10%
προηγούμενα τεύχη | σύνδεσμοι | οδηγός πόλης | INFO in english  
  περιεχόμενα τεύχους    
 
 

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΛΕΣΒΙΚΑΣ

Η λεσβίκα, απελπισμένη που ήρθε το καλοκαίρι (τι ήρθε, κοντεύει να φύγει) και δεν έχει ταίρι, υπέκυψε στις πιέσεις φίλης της και βρέθηκε σ' ένα απαίσιο πάρτι. Η επόμενη μέρα τη βρίσκει μετανιωμένη.

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

μη ρωτήσει κανείς πώς ήταν το πάρτι χθες. Μιλάμε για ένα ατελείωτο ταξίδι στην πλήξη και την ανία. Τι ταξίδι, ο γύρος του κόσμου! Κι αυτή η φίλη μου, τι ζώον, μ' έτρεχε να δω τον γκόμενο που μας έχει ζαλίσει εδώ και μήνες και τι αντίκρισα; Έναν τύπο που η μύτη του θα έστελνε ξιφία στον ψυχαναλυτή με κόμπλεξ κατωτερότητας. Χάλι μαύρο! "Όχι πως δεν έχεις κι εσύ τη μικρή, προσωπική σου συλλογή από τερατάκια!", είπε εκείνη η φωνούλα μέσα μου. Σκάσε! Φυσικά οι υποσχέσεις για γκέι-μπαρ και τα ρέστα πήγαν περίπατο, γιατί η μουρλίδου έπεσε στον έρωτα του ξιφία.

Όχι πως δεν είχε τίποτα ενδιαφέρον. Το φαΐ ήταν εξαιρετικό, κόντεψα να σκάσω! Υπήρξε βέβαια κι ένα κορίτσι… αλλά απέσυρα αμέσως το βλέμμα, ήταν κατηγορία κίνδυνος-θάνατος, απ' αυτές που δεν κλείνουν σπίτια, αλλά οικοδομικά τετράγωνα. Μακριά…

Σαν να μην έφτανε αυτό, με πήρε η Χ. να μου πει πως στο γραφείο είναι μια χωρισμένη με παιδί που της αρέσει. Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω τη μοναδική λεσβία που δεν έχει πάει ποτέ με άλλη λεσβία! Από παντρεμένες, αρραβωνιασμένες, λογοδοσμένες, χήρες, ζωντοχήρες, άλλο τίποτα. Τώρα, της αρέσουν και τα παιδιά, αυτηνής που νόμιζε ότι το μπιμπερό είναι γαλλική επαρχία. Εγώ ένα όνειρο είχα στη ζωή μου: να μεγαλώσω, να βγάζω λεφτά για να φέρνω μια γυναίκα να μου καθαρίζει το σπίτι, γιατί από οικιακά, δεν... Τα κατάφερα, τελειώσαμε, τι άλλο να θέλω πια;

Τέλος πάντων, μου τηλεφώνησε μια κοπέλα με την οποία κάνουμε λίγη παρέα, να βρεθούμε. Είναι ακτιβίστρια και μου πρότεινε δύο πορείες για ραντεβού, μεταλλαγμένα ή αδέσποτα. Πήγα στα αδέσποτα. Σε προηγούμενη ζωή μου ήμουν, σίγουρα, περιπλανώμενη σκύλα. Σ' αυτήν απλά έχω σπίτι. Στην πορεία ήταν οι συνήθεις ύποπτοι, τζαζεμένες γριές που ζουν για να ταΐζουν και καλά κάνουν, σαλταρισμένοι οικολόγοι, γιατί που να πρωτοτρέξουν οι άνθρωποι, ακτιβιστές παντός είδους και λεσβίκες, πάρα πολλές λεσβίκες. "Ντου και ξύλο, σ' όποιον πειράξει σκύλο". Κορίτσια, είμαστε δύναμη!

Δε ντρέπομαι να πω ότι έδωσα το τηλέφωνο μου. Στο κάτω-κάτω κτηνίατρος είμαι, δεν είμαι μπόγιας! Τόσες γνώσεις και πληροφορίες έχω να μοιραστώ. Ειλικρινά, δεν είχα πονηρό σκοπό. Φεύγοντας νομίζω ότι πήρε το μάτι μου (μόνο το μάτι μου), αυτήν που συνάντησα στο τρισάθλιο πάρτι. Είναι και φιλόζωη, μπράβο! Ένιωσα μια ανατριχίλα και εξαφανίστηκα, έχω κακό προαίσθημα. Πάντως, είναι πολλά λεφτά γκόμενα! Μακριά…

Στο σπίτι, το σκυλί μου και το γατί μου με κοίταξαν με απόλυτη περιφρόνηση. Δεν κατάλαβα; Εγώ δεν ξελαρυγγιαζόμουν μες στη ντάλα για τα δικαιώματα σας; Εγώ δε σας μάζεψα από τους πέντε δρόμους; Όπου γουστάρω δίνω το τηλέφωνο μου. Ήταν για καλό σκοπό. Τίποτα, ούτε να με φτύσουν! Ρε άντε μου στο διάολο, νηστικοί και οι δυο, που μου θέλετε και ανιδιοτέλεια.

Κάπου εκεί, χτύπησε το τηλέφωνο. Η αναγνώριση κλήσης, μεγάλη προσφορά στην ανθρωπότητα! Το νούμερο ήταν της γκόμενας που μου είχε κάψει τη γούνα, η μεγάλη, ανομολόγητη και ανεκπλήρωτη καψούρα της ζωής μου, αυτή που δεν ήξερε που να με πρωτοστείλει, στο Δαφνί ή στον Κορυδαλλό. Αυτή λοιπόν, μ' έπαιρνε μετά από δυο χρόνια τηλέφωνο. Βοήθεια!

- Παρακαλώ; Τάχα μου άνετη και χαλαρή.

- Καλησπέρα.

Η λεσβίκα!

ΣYNEXIZETAI...