10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

Συμβουλές

Καλή μου Νεράιδα

Υποφέρετε, υποφέρετε πολύ; Σας σιγοτρώει κάποιο μαράζι; Μην απελπίζεστε! Πάψτε να σπαταλάτε τα ευρώ σας σε καφετζούδες και απευθυνθείτε στην Καλή σας Νεράιδα.

Τι;! Δεν πιστεύετε στις νεράιδες; Χα, κουτά μου παιδιά! Εδώ πιστεύετε στον αληθινό έρωτα και τα πρόφαϊλ του gaydar, σε μένα δεν πιστεύετε;

Γράψτε μου τα προβλήματά σας, τα βάσανα και τις κακουχίες σας, το πόσο άσχημα σας φέρονται η ζωή και οι άντρες κι εγώ θα σας γράψω! Στείλτε μέιλ στο: neraida@10percent.gr.

Φιλούμπες,

Καλή Νεράιδα ®


Geia sou Neraida,

De grafo giati zhto kapoia symboulh, alloste apeythinesai mono se antres, apo o,ti diabasa. Apla hthela na sou po oti se brisko koukla kai xaritomenh kai m' aresei ayto pou kaneis kai ante me ygeia kai xara na synexiseis.

Filika, Evgenia

Ευγενία μου γεια σου,

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Παρότι ως καλή νεράιδα κάνω το αυτονόητο και βοηθώ τις ταλαιπωρημένες ψυχές, είναι καρδιοτονωτικό να ακούω πού και πού κανένα μπράβο. Και ναι μεν είμαι κούκλα και χαριτωμένη (μου το λέει και ο Μήτσος κάθε βράδυ), αλλά μου αρέσει να μου το λένε κι άλλοι, γιατί ο Μήτσος μπορεί να το κάνει εκ του πονηρού. Και δεν εννοώ μόνο το σεξ, στο οποίο όπως καταλαβαίνεις είμαι θεά. Φτιάχνω, επίσης, καταπληκτικό μουσακά και γαλακτομπούρεκο.

Πάντως πρέπει να σε διορθώσω λίγο όταν λες ότι απευθύνομαι μόνο σε άντρες. Απλά, δεν έχει τύχει να μου γράψει καμία κοπελιά μέχρι τώρα. Φτου-φτου να μην τις ματιάσω, αλλά υποπτεύομαι ότι τα πάνε καλύτερα στις σχέσεις τους από τ' αγόρια. Γενικά ασχολούμαι με όλους τους γκέι, άντρες και γυναίκες. Όχι ότι έχω τίποτε κατά των στρέιτ, κάθε άλλο, τους κάνω πολύ κέφι, αλλά ξέρεις σ' εμάς τις νεράιδες μετά το πτυχίο μάς δίνουν και μια ειδικότητα, σαν τους γιατρούς. Άλλη ειδικεύεται στις πίπες, άλλη στο κέντημα, εμένα μου έτυχαν οι γκέι. Καθείς εφ ω ετάχθη!

Να' σαι καλά!


Κυρία Νεράιδα,

Πριν δυόμισι μήνες γνώρισα το Στέλιο, ό,τι καλύτερο μου έτυχε μέχρι τώρα στη ζωή (το ίδιο έλεγε και αυτός για μένα) και ξέρω πολύ καλά τι λέω, γιατί έχω γνωρίσει αρκετούς παλαβούς. Για δύο μήνες περνούσαμε απίθανα. Τέλεια παρέα, τέλειο σεξ, φουλ ερωτευμένοι. Και μετά μια μέρα με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ξερά ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να σταματήσουμε. Τελεία και παύλα. Έπαθα σοκ, γιατί δεν το περίμενα, τόσο καλά που ήμασταν και δεν μπορούσα να καταλάβω τι λάθος είχα κάνει. Αρνιόταν οποιαδήποτε συζήτηση και δεν απαντούσε τις κλήσεις μου. Ώσπου μετά από δύο φρικτές εβδομάδες που κόντευα να τρελαθώ, τον συνάντησα τυχαία στην πλατεία Όλγας και τον πίεσα να μου πει τι συνέβη. Ο εξομολόγος του (για τον οποίο έχω πληροφορίες ότι είναι γκέι και τον γουστάρει, αλλά ο Στέλιος δεν του κάθεται) του είπε να διακόψει μαζί μου, γιατί αυτό ήταν το καλύτερο για εκείνον (υποθέτω ότι εννοούσε τον Στέλιο). Κουφάθηκα γιατί τέτοιο πράγμα πρώτη φορά το άκουγα. Σημειωτέον ότι ο Στέλιος είναι θρήσκος και ακούει ό,τι του λέει ο εξομολόγος του, τον οποίο εμπιστεύεται τυφλά. Αλλά εμένα μου λείπει και τον σκέφτομαι συνεχώς. Έχεις καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω για να τον πάρω πίσω;

Χρήστος από Πάτρα

Αγαπητέ Χρήστο,

Να μην κάνεις τίποτε. Να το αφήσεις να τελειώσει και να βρεις άλλον γκόμενο. Η εξέλιξη των πραγμάτων είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να σου τύχει. Καλύτερα τώρα, παρά μετά από έξι μήνες. Μπορεί να πονάς και να μην το βλέπεις έτσι, αλλά αν το απογυμνώσεις συναισθηματικά, θα δεις ότι έχω δίκιο.

Το πρόβλημα στη σχέση σου δεν είναι (ήταν) τόσο ένας γκέι παπάς που γουστάρει τον γκόμενό σου (αυτό είναι δικό του πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό), αλλά κυρίως ένας γκόμενος άβουλος, μαριονέτα, που κάνει ό,τι του πει ο εξομολόγος του. Ο οποίος εξομολόγος, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν είχε ποτέ σχέση, οπότε τι άλλη συμβουλή να δώσει εκτός από "το πυρ το εξώτερον"; Ο παπάς μπορεί να αυτοσχεδίαζε με ιδιοτέλεια, αλλά σε τελευταία ανάλυση ο Στέλιος ήταν εκείνος που έκανε ό,τι έκανε (Καταπληκτικό σκηνικό! Ο Φρόιντ θα έγραφε τόμους!).

Αν θέλεις τη συμβουλή μου, ξέχνα τον κι άσ' τον να ζήσει τον έρωτά του με τον εξομολόγο του μέσα στις τύψεις και τις ενοχές (είναι γνωστή η θέση της εκκλησίας για το ζήτημα). Μπορείς να φανταστείς καλύτερη τιμωρία;

Εσύ βγες βόλτες με φίλους, πήγαινε για μπάνιο στην Καλογριά, για μπριζόλες στου Κουκούτση στο Ρίο, για καμάκι στο μόλο του Αγίου Νικολάου, κυρίως μην κάθεσαι μόνος σου και τον σκέφτεσαι. Θεώρησε ότι πήγε στην Αυστραλία μετανάστης και κάνε την ταφόπλακά του κρεβάτι για τον επόμενο. Τόσο απλά!

Φιλικά, η Καλή Νεράιδα