10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Μη μας γράφετε... γράψτε μας

Το 10% έσκισε 100%. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αναπάντεχα θετική και θερμή και λάβαμε πολλά γράμματα, τα οποία δυστυχώς δεν χωρούν να δημοσιευτούν όλα. Σαφώς είχαμε και αρνητικές κριτικές, αλλά ορκιζόμαστε ότι καμία δεν έφτασε στα χέρια μας γραπτά.

Δυστυχώς τα πιο ωραία γράμματα είναι αυτά που δεν γράφονται ποτέ. Επειδή μέσα από τις παρατηρήσεις σας διορθωνόμαστε και μπορούμε να γίνουμε το περιοδικό που έχετε εσείς ανάγκη, γράψτε μας στο letters@10percent.gr. Το γράμμα που η συντακτική ομάδα λάτρεψε θα ανακηρύσσεται γράμμα του μήνα.

Το γράμμα του μήνα

Κύριε (ή Κύρια) Μπράβο! / Εύγε! / Ζήτω! / Γιούπι!

Πραγματικά δεν πίστευα ότι όσο ζω στον μπαμπέση ντουνιά θα εκδιδόταν (με την καλή έννοια) gay περιοδικό ποιότητας. Γουστάρω που το περιοδικό είναι gay, γιατί είμαι και εγώ και είχα πραγματικά κουραστεί που "το gay περιοδικό" ήταν συνώνυμο "του πορνοπεριοδικού".

Γιατί κάθε που με έψαχνα να με βρω σε κάποιο ράφι περίπτερου έπρεπε να ψάξω ανάμεσα σε 5 περιοδικά για τη νύφη, 8 για το κυνήγι της μπεκάτσας, 11 για του λαγού, 3 για τους υπερήλικες με εξόφθαλμη βρογχοκήλη (και όλα αυτά στον εγχώριο τύπο, για να ξηγιόμαστε, ε!) και εγώ να πρέπει να χωρέσω τα ενδιαφέροντα μου σε ένα περιοδικό γεμάτο καυλιά και ηδυπαθή βλέμματα...

Βλέπετε αγαπητέ Κύριε (ή Κύρια? δεν μου το αποσαφηνίσατε!) γεννήθηκα με ένα κουσούρι: έχω ανεπτυγμένη προσωπικότητα που δυστυχώς δεν χωράει ανάμεσα σε σελίδες που ομογενοποιούν ένα σύνολο, το ρίχνουν στο καζάνι μιας κακέκτυπης γραφικής φιγούρας περιμένοντας να σφυρίξει η χύτρα!

Πάνω λοιπόν που ετοιμαζόμουν να συνεχίσω τον χωρίς ειρμό και λογική συνάφεια μονόλογο μου, ήρθες εσύ (όχι εσύ με το καρό, ο άλλος, ο ψηλός!) και με επανέφερες στην τάξη! σοκαρίστηκα ο δόλιος! Άψογη αισθητική, φρέσκιες ιδέες, άρθρα που όχι απλώς διαβάζονται αλλά αξίζουν να διαβαστούν και… (βιολιά)… όχι καυτές ιστορίες με ξαναμμένα αγόρια! (χειροκρότημα)

Δεν σε γλύφω Κύριε (άσε που μπορεί να είσαι και κύρια!!) απλά σε ευχαριστώ που δεν προσπάθησες και εσύ να με ρίξεις στο blender με άλλους 655. 580 όπως κάνουνε εδώ και τοοοοσο καιρό!

Τα στοιχεία μου στη διάθεση σου anytime, γιατί άμα λάχει αρθρογραφούμε κιόλας! Τι σκατά δημοσιογραφία σπουδάζουμε??!

Μετά τιμής,

Χρήστος

Μετά χαράς να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε και στην αρθρογραφία, όπως προτείνεις στα μουλωχτά, για να μην πάνε τζάμπα τόσα χρόνια που σπουδάζεις. Σταμάτα λοιπόν να περιφέρεσαι μοναχούλι έξω από το μπλέντερ και πες μας πώς να σε ικανοποιήσουμε την αναπτυγμένη προσωπικότητά σου.


