Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ομοφοβία της Ορχήστρας της Λυρικής

090302-prince-120Τη ρατσιστική και μεσαιωνική ομοφοβική συμπεριφορά της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής στην παράσταση Ρούσαλκα που είχε πρεμιέρα χθες στη Λυρική καταγγέλλει η οργάνωση «Σύνθεση - Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Έρευνα για το HIV / AIDS» που εκδίδει το 10% και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, 7 Μαρτίου, στις 19:30, έξω από τη Λυρική.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως εξής:

«H Εθνική Λυρική Σκηνή ανεβάζει ρατσισμό!

Έχει μια σκηνοθέτρια δικαίωμα να σκηνοθετήσει όπως θέλει; Προφανώς όχι! Πρέπει πρώτα η Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής να εγκρίνει τι είναι ηθικό και τι όχι!

Στην πρεμιέρα της όπερας Ρούσαλκα χθες, 6 Μαρτίου, η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μοίρασε φυλλάδια που καταγγέλλουν τη γαλλίδα σκηνοθέτρια Μαριόν Βάσσερμαν ότι μετέτρεψε ένα παραμύθι σε έκφυλη ιστορία με ομοφυλοφιλικές τάσεις.

Με απειλές κατά της ίδιας της σκηνοθέτριας ότι δεν θα παίξουν αν δεν αφαιρεθεί ένα φιλί μεταξύ δύο αντρών, αλλά και κατά του πρωταγωνιστή να μην τολμήσει να δώσει το φιλί, η Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής θεωρεί ότι είναι αρμόδια να αποφασίζει τι είναι ηθικό και τι όχι, καταστρατηγώντας κάθε αίσθηση δικαίου και διακριτών επαγγελματικών ρόλων.

Ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου των Μουσικών της ΕΛΣ κ. Θοδωρής Μαυρομάτης δήλωσε ότι δεν θα μποϊκοτάρουν την παράσταση ούτε θα προβούν σε ακραία μέτρα, τελικά έπραξαν ακριβώς το αντίθετο, μοιράζοντας στην πρεμιέρα φυλλάδια και προξενώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα στο κοινό, μέρος του οποίου γιούχαρε τη σκηνοθέτρια. Ευτυχώς, οι περισσότεροι στράφηκαν εναντίον της Ορχήστρας για τη ρατσιστική, ομοφοβική της στάση, που παραπέμπει σε νοοτροπίες Ταλιμπάν.

Το θέμα δεν είναι το φιλί μεταξύ δύο αντρών σε μια παράσταση. Το θέμα είναι κατά πόσο ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να εμποδίζει δύο άντρες ή δύο γυναίκες να φιληθούν, πάνω ή κάτω από τη σκηνή. Και κατά πόσο ο οποιοσδήποτε μπορεί να φιμώνει την καλλιτεχνική ελευθερία της έκφρασης.

Οι γκέι, λεσβίες και τρανς της Ελλάδας και όλοι οι ελεύθεροι πολίτες δεν θα αφήσουμε αναπάντητη αυτή την εξωφρενική πρόκληση ομοφοβίας και φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης.

Απόψε, 7 Μαρτίου και ώρα 19:30 όλες και όλοι να συγκεντρωθούμε έξω από τη Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59-61) για να αντισταθούμε στις μεσαιωνικές και απάνθρωπες αντιλήψεις της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής.

Να είστε εκεί!»

  • Δημιουργήθηκε στις

Το περιεχόμενο αυτής της σελίδας του 10% χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές.
Άδεια Creative Commons

web+programming makebelieve

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 guests και κανένα μέλος