

10% - Τα δικαιώματά σου: Κακοποίηση στο σχολείο

10% - Εκδηλώσεις: Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού: Δήλωσε συμμετοχή

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 guests και κανένα μέλος