σήμερα έπεσε το τεύχος στα χέρια μου τυχαία και ενθουσιάστηκα. . . . . . what a sense of humour!!. ... τα θέλω όλα τα τεύχη. . . . . από πού και πώς όμως? (μου ταιριάζει τόσο πολύ που θα 'θελα να συμμετέχω επίσης)

Κων/νος

Μην ανησυχείς, τα έχεις όλα τα τεύχη, αφού έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα μέχρι στιγμής. Όσο για τη συμμετοχή σου, πώς τη φαντάζεσαι; Αν έχεις κάποιες προτάσεις, μετά χαράς να τις ακούσουμε.


Θέλω ένα περιοδικό που να τα λέει ΟΛΑ όπως είναι. Και για το γκέτο που υπάρχει και μας αρέσει κατά βάθος σε όλους (γιατί πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις… όλοι μια παρέα), και την επανάστασή του να κάνει, και φτερά και πούπουλα να έχει, και για τα στερεότυπα που όλοι μας ανήκουμε (γιατί όλοι μας ανήκουμε, και ευελπιστούμε να τα ξεπεράσουμε). Αλλά να είναι ρεαλιστικό, με καλό χιούμορ (που να σας χαίρεται η μανούλα σας, δεν σας λείπει κα(υ)λά μου) και να δίνει στον θιγμένο αναγνώστη την ευκαιρία να σας χέζει πατόκορφα!

Ερρίκος 27


Αυτό το περιοδικό έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάτι αιώνες. Ελπίζω όμως να μην κυκλοφορήσει μόνο στην Αθήνα... Ειλικρινά θεωρώ τη δουλειά σας πολύ αξιόλογη. Αυτή η υποκρισία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και νομίζω ότι η κίνηση σας είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή. Σας εύχομαι ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου.

Μπέττυ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Μοντέρνο, σύγχρονο, χιουμοριστικό, ενημερωτικό, καλαίσθητο/καλοστημένο με μοντέρνα αισθητική και lay out, μιλάει τη σημερινή γλώσσα (ο.κ. a touch too much in english...), μη "διδακτικό", ενώ ταυτόχρονα περνάει απαραίτητα μηνύματα υπερηφάνειας (που όλοι - χειραφετημένοι και μη - χρειαζόμαστε...), ευπρεπές (χωρίς κεκαλυμμένες πορνογραφικές "πινελιές") και πολλά άλλα...

Προτάσεις:

- Η σελίδα "Γκέι περιοδικό - Γιατί;" δίνει το στίγμα του περιοδικού, το στίγμα της ίδιας της εποχής μας. Μια σύγχρονη αυτοαπενοχοποίηση! Να δημοσιεύεται σε κάθε τεύχος. Τουλάχιστον για το πρώτο χρόνο έκδοσής του.

- Λίγο περισσότερη ύλη για γυναίκες

- Λίγο περισσότερες φωτο με ζευγάρια. Από γυμνό και σεξ έχουμε χορτάσει. Ρομαντισμός και συναίσθημα από πού...;

- Λίγο περισσότερη δημοσιογραφική ενημέρωση, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, ιδιαίτερα από εξωτερικό (Gay Prides, νέα, ειδήσεις)...

Keep up the good work! Και κυρίως: Καλή συνέχεια!

Γιώργος Κ.


Ένα σοβαρό και ευχάριστο περιοδικό για την ομοφυλόφιλη κοινότητα που έλειπε από τη χώρα μας. ελπίζω στο συνεχές αγκάλιασμα από όλους τους ομοφυλόφιλους.

Κώστας


Είναι λίγο κουραστικό να βλέπω ανθρώπους που σε μία προσπάθεια να μη φανούμε (εμείς οι αδερφές) περιθώριο, ζητάνε από ένα γκέη περιοδικό να μην έχει μπρατσωμένους και σεξ αλλά να αναφέρεται σε άλλα θέματα... Δεν είδα και πολλούς να λένε ποια είναι αυτά τα άλλα... Επίσης δεν καταλαβαίνω τι το κακό έχει το σεξ... Έχετε δει πολλά "στρέητ" περιοδικά" να μη μιλάνε για σεξ; Μόνο τα εξειδικευμένα περιοδικά δεν χρησιμοποιούν το σεξ και μιλάνε για άλλα θέματα... Αυτά όμως διευκρινίζουν το αντικείμενό τους από τον τίτλο τους ήδη...

