10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Διαγαλαξιακά Νέα

της Μαρίας Παπαγιάννη

Κριός

Εύγε! Καταφέρατε να αποζημιώσετε τους εαυτούς σας για κάθε λεπτό εργασιακού παροξυσμού των προηγούμενων μηνών! Από σαλέ σε σαλέ κι από ρεβεγιόν σε ρεβεγιόν δώσατε στο καταπιεσμένου πάρτυ άνιμαλ που κρύβετε μέσα σας την ευκαιρία να ξεσαλώσει (και ενίοτε να γίνει ρόμπα). Συνεχίστε στο ίδιο πνεύμα σα να μην άλλαξε ο μήνας. Στις Απόκριες προσέξτε μην πάθετε ό,τι πέρυσι μ' εκείνα τα ψηλοτάκουνα. Δεν θα φταίει ο Κρόνος και το ξέρετε.

Ταύρος

Συμβουλή πρώτη: πλακωθείτε στις δίαιτες και τις κρέμες λιποαναρρόφησης για να εξαφανίσετε τα σημάδια της εορταστικής κραιπάλης (εκτός αν ντυθείτε μαρκησία ή περίπτερο οπότε μη σκάτε). Συμβουλή δεύτερη: μην αφήσετε τη μεθεόρτια κατάθλιψη να σας αφοπλίσει, ο Φεβρουάριος σας επιφυλάσσει μικρές, ζουμερές εκπλήξεις στις οποίες πρέπει να είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε. Αααα... μη με ρωτάτε λεπτομέρειες! Εγώ απλός υπάλληλος είμαι...

Δίδυμοι

Με την κεκτημένη ταχύτητα των εορταστικών ξεφαντωμάτων και λίγη εύνοια από την καλή σας ζωδιονεράιδα, προβλέπεται ένας Φλεβάρης μούρλια (αφού σας το λέω και μου τρέχουν τα σάλια). Οργανώστε μια ρομαντική βραδιά με το έτερον ήμισυ στις 14 για να επανορθώσετε για τη μέχρι τώρα ανισορροπία σας και αφεθείτε επιτέλους στη δέσμευση. Ξέρετε τι θα πει να 'χεις παρέα να βλέπεις το Κλείσε τα μάτια; Μεγάλη υπόθεση! Αν δεν έχετε έτερον ήμισυ, περιμένετε υπομονετικά να βγει ο μήνας ή απασχοληθείτε ράβοντας μια στολή κούκου για τα καρναβαλίστικα ξεφαντώματα.

Καρκίνος

Μήπως όλα σας πάνε καλά από τότε που μπήκε ο καινούριος χρόνος; Μήπως το 2004 είναι η χρονιά σας; Μήπως και ο Φλεβάρης προσφέρεται για ειδυλλιακές στιγμές που θα αγγίξουν τα όρια Άρλεκιν; Προσοχή στο κακό μάτι: ενσωματώστε σκόρδα, χάντρες και φυλαχτά στο ντύσιμό σας επειγόντως και αδιαφορήστε για τα πνιχτά γέλια γύρω σας. Απόκριες έρχονται, ό,τι θέλουμε φοράμε! Αμέ!

Λέων

Μπορεί ο Κρόνος να έβγαλε τα απωθημένα του πάνω σας τον Ιανουάριο αλλά το Φεβρουάριο μπορείτε να του βγάλετε τη γλώσσα άφοβα (εεπ! όχι άσεμνες χειρονομίες!). Μετά τις 7 του μήνα είναι πολύ πιθανό να μην προλαβαίνετε τις ενδιαφέρουσες γνωριμίες (φανταστείτε κάτι σαν παρέλαση στο λιγότερο εθνικό του) με αποκορύφωμα τη 14 η του Φλεβάρη, οπότε και θα γίνει ο απολογισμός καμένων καρδιών. Αποφύγετε να ντυθείτε στρουμφάκι ή τουίτυ στα καρναβάλια, θα τα καταστρέψετε όλα.

Παρθένος

Παρόλη την καλή σας διάθεση να βάλετε σε εφαρμογή τις αποφάσεις για τη νέα χρονιά, λίγο το φούσκωμα από τα εορταστικά γεύματα, λίγο η έμφυτη αναβλητικότητά σας, φτάσατε στο Φεβρουάριο έχοντας μόνο πλύνει τις κουρτίνες. Σταματήστε να περιμένετε τη θεία επιφοίτηση (ή οποιαδήποτε άλλη θεία) για να διευθετήσετε τις εκκρεμότητές σας και αναλάβετε δράση. Μια ταινία δράσης (Στήβεν Σηγκάλ; Πα-να-γί-α μου!) θα ήταν μια καλή αρχή για να μπείτε στο πνεύμα.

Ζυγός

Κάποιος δε φαίνεται αποφασισμένος να αναλάβει τις υποχρεώσεις του. Κάποιος έχει δημιουργήσει ένα ωραιότατο κουλουβάχατο με αχτύπητα ξανθοπουλικά και μαρθαβουρτσικά στοιχεία. Ποιος άραγε; Εντάξει, οι απόκριες βοηθάνε, αλλά μέχρι πότε θα τρέχετε από μπαλντανφαν σε μπαλντανφαν για να μη σας βρούνε; Αυτά και άλλα ερωτήματα να μας τα απαντήσετε μέχρι το επόμενο επεισόδιο.

Σκορπιός

Τα καρναβάλια έρχονται αλλά βασικά σκασίλα σας. Η υστερία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει ήδη ξηλώσει τα νεύρα σας σαν κακοπλεγμένο πουλόβερ. Έτσι, αυτό το μήνα η Αφροδίτη σε συνεργασία με τον Άρη αποφασίζουν να ασχοληθούν μαζί σας και να απαλλάξουν τον κόσμο από την κακομουτσουνιά σας. Αστρικές φήμες λένε ότι μια παλιά αγάπη θα πάψει να 'ναι παλιά και μια εργασιακή ευκαιρία θα σας επιτρέψει να δείτε τη ζωή με άλλο μάτι (όχι δικό σας πάντως).

Τοξότης

Τα διαστρικά κουτσομπολίστικα περιοδικά έχουν βουίξει με τα ερωτικά σας κατορθώματα από τότε που μπήκε ο χρόνος! Στη χθεσινή μου συνεδρία με την Αφροδίτη δε, μου αποκάλυψε η ίδια ότι το Φλεβάρη θα ξεσελώσετε τελείως – έως που θα σας μαζεύουμε με το κουταλάκι ένα πράμα. Προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών – εν ανάγκη μειώστε το καμάκι με κεράσματα.

Αιγόκερως

Συγχαρητήρια! Όχι μόνο δεν καταφέρατε να ξεκουραστείτε στις γιορτές αλλά συνεχίζετε να δουλεύετε ακάθεκτοι για να γίνετε οι καλυτερότεροι. Στο μεταξύ αυτό το μήνα ο μπαμπάς-Δίας σας δίνει ευκαιρίες για ταξιδάκια (όχι σπίτι-γραφείο... άλλα, μεγαλύτερα) για να ξοδέψετε, επιτέλους, κάπου αξιόλογα τα χρήματα σας και – ποιος ξέρει – ίσως έτσι γνωρίσετε και κάποιον να σας τα τρώει.

Υδροχόος

Αν κάποιος έχει δικαίωμα να λοξοκοιτάζει τους πλανήτες αυτό το μήνα είστε εσείς. Όχι μόνο δεν έχουν προβλέψει καμία απόδραση για το αχόρταγο ταξιδιωτικό σας ένστικτο αλλά κάνουν κι ότι δεν ακούν τις δακρύβρεχτες παρακλήσεις σας για ανανέωση του ταλαίπωρου πορτοφολιού σας. Μη μου στενοχωριέστε: τα βίντεοκλάμπ και οι πιτσαρίες (ειδικά οι πιτσαδόροι) μπορούν να σας κάνουν έξοχη παρέα. Εναλλακτικά κάντε ντου στα καρναβαλίστικα πάρτυ ντυμένος Σοράγια για να ξεχαστείτε.

Ιχθείς

Δε σας είπε κανείς ότι τελείωσαν οι γιορτές; Ε, σας το λέω εγώ! Αρκετά με τη σπατάλη χρόνου. Ως ψάρια τα καταφέρνατε μια χαρά τώρα να ξεγλιστράτε από τις αγγαρείες στο γραφείο. Αυτό το μήνα όμως ο Κρόνος (και ο διευθυντής σας) σας έχει υπό την αυστηρή επίβλεψή του και δεν του ξεφεύγετε ό,τι και να ντυθείτε: τα πράγματα σφίγγουν, γι' αυτό συγκεντρωθείτε πριν βρεθείτε με μόνιμη άδεια στο σπίτι. Και, πιστέψτε με, οι δουλειές εκεί είναι ακόμα πιο βαρετές!