10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε, υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Μην απελπίζεστε! Πάψτε να σπαταλάτε τα ευρώ σας σε καφετζούδες και απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα.

Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε;

Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες κι εγώ θα σας γράψω! Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Αγαπητή Νεράιδα,

Είμαι 58 χρονών και μόνος εδώ και μια πενταετία. Έχω προσπαθήσει να βρω ένα καινούριο εραστή, αλλά δυστυχώς τίποτε. Ζω στη Θεσσαλονίκη, την ερωτική πόλη (sic). Ή εξαφανίστηκαν οι gay άντρες ή εγώ δεν ξέρω τα νέα στέκια. Πηγαίνω μόνο porno cinema. Έχεις να μου προτείνεις κάτι ή να ξεχάσω το sex.

Νεανίζων μεσήλικας

Αγαπητέ πλην μόνε κάουμπόυ,

Το να ξεχάσεις το σεξ είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση. Αν τα καταφέρεις, γράψε μου πως το έκανες, για να το ανακοινώσω σε διάφορα διεθνή συνέδρια.

Το να εξαφανίστηκαν οι γκέι άντρες από τον Ελληνικό Βορρά, λίγο απίθανο μου φαίνεται. Να μην έχεις πάρει είδηση τα νέα γκέι στέκια, επίσης λίγο απίθανο μου φαίνεται, εκτός αν ζεις σε ερημητήριο στην κορυφή του Χορτιάτη. Αφού πας που πας σε σινεμά, βρίσκεις γκέι, δεν ρωτάς κανέναν για να μάθεις τι γίνεται; Εκτός αν σε φτιάχνει το μουγκό, οπότε τζίφος. Αν βλέπεις τα σινεμά σαν γκέι ταχυφαγεία, κανένα πρόβλημα, όλοι έτσι τα βλέπουν. Αλλά είναι σχετικά απίθανο να βρεις δεσμό εκεί (παρότι έχω φίλους που έτσι γνωρίστηκαν).

Πού αλλού να κοιτάξεις; Στους γκέι κύκλους σου, στους στρέιτ κύκλους σου (ιδίως αυτούς να μην τους σνομπάρεις καθόλου, ξέρω τι σου λέω), σε γκέι μπαρ, βάλε αγγελία στο 10%, στο gaydar, τάξε στον Άγιο Φανούριο. Κάνε δηλαδή ό,τι κάνουν όλοι.

Η ηλικία σου παίζει ρόλο - αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είσαι ο μόνος γκέι που έχει πατήσει τα -ήντα! Για να μην ματαιοπονείς, πρέπει οι γκόμενοι-στόχοι να ενδιαφέρονται για άτομα της δικής σου ηλικίας.

Καλή τύχη,

η Νεράιδα


Καλή Νεράιδα,

Βρήκα τυχαία το 10% σ' ένα κατάστημα και το πήρα από περιέργεια. Ή, για να είμαι ειλικρινής, από απελπισία. Πριν από ένα μήνα γύρισα σπίτι πιο νωρίς από μια δουλειά κι έπιασα τον άντρα μου με ένα συνάδελφό του σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, με ξεκουμπωμένα πουκάμισα, αναψοκοκκινισμένοι και τέτοια. Δεν έκαναν ακριβώς έρωτα, αλλά εμένα δε μου βγαίνει απ' το μυαλό ότι κάτι τέτοιο γινόταν. Προσπάθησα να του κάνω κουβέντα, αλλά ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά και με είπε τρελή. Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Τον αγαπάω, είμαστε παντρεμένοι 4 χρόνια και ξέρω ότι μ' αγαπάει. Είναι άψογος μαζί μου, ποτέ δεν μου 'χει δώσει αφορμή για ζήλιες. Δεν με πειράζουν οι γκέι, ας ζουν τη ζωή τους. Αλλά ο άντρας μου; Και στο κάτω κάτω τι κάνει μαζί μου αν είναι γκέι;

Ελένη

Ελένη γεια σου,

Πρώτα απ' όλα ψυχραιμία. Ό,τι αποφασίσεις δεν χρειάζεται να το κάνεις σήμερα. Περίμενε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μέσα σου και μετά να δεις πώς θα το αντιμετωπίσεις.

Το θέμα που σε απασχολεί έχει δύο σκέλη. Πρώτον αν ο άντρας σου σε απάτησε και δεύτερον αν σε απάτησε με άντρα. Ως προς το πρώτο: Ας είμαστε ειλικρινείς, η μονογαμία είναι σπάνιο φρούτο, αρκετοί πιστεύουν ότι δεν είναι καν φαγώσιμο, μερικοί μάλιστα ότι είναι εντελώς άνοστο. Πιστεύεις πραγματικά στη μονογαμία ή απλώς θεωρείς ότι καλό θα ήταν να υπήρχε; Αν για σένα είναι αδιαπραγμάτευτο ο άντρας σου να μην κάνει έρωτα με κανένα άλλο πλάσμα, τότε έχει ελάχιστη σημασία εάν σε απατά με γυναίκα ή άντρα. Αν από την άλλη, μια εξωσυζυγική περιπέτεια μια φορά στο τόσο είναι κάτι που μπορείς να δεχτείς (ή και να θέλεις η ίδια για σένα), τότε πιθανώς να μπορέσετε να τα βρείτε, ιδιαίτερα αν ο σύντροφός σου είναι "άψογος μαζί σου" και "δεν σου έχει δώσει αφορμή για ζήλιες".

Tο δεύτερο σκέλος είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Το γεγονός ότι ο σύζυγός σου μπορεί να γουστάρει και άντρες, ακόμη και να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί τους, δεν τον κάνει αυτομάτως "γκέι", ούτε αποκλείει το να γουστάρει και γυναίκες. Καλό είναι να το συζητήσετε, ήρεμα και ψύχραιμα, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Μάλλον θα χρειαστούν πολλές συζητήσεις (όχι καβγάδες) για να δείτε τι συμβαίνει στη σχέση σας και πώς (ή αν) μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω. Με το μαλακό. Αν του επιτεθείς και βρεθεί "με τη πλάτη στον τοίχο", το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί τα πάντα και να μείνεις με τα ερωτηματικά σου. Αν πάλι αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να δεχτείς με τίποτα, τότε θα πρέπει να πάρεις μερικές σημαντικές αποφάσεις. Απεναντίας, αν τελικά δεν σε πειράζει τόσο φριχτά, δες μήπως τώρα εσύ κι ο άντρας αποκτάτε κι άλλο ένα κοινό ενδιαφέρον: τους άντρες!

Με το μαλακό,

Η Νεράιδα