Ένα γκέη περιοδικό λοιπόν τι είναι; Γκέη είμαι εγώ που είμαι μεταφραστής, γκέη είναι κι ο φίλος μου που είναι κομμωτής... Έχουμε ελάχιστα κοινά ενδιαφέροντα και ένα κοινό σημείο: είμαστε γκέη! Που σημαίνει μας αρέσουν τα αγόρια, το σεξ, που σημαίνει αγανακτούμε με τις αντιδράσεις των στρέητ εναντίον μας (είδα το Οξυγόνο στο σινεμά και περιττό να πω τι γιούχο έπεσε στην περιβόητη γκέη σκηνή...), που σημαίνει ότι έχουμε τις ίδιες περίπου αγωνίες σχετικά με την ταυτότητά μας και τη στάση της κοινωνίας απέναντί μας...

Άρα λοιπόν, γκέη περιοδικό για μένα είναι αυτό που ασχολείται με ότι μας κάνει να διαφέρουμε από τους στρέητ.

Εάν αυτό ακούγεται σαν περιθωριοποίηση, λυπάμαι αλλά δεν είναι. Είναι η αλήθεια. Δε φταίω εγώ που πρέπει να πηγαίνω σε γκέη μπαρ για να μπορώ να φιλήσω το αγόρι μου... Τον φίλησα και σε στρέητ μαγαζί και μόνο που δε με πέταξαν με τις κλωτσιές!

Το περιθώριο είναι αναγκαίο κακό. Κάθε ένας από εμάς κάνει τις επιλογές του και καθημερινά γινόμαστε μέρος της κοινωνίας, χωρίς κανένα περιθώριο, στις δουλειές μας και στις οικογένειές μας, και στα εστιατόρια και παντού... Το να θέλουμε περιοδικό που να αφορά μόνο τους γκέη δεν είναι γκέτο, είναι ανάγκη!

Μου αρέσει αυτό που είδα στο site... Μου αρέσουν τα θέματα, είναι καλογραμμένα... Η πρώτη προσπάθεια με κέρδισε! (ένα πράγμα που θα ήθελα θα ήταν μια συνοπτική παρουσίαση των γκέη events που γίνονται στην πόλη μας, για οτιδήποτε μας αφορά... για να σταματήσω να αγοράζω time-out μόνο για τη gay & lesbian σελίδα...)

Και να προσθέσω ότι συμφωνώ απόλυτα με το φίλο Αλέκο που μιλάει για την ομοφοβία που ζούμε στο πετσί μας... μπορεί μερικοί να μην αισθάνονται ότι απειλούνται, άλλοι όμως το νιώθουν και το εισπράττουν σε καθημερινή βάση... κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να θίγεται και να στυλιτεύεται από εμάς τους γκέη... (και σε τελική ανάλυση, για ποια αποδοχή μιλάμε όταν η πλειοψηφία αποδέχεται αυτούς που δε "φαίνεται" πως είναι γκέη; στα δύσκολα τους θέλω! εκεί που φαίνεται, εκεί μιλάμε για αποδοχή της διαφορετικότητας! Αλλιώς είναι σα να λες ότι δεν έχεις πρόβλημα με τους μαύρους, αρκεί να φοράνε μπούρκα!!)

Ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης

Σ' ευχαριστούμε για την εμπεριστατωμένη σου γνώμη. Ωστόσο αυτό που μας διαφοροποιεί ως γκέι από τους στρέιτ δεν είναι μόνο το σεξ, αλλά και η έλλειψη δικαιωμάτων, η απροκάλυπτη ή καλυμμένη καταπίεση. Π.χ. ένας στρέιτ μπορεί να έχει στο γραφείο μια φωτογραφία της γυναίκας του. Εγώ δεν μπορώ του συντρόφου μου, εκτός αν τον παρουσιάσω ως… ξάδερφο. Το σεξ σαφώς μας ενώνει, αλλά δεν είναι το μόνο κοινό μας χαρακτηριστικό.


Γιατί δεν έχετε θέματα για λεσβίες;

Αυτό ακριβώς αναρωτιόμαστε κι εμείς στο 10%. Οι προσπάθειές μας να πείσουμε τις λεσβίες φίλες μας να γράψουν δεν ευοδώθηκαν. Όμως δεν το βάζουμε κάτω! Γι' αυτό ζητάμε συνεργάτιδες, λεσβίες, απ' όλη την Ελλάδα, που θέλουν να καλύψουν μια λεσβιακή θεματολογία. Οι ενδιαφερόμενες γράψτε μας στο lesbian@10percent.gr.

Η συντακτική ομάδα