10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Μυστικά και ψέματα

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά στη ζωή μου ήταν η ευτυχία που ζούσα με τον σύντροφό μου και δεν μπορούσα να τη μοιραστώ με κανέναν, ούτε με τους συναδέλφους μου ούτε με τους συγγενείς μου. Όταν τέλειωσε αυτή η ευτυχία (λόγω ψεμάτων του λεγάμενου), φαινόταν το πόσο χάλια ήμουν και αναγκαζόμουν να λέω πολλά ψέματα. Αυτό με οδήγησε σε ακόμα χειρότερη τρέλα από αυτή που περνούσα λόγω χωρισμού, γιατί μπέρδευα τα άρθρα, τα γένη και γενικά ένιωθα σαν καραγκιόζης. Έτσι αποφάσισα να ξεκαθαρίσω το θέμα στους συγγενείς μου, γιατί τουλάχιστον αυτούς θα τους έχω όλη μου τη ζωή. Κι έτσι έπαψα και μυστικά να έχω και ψέματα να λέω.
Θάνος 37

Ψέματα λέω όταν θέλω να φανώ διπλωματικός. Π.χ. δεν θα πω σ' εσένα ότι βρίσκω την ερώτηση που μου κάνεις εντελώς ηλίθια. Ο μόνος άνθρωπος στον οποίο λέω ακατάπαυστα ψέματα είναι ο εαυτός μου. Είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να τα διακρίνω πια, π.χ. ότι είμαι υπεράνω του σεξ. Το μυστικό που αποκάλυψα είναι ότι είμαι γκέι. Δεν το αποκάλυψα ακριβώς, μάλλον το άφησα να διαρρεύσει.
Δημήτρης 31

Δεν μπορώ να σου πω γιατί είναι μυστικό. Αλλιώς αν σου πω, θα 'ναι ψέμα.
Μήτσος 19

Το μεγαλύτερο μυστικό στην Ελλάδα είναι κάποιοι ηθοποιοί και τραγουδιστές που είναι τάχα μου στρέιτ. Τώρα που το σκέφτομαι, είναι και το μεγαλύτερο ψέμα.
Νεκτάριος 42

Ένα μυστικό μου: με την ιδιότητα της καθηγήτριας τα 'χω φτιάξει τέσσερις φορές με μαθητές μου. Κι ένα ψέμα: οι μαθητές μου εξακολουθούν να θέλουν να τα φτιάξουν μαζί μου.
Σοφία 45

Το μεγαλύτερο μυστικό που μου έχουν αποκαλύψει είναι ένας φίλος που μου είπε ότι έχει κάνει έρωτα με την αδερφή του. Το μεγαλύτερο ψέμα που μου έχουν πει είναι ότι με αγαπάνε. Έλενα 23 • Λόγω επαγγέλματος (ψυχοθεραπευτής) ακούω πολλά μυστικά. Πιθανώς ν' ακούω κι αρκετά ψέματα. Τα χειρότερα όμως είναι τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας - συμπεριλαμβανομένου και εμού. Τι ψέματα; Αυτά που μου δίνουν δίκιο.
Άρης 35

Όταν λες ένα μυστικό, οι άλλοι νιώθουν την υποχρέωση να σου εκμυστηρευτούν κι αυτοί κάτι. Και τότε συνειδητοποιείς ότι το δικό σου μυστικό δεν ήταν τίποτα μπροστά στο δικό τους! Είπα σε κάποιον ότι είμαι γκέι και μετά μου είπε εκείνος ένα δικό του μυστικό και καράφλιασα!
Σάκης 27

Τα μυστικά που μου λένε τα ξεχνάω. Νομίζω ότι αυτό σημαίνει μυστικό, να ξεχνάς ότι σου το 'πανε. Το ψέμα που με απασχολεί πιο πολύ είναι ότι αποφεύγω να πω την αλήθεια ότι είμαι λεσβία.
Μαρία 20

Η μεγαλύτερη συνομωσία ψέματος της ζωής μου είναι που όλοι μου λέγανε ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης.
Μαρκ 34

Επιτρέπω στον εαυτό μου τα μυστικά, τα βρίσκω κομψά, γεμάτα γοητεία. Κατά καιρούς, εν ονόματι ιδεωδών διαφάνειας στις σχέσεις μου, τα φέρνω στο φως. Μετά τα νοσταλγώ, είναι η δεύτερη ζωή μου, η φόδρα της πραγματικότητάς μου, ξαναγυρίζω σ' αυτά. Τα ψέματα τα λογοκρίνω, με κάνουν να νιώθω ότι εξευτελίζομαι. Κι όμως από χίλια παραθυράκια τα επιτρέπω ξανά. Τα κατά συνθήκη, εκείνα για να προστατέψω αυτούς που νοιάζομαι.
Παναγιώτης

Από μικρός κρυβόμουν, η επιθυμία μου ήταν απαγορευμένη, τα μυστικά ανομολόγητα, το ψέμα η μόνη διέξοδος. Και ο έρωτας, η μόνη λύτρωση, και αυτός στα κρυφά. Όμως όταν όλη η ζωή σου είναι ένα ψέμα, τότε και στον έρωτα πάλι μυστικά και ψέματα θα χρησιμοποιήσεις. Ποιος δεν λαχτάρησε να είναι ταυτόσημος με τον άλλο και να μην έχει τίποτα να κρύψει; Κι όμως υποκύπτουμε στις αδυναμίες μας, λέμε ψέματα, αυτά που νομίζουμε ότι είναι αρεστά, γιατί κάποτε πληγωθήκαμε και τώρα φοβόμαστε τη γύμνια της ψυχής. Ψέματα που συσσωρεύονται και παίρνουν τερατώδεις διαστάσεις, που φθείρουν και μας ψυχραίνουν. Τι ποιο λυτρωτικό λοιπόν από την αποκάλυψη;
Θωμάς